tisdag 4 augusti 2015

Har du gjort något roligt sen jag pratade med dig sist?

Orden är min farmors. Jag pratade med henne igår och vi skulle kunna hållit på att prata än om det inte vore för att man tydligen ibland måste äta och sova också!

Men ja, vad har jag gjort? Vi va ju i Österlen (och det kommer ett blogginlägg om det, jag lovar, med bilder och allt... det är just bilderna som gör att det dröjer lite!)

Vi har varit i Stenhålt, dvs. hos mina föräldrar och vi har varit och hälsat på hos Anders föräldrar. Jag har satt vin, två sorter, en med fläder och citrus och en med vinbär... det bubblar som tusan i vattenlåsen hemma i ett hörn just nu!


Ett par grillfester har vi hunnit med, riktigt trevliga båda två! Och så har vi gjort korv och i samband med det lärde jag mig att man inte alltid behöver ta sig vatten över huvudet... en sats hade räckt gott och väl så att säga... men det blev sabla gott och någonstans i höst kommer jag nog ändå tycka att min iver var värt mödan när vi tar fram ett paket hemmagjord korv ur frysen och lägger på någon grill någonstans... det blev så himla gott och det är så läckert att veta exakt vad som är i! Men jo, jag erkänner, det var lite mycket där ett tag!Vi har hängt en del med fasters stora prins och lite med den lille prinsen också, men det är ju bara att inse, den store prinsen uppskattar det mer... den lille behöver nog lite mer tid med oss och om kanske bara någon månad eller två så har det säkert vänt!Vi passade på att bjuda hem goda vänner när vi huserade i Stenhålt, grill och avslappnat häng är något av det bästa jag vet, men just det ena (grillandet) är svårt att lösa i en lägenhet i Majorna, så ja, man får ta tillfället i akt!


Sista dagen på semestern åkte vi äntligen ut till den där ön som vi är så förtjusta i, strosade runt och bara va... det rörde oss knappt i ryggen att det kom några stänk från himlen eller att det blåste lite kring öronen, det är så vackert och härligt där ute att man liksom glömmer bort sånt!Och ja, nu med svartavinbärssaften gjord så vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för... fortsätter att läsa min fina bok och drömma om en stor trädgård att sköta om helt enkelt


Men du då? Har du gjort något roligt sen sist?

2 kommentarer:

  1. Mina vinbär håller på att mogna där ute nu, så snart kan jag också göra saft.... Kram J

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du mycket svarta vinbär så tycker jag du ska göra svartavinbärssylt också, sök på Hirams Svartavinbärs sylt... den är galet god! och ja, har du väldigt mycket vinbär så är det faktiskt rätt roligt att göra vin också, och det jag läst om det är att det ska vara ganska gott! kram!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!