onsdag 1 april 2015

Påskpyssel i påsktid!

Känns ju som om det är nu det lämpar sig bäst faktiskt! För några veckor sedan köpte jag Silkis-lera eller papperslera på Panduro och gjorde små ljuslyktor med hjälp av gladpack och apelsiner. I förrgår tog jag det hela ett steg längre och gjorde samma sak fast med påskägg som form...

Det funkade inte jättebra att ta över mittlinjen dock... iallafall hade jag för lite tålamod för att lyckas, men små halvor gick smidigt att få till. Kavlade ut en lagom stor bit och runt formen, pressade sedan ut leran mot kanterna med tummen tills det blev som jag ville ha det. Kanterna blir ju lite ojämna men det var det jag var ute efter, vill man ha en rak kant kan man ju skära till det med en kniv!

Lät dem nog tyvärr inte stå och torka tillräckligt länge innan jag tog ur pappägget så det stora ägget drog ihop sig och fick möta sitt öde lite fortare än jag hade planerat... tyvärr har jag inga bilder på äggskålarna... eller skålen, den ena gjorde jag ju slarvsylta av...

MEN, jag gjorde även små påskfjädrar att hänga i påskriset. Vet att massa bloggar gjort liknande, trendenser bla. tror jag, men jag vet inte hur de gjort... jag gjorde iallafall som så att jag tog en liten bit lera, rullade den emellan händerna till en smal oval. Tog sedan en mindre bit lera och rullade till en mask som jag sedan formade till en ögla och lät de två ändarna korsa över den större biten. Det är genom denna ögla det är tänkt att man drar ett snöre sedan! Sedan tog jag en matkniv och tryckte ut leran med kanten på baksidan så det blev som fjädrar.... Man får trycka till jättetätt, jättemånga gånger och inte för hårt! Där jag ville ha lite vågigt lyfte jag lite på kanten och bredvid tryckte jag till flera gånger så leran blev vidare där än vad som får plats riktigt... låter det krångligt? Det är det inte, bara att sitta och pilla och komma fram till hur man får till det som man vill! Leran är supersmidig att jobba med och torkar fort när man vill att den ska det!


Ganska söta tycker jag, och riktigt fjäderlätta (!!!) så man behöver inte oroa sig för att påskriset skall böjas allt för mycket. 

1 kommentar:

  1. Så fina fjädrar du gjort!! Det där med pyssel har jag lagt ner för länge sen, det är inte min grej. Det ser ut som att det är något en femåring har släpat hem ;-) Charmigt för en femåring men inte för en 45åring...

    Sv; Alltså, glossybox är kul och bra i början men man (läs jag) tröttnar efter ett tag, och handen på hjärtat det är ju långt ifrån alla prover jag själv använder. Nu hade jag tyvärr gått in på ett andra sexmånadersabbonemang, så jag har bara ett par månader kvar. Men sa upp mig häromdagen så nu får det vara bra :-)
    Kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!