tisdag 11 augusti 2015

Att vara ute i god tid...

Call me crazy men jag har faktiskt redan börjat planera årets julbak... eller kolakok rättare sagt kanske... och glögg... och ja, julbak också... det gjorde jag egentligen redan i mellandagarna... funderade på vilka kolor jag ska göra i år alltså, vilka smaker som blev succé och vilka man kan skippa och ge utrymme för nya smaker som behöver testas... redan i oktober är det ju faktiskt läge att sätta glöggen... kan hända att jag tjuvstartar redan i september faktiskt, så det hinner stå och gotta till sig lite extra på flaska innan det är dags att dricka den!

I år tänker jag testa att göra glögg på rödbetor för att få finare färg än vad det blev på dunderglöggen, som ju faktiskt ser rätt äcklig ut! Är man sån som jag att man inte gillar smaken av öl är det ju rätt dumt att sätta just en glögg på svagdricka igen också... Har inte hittat något bra recept än men tänker att man borde kunna göra ett rödbetsvin och ha i glöggkryddor... ska dock höra mig för lite, med folk som har bättre koll än vad jag har!

Äppleglöggen jag gjorde förra året får det nog bli en repris på, den var riktigt god... eller så sätter jag ett äpplevin på ett mer traditionellt sätt än att göra äpplemust i råsaftcentrifugen först... det får vi se, jag är ju inte känd för att följa recept till punkt och pricka direkt!


Så ja, i år ska det till nya etiketter! Bara den lilla proceduren gör det hela lite roligt faktiskt! Dessutom har jag ju köpt en korkapparat så det kan komma att bli riktigt festligt med riktiga korkar också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!