fredag 27 januari 2017

Dags att ta tag i den här arma lekamen

Ja, trots att jag nästintill fått bort alla graviditetskilon sedan förlossningen så kan jag ju knappast skryta med en kropp jag är direkt nöjd med som den ser ut idag. Som kropp och vad den klarat av och hur den återhämtat sig är, och ska jag nog vara mer än nöjd och det är jag såklart. Men för min egen del så vill jag såklart nå viktmålet jag satte upp för mig själv i januari förra året.

Innan jag blev gravid var ändå målet att gå ner 17kg. Fem av dem hann jag tappa innan jag hyrde ut min livmoder till det finaste vi har idag och ja, tillbaka dit är jag nästan. Men nu tänkte jag lägga in en lite högre växel.

Så länge jag ammar så bör jag inte gå på någon direkt diet eftersom man tydligen då riskerar att frigöra gifter som lagrats i kroppens fettlager till bröstmjölken. Mina gamla gifter ska ju inte pojkarna behöva lida av tänker jag! Men man kan ju låta bli att äta godis och snask på veckodagarna iallafall... och även att "fika" i tid och otid om det inte är en social tillställning. Så det är det som gäller från och med nu, godis enbart på helgen och ingen gofika utan social anledning!

Sedan är det ju ett ypperligt tillfälle att försöka nå ett sånt där vanligt dagsmål på 10 000 steg man läser om lite överallt. 10 000 steg med tvillingvagn borde ju vara ännu bättre och det är ju absolut tokbra för både barnen och mig själv. När Anders nu börjar jobba igen i nästa vecka så måste jag nog nästan ha som mål att komma ut på en promenad minst en gång om dagen, så man inte blir fast i lägenheten. Största hindret är såklart att få ner och ut vagnen eftersom vi inte har någon hiss utan får bära ner vagnen och jag inte orkar mer än en del i taget. Men det får gå, jag lär komma på ett system, det måste jag ju, lika väl som jag kommit på hur jag kan lyfta upp och bära båda barnen samtidigt. Just det, att kunna lyfta barnen samtidigt, eller lyfta upp barn nummer två när jag redan bär på barn nummer ett, var en av mina störta farhågor innan de föddes. Och det kan jag ju idag även om det ibland blir lite bökigt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!