söndag 26 oktober 2014

Älskade, underbara ö!

Jag pratar såklart om Brännö, denna fantastiska bit land i havet där jag av någon anledning taggar ner flera steg och axlarna sjunker flera centimeter bara båten lagt till. Det är konstigt det där, hur somliga platser får en att ändra sinnesstämning helt och hållet.

I fredags drog jag tidigare från jobbet, åkte hem och packade och sedan tog vi spårvagnen ut till Saltholmen och därefter båten till Brännö. Det regnade rätt friskt när vi gick till båten men när vi klev av på Rödsten hade det avtagit ganska rejält. Promenerade bort till Värdshuset och checkade in för två nätter med helpension (1090:-/pers så här på hösten... galet bra pris).


Och ja, sedan dess har vi ätit gott, promenerat runt och ätit än mer gott... bara varit, sovit en hel del och drömt oss innanför en hel massa väggar till de där fina husen som ligger där ute... Det var som jag misstänkte innan, åker jag dit ut så kommer jag att ha ännu svårare att släppa drömmen om att bo där... men vi får väl se vad som händer, det är ju inte riktigt så att det kryllar av lagom bra, lagom billiga hus till salu där ute! Vi drömmer vidare helt enkelt...


På en av våra promenader fick vi plockat ihop en massa slånbär! Dessa ligger nu i frysen för en artificiell frostknäpp, sedan skall det bli saft eller något sånt på dem. Får väl googla mig fram till något käckt recept... eller sitter du på något bra tips om vad man bäst gör med slånbär?


2 kommentarer:

  1. Jag gjorde snaps på slånbär en gång för länge sedan, men det var bortkastat. Folk tyckte det var så gott och smakade saft, så den försvann med en gång...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja det är onödigt när det tar slut för fort! Min flädersnaps hade samma tendenser på kräftskivan... så det får nog bli saft-saft på de här bären!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!