söndag 13 april 2014

Rårörda lingon

Jag har helt och hållet slutat köpa sylt. Inte för att jag köpte mycket sylt förr men efter att infört rutin på att göra egen då det behövs så känns köpt så vansinnigt långt borta!

Rårörda lingon är ju absolut det godaste till massor av rätter, både frukost och middag... Dessutom är det så sabla enkelt att det är jobbigare att köpa färdig (iallafall om locket sitter superhårt på burken).

Jag brukar ta en stor glasburk (gammaldags konserveringsburk med snäpplock) och sedan tar jag en paket med frysta lingon (250g), häller i burken, slänger på 1dl strösocker, skakar om lite, häller i ytterligare ett paket lingon och 1dl socker, skakar lite till och voilà, klart! Sedan får burken stå framme på diskbänken i några timmar så lingonen tinar, rör om ibland, sockret löser sig efter ett tag. Förvaras i kylskåp! Busenkelt och tokgott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!