tisdag 7 april 2015

Dra mig baklänges, det funkade!

Jag har ju någon konstig längtan om att vilja vilja ge mig ut och springa titt som tätt... det är alltså inte ett "vilja" för mycket där i förra meningen utan det är precis så jag känner... önskan om att tycka om att ge sig ut på en joggingtur är rätt stark hos mig... tydligen inte så stark dock att jag någonsin blivit mer än yttepyttelite, kanske mindre än så till och med, biten... men ja, jag vill iallafall... och med en dåres envishet, om än väldigt sällan, så har jag ju prövat en sabla massa metoder för att försöka komma över tröskeln... i mitt fall kommer jag knappt fram till den där tröskeln dock, men iallafall... idag var det tydligen dags.

Utan några planer för kvällen bestämde vi oss för att ge oss ut på en promenad i kvällssolen, Jag föreslog då att vi skulle byta om till löparkläder utifall om att andan skulle kunna tänkas falla på... att springa några steg alltså... och sedan, när vi väl va ute bland alla grymma löptränande människor i Slottskogen, så kläckte jag min lilla plan... en plan jag faktiskt, olikt mig, gått och grunnat på ett tag...

Den går ut på följande (efter en rask promenad till uppvärmning): spring en minut, gå två, spring två minuter, gå två, spring tre minuter, gå två... osv. I min enfald tänkte jag att det skulle bli upp emot en 6 minuters springande och sedan skulle man trappa ner... men vi kom till fyra minuter... då trodde jag att jag hade fått nog, sedan insåg vi att vi var ganska nära hemma så då blev det att vi började räkna neråt redan efter fyra minuters springande i ett sträck... sedan var vi så lagom hemma när två minuters jogg var över att det aldrig blev tal om den där sista minuten innan det var dags att varva ner... men ändå, det var en go känsla där i slutet!

Kan man ju tycka att det var väl onödigt att inte fortsätta då, men grejen är den att jag vill ju längta ut igen... inte känna blodsmak och framför allt avsmak till allt vad löpträning heter. Därför känns det viktigt att avsluta med något lättsamt, något jag känner att jag behärskar. Jag är på väg mot tröskeln här nu, det ska inte sättas några som helst världsrekord!

Nästa gång tänkte jag upprepa samma procedur, kanske gången därpå också, sedan vet jag inte riktigt om jag ska minska på gången där emellan, eller om man ska börja med två minuter och istället försöka komma upp till en fem-minuters intervall... helt klart bör jag förlänga min runda iallafall så jag kommer "hela vägen tillbaks" igen...

Just nu känns det som att jag kanske är någonting på spåret... men så kan jag ha känt varje gång jag gett mig ut för att springa och kommit överlevande tillbaka... vi får se hur det artar sig... tro mig, jag är alldeles för stolt över att ens ha snörat på mig mina joggingskor för att låta bli att tala om det för er!


Hann (?) inte ta någon bild idag så jag bjuder på en gammal bild istället, den är tagen för ett år lite drygt, när jag var inne i Martina Haags löparskola som löd "spring 12 minuter, nästa gång öka med en minut osv."... jag tror jag kom till 22 minuter, sedan kom det annat i vägen, tror det var en lägenhetsförsäljning eller något sånt).

Hur som helst, just nu känner jag att jag kan tänka mig att ge mig ut snart igen... så ja, om det enbart är viljan att vilja ge mig ut jag strävar efter så funkar det ju faktiskt! Sedan vill jag ju även känna mig smärt, smidig och snygg när jag far fram där i Göteborgs löpar-mecka... just nu känns det mest som att jag lufsar fram som en björn... en flåsande björn... och inte på ett bra sätt! Men men, övning ger färdighet!

1 kommentar:

  1. Heja heja! Jag tycker du tänker helt rätt om löpning. Det ska vara lustfyllt. Synd att det är så svårt just med lusten.

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!