lördag 29 mars 2014

Babynest in the making!!!

Japp, mitt lilla sidoprojekt i helgen blev detta:


Tygerna är köpta på Stoff&Stil och faktiskt även mönstret, även om det finns en uppsjö med bra mönster och beskrivningar på nätet så kände jag att jag inte orkar sitta och rita ut och mäta, få till rätt runda linjer osv. Mönstret från S&S får man i färdigutklippt nonwoven del, håller i evighet (om man inte försöker stryka det som jag gjorde... då smälter det fast lite i styrkjärnet! men det går att använda ändå!)


Hur som helst, bara att klippa ut två delar, sy ihop räta mot räta, pressa isär sömsmånen (här måste man vara noggrann för att få bra resultat med kantbandet), sy ett kantband över sömmen att sedan trä ett snöre igenom, klippa ut vadd till själva bottendelen (jag tog fyra lager istället för tre som det står i beskrivningen, vill att bebisen ska ligga mjukt), stoppa in vadden, nåla genom alla lager och sy genom desamma... detta var lite otympligt kan jag tycka, men drog man bara åt alla håll samtidigt och såg till så inte undertyget veckar sig så går det bra!


I de flesta beskrivningar jag läst ska man rulla ihop vadd på metervara och stoppa in i kanalen som blir kring kanten... jag köpte lös vadd, sån som man stoppar kuddar med och knödde i istället, då blir det ju lite mer stadigt och kompakt tänkte jag, dessutom lättare att få in i kanalen tror jag!

Sedan syr man ihop de öppna delarna (jag tråcklade ihop för hand först innan jag sydde kantsömmen på maskin), sätter ett litet kantband runt kanten nertill på bottendelen (om man vill), trär i ett snöre i kanalen och voila, the babynest är klart!


Jag har en del sömnadsvana (mest från bal- och brudklänningar, men ändå) för mig tog det nästan fyra timmar att få till detta... jag trodde det skulle gå på två typ... men det kanske det gör med nästa (har en beställning till så jag kommer kunna kolla det). Men det viktigaste är ju att det blir bra och jösses va gott lillprinsen kommer sova i det!

Visst blev det fint?!

1 kommentar:

  1. Jättefin!! :-)
    Kram

    PS! Välkomna i eftermiddag!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!