torsdag 12 januari 2017

Växer så det knakar!

Eller kanske inte så det knakar men båda killarna hade gått upp ca.240g den senaste veckan!! Och vår bvc-sköterska är väldigt imponerad över hur mycket båda är med, fokuserar och ler osv.

Efter bvc, dit vi inte ska igen förrän om två veckor, vår engångiveckanperiod är över och nu är vi tydligen mogna att bara gå dit var fjortonde dag! Hur som helst, efter bvc tog vi spårvagnen till Järntorget, skuttade in på Espressohouse och köpte lunch to go innan vi gick vidare till Anders frisör. Det är typ omöjligt att köra tvillingvagn på kullersten samtidigt som man försöker dricka en latte och äter en cream cheese bage...eller ja, det är typ omöjligt att äta samtidigt som man kör vagn på
kullersten!

Medan Anders klippte sig gick pojkarna och jag en promenad och fönstershoppade tills han var klar och det var dags att ta vagnen hem igen. Något som inte alltid är så lätt med tvillingvagn kan jag meddela (det eller gå in i butiker som inte är någon av de stora kedjorna) inte om det inte är en ny vagn, annars får man snällt vänta på en som är ny eller hoppas på att någon är vänlig och hjälper en lyfta... sånt där tänker man inte på innan man inser att man inte kan gå in i den där garnaffären eller den lilla mysiga inredningsbutiken. Allt sånt är ju iofs bra för plånboken!

Hur som helst, väl hemma körde vi en Ninabehöverövapåatthanterabarnvagnenupptilllägenhetenihusetutanhiss-övning eftersom det faktiskt bara är några få veckor kvar tills Anders ska jobba igen och ja, då är det ju bra om jag klarar av att hantera barnen på egen hand och inte blir helt låst hemma! Och jodå, det blir en hel del spring i trapporna upp och ner men det ska nog gå bra om jag är metodisk och tar en del i taget... och barnen inte växer så det knakar varje vecka!!

Nu ikväll övar jag och killarna lite på att vara själva hemma, Anders är iväg och umgås med vänner en sväng, och än så länge går det väldigt bra! Kan bero på att vi håller oss i "amningsfåtöljen" och barnen ligger och sover medan jag kollar på tv och bloggar... men vi fixade det bra i tisdags också, när Anders var på lunch med sitt jobb. Superbra att vi dvs jag får öva lite inför att det blir vår vardag! Lite nervös är jag, det ska jag erkänna, men man kommer på rutiner till att få det att funka hela tiden och ja, så himla svårt som jag trodde det skulle vara att lyfta upp två bebisar samtidigt etc är det faktiskt inte! Kanske ska börja föra anteckningar för den där boken Jennie föreslog att jag skulle skriva "200 sätt att lyfta tvillingar"... nog för att hon skojade men ändå!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!