måndag 17 augusti 2015

När katten är borta dansar råttorna på bordet...

Och när Anders är på festival så gör jag... ingenting typ! Har haft en riktigt slapp helg, eller iallafall start på helgen, igår fick jag utlopp för all uppdämd energi! Men det är verkligen galet vad jag går ner i varv och bara är när han inte är med... det blir liksom navelskådartid på ett nästan otrevligt sätt! Jag blir helt loj! Det behöver man ju få bli ibland också såklart, så jag är inte ett dugg orolig.

Fast i lördags va jag faktiskt nere på Kulturkalaset en sväng. Romelanda folkdanslag va med en stund på kalaset, dansade och visade sitt slöjdande så jag kände mig lite manad att faktiskt åka dit och göra lite dräktsömnad. Fick broderat klart mitt monogram på särken och börjat sy ihop mina manschetter till densamma. Riktigt roligt att se dem dansa också!

Men sedan gick jag hem, tog vägen genom Haga innan jag gav upp min promenad pga ett sabla skavsår på tån och tog spårvagnen sista biten. Alldeles innan jag kom innanför dörren kom de första regndropparna... och med dem försvann min lust att hitta på något spektakulärt!

Igår åkte vi först till Ikea och spanade in den nya kollektionen Sinnerlig... fick köpt med mig ett par glasflaskor... sedan åkte vi till Plantagen och trodde vi skulle köpa sårbalsam till när man beskär fruktträd, men på avrådan av deras trädgårdsmästare så skippade vi det. Sedan åkte vi till Svartedalen och plockade några kantareller innan vi åkte hem till Stenhålt och fikade med pappa. Styrkta av fika tog vi itu med rosenbusken som vuxit sig helvild. Klippte bort gamla torra kvistar och såg till att man kommer genom grinden åtminstone! (rosor skall ju inte beskäras nu, men ibland måste man!)

Väl hemma sedan tog vi itu med nästa steg i cidertillverkningen. Inga svåra grejer alls, vi köpte en sats i vinbutiken mest för skoj skull! Ikväll ska den på flaska!

Så ja, min slappa helg började lugnt som tusan och avslutades i ett rasande tempo! Hur va din helg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!