lördag 24 oktober 2015

Whop!! Whop!! My ass...

inser också att det låter som en film titel på en film av en genre som lämpar sig bäst för vuxna... om ens det... men det blev lite så,.. alltså, det blev inte en film för vuxna, det blev det inte, men det blev lite platt fall... eller egentligen inte det heller, men känslan idag är den iallafall!

Dagen igår va hur trevlig och härlig som helst. Lotta och jag hade lika trevligt som vi brukar på våra årliga lunch och trendspan-på-stan-dagar. För ja, det har blivit tradition, och ja, det är en sabla trevlig sådan. Igår gick vi till Bellora och åt något av det godaste jag ätit på länge... försöker ju äta mer vegetariskt än något annat men igår var alternativen sådana att jag ändå valde viltfärsbiffar med någon saligt god sås och äpplemos med chili i... nom nom... till detta ett supergott vin från någonstans i klacken på Italien... borde skrivit upp vad det hette... det borde jag!

Hur som helst, gott som tusan var det, trevligt och som vanligt riktigt roligt! Vi fortsatte eftermiddagen på stan, i butiker, spana trender på folk och i butiker. När klockan var fem slank vi in på Forssén&Öberg  och rundade av dagen med ett glas champagne. Tyvärr var det väldigt välbesökt när vi kom dit så vi fick ta plats på en av trapporna på den mysiga innergården, men eftersom det var så sabla trevligt väder igår så gjorde det inte så mycket.

Har lånat bilden av Lotta
Vid den här tiden ungefär fick jag ett sms från min vän jag skulle träffa senare på kvällen, hon hade huvudvärk från helvetet och trodde inte hon skulle fixa en AW hur gärna hon än ville så våra planer sköts på till längre fram i höst istället. Lotta och jag avslutade vår arbetsdag där någonstans, Med urdruckna glas och ett flertal påsar med saker att jobba vidare på strosade jag vidare genom innerstan, egentligen med siktet mot spårvagnshållplatsen men eftersom den råkade ha just gått passade jag på att kila in på The Kitchen, Artilleriets lille filial på Magasinsgatan.

Det kan ha varit bubblet som gjorde det men helt plötsligt hittade jag både ett käckt nät att ha frukt i och hänga på vår vägg-stång i köket samt några små skålar som jag inte kunde stå emot... styrkt med shoppinglust gick jag vidare till Norrgavel och tänkte ett tag köpt den där söta apan i trä som är så poppis just nu, men den fanns inte inne, tur va kanske det för just som jag frågat expediten om den så fick jag syn på oljelamporna från Klong som jag spanat lite på tidigare men helt plötsligt tydligen glömt av... så en sådan, en mini i mässing fick följa med mig hem igår, den och ett tryck som jag bara ska hitta en fin ram till också... hade ett presentkort på innerstadenbutikerna som går ut om någon månad så det var det och inte lönen som brände i fickorna!

Sedan tog jag vagnen hem och dunkade ner i soffan... och där har jag på något vis velat ligga kvar hela helgen... egentligen skulle vi på en fest ikväll Anders och jag, men jag orkar inte, känner mig ur fas, opepp som tusan och har huvudvärk... det är en dum kombination med fest hur trevligt det än är... så Anders fick gå själv... Nu var det hans vänner som hade festen så det klarar han galant, kanske bättre till och med än om jag skulle varit med och han skulle behöva tänka på hur jag mår, om jag vill gå hem osv. Själv har jag tagit en värktablett och försöker få den här skallebanken att gå över med dämpad belysning och så mycket tystnad det går att uppbringa i en lägenhet i Majorna.

Jag har även pratat lite med mina växter och pysslat ner några skott mina Elefantöraplantor skickat iväg, såna där saker som är så basic att man liksom mår bättre bara av att starta projektet, gräva runt med fingrarna i jorden och pilla loss skotten lite försiktigt.

Så ja, det blev lite som det blir ibland med mig... upp som en sol, ner som en pannkaka... och på tal om det så var vi ute och åt frukost imorse, Anders och jag. På Happy Moon's Café Bar på Linnégatan. Mitt Som-Hemma-jag fick lust att ge dem tips med inredningen... känns som att de fastnat i flera goda tankar på en och samma gång och ingen riktigt kommer fram till mål, men det är ju inte därför man går ut och äter frukost, Maten är väl tilltagen, lite rustik på ett sånt där bambaaktigt vis, men det är gott, och de stekta potatisarna är galet goda!

Sedan traskade vi ner på stan en sväng innan vi gick förbi Oscar Fredriks kyrka och hem över Masthugget via Fjällgatan. På Lustgårdens Grönsaksbutik köpte vi med oss äpplen och lite citrusfrukter till en äppelsherry jag tänkt sätta snart och sedan gick vi vidare och kunde såklart inte motstå att smita in på Bullen&Brödet och köpa med oss varsin kardemummabulle hem... jag förstår att de är poppis och omskrivna i diverse bloggar... de är liksom nästan onödigt goda!Hur som helst, när vi kom hem gick luften ur mig och här är jag nu, utan whop whop, med huvudvärk och en pyst mentalitet... ingen fara på taket på något vis, ibland måste man få vara nere för att veta vad som är vad, upp och ner, hit och dit... jag tar det med lugn och kryper ner under en filt!

3 kommentarer:

  1. Synd att du inte orkade men förstår. Man måste göra det som känns bäst. Tack för de väldigt fina presenterna. Har velat ha elefantöra länge men de har alltid varit slut när jag varit i blombutikerna och så fick vi två ikväll. :) vinet ska också bli spännande att smaka på. Ja alla tre! Sköt om dig nu. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, ibland blir det bara dumt att göra något annat än att lyssna på kroppen... Otur att det krockade med vad jag förstod blev en väldigt trevlig kväll! Det finns fler skott att få här om det inte tar sig, fick knappt med några rötter så håll ett öga på den! Anders sa att du hade fått en från trädgårdsmästare G också! Kollar man på hans tidigare verk så kannan tro att han har magiskt gröna fingrar faktiskt! :) haha, ja vinet är nog mer spännande än en fantastisk smakupplevelse, men till våren, med lite fruktsoda i kanske! :) tack detsamma! Kram

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!