tisdag 20 oktober 2015

When in Majorna!

Ja, jag vet inte när jag var så produktiv sist... tror faktiskt det kommit gradvis sedan jag flyttade till Göteborg... kanske är det längtan efter ett hus och att få påta i en trädgård som gör att jag blir som jag blir, eller kanske är det bara för att vi är två som jag tycker det är roligt att göra grejer från scratch... jag vet inte, kan bara konstatera att det händer saker lite varstans i vår lilla lägenhet...

Glöggen står och bubblar lite lojt i sitt hörn i vardagsrummet i väntan på att silas av och hällas upp på flaskor. I badrummet står det ett tjugotal flaskor med vin som jag gjorde i somras och liksom står till sig. I ett köksskåp står det en burk med grönsaker som mjölksyras för glatta livet... det luktar kål varje gång man öppnar skåpsdörren... och inte på ett bra sätt! Längtar tills det är klart! Sist men inte minst, eller jo, det också, men ändå, så står det en burk på diskbänken där vi groddar alfalfafrön. Det sista är ju för jäkla roligt! Man ser ju nästan hur det växer! Och gott blir det ju också!

Detta låter ju kanske helt galet pretantiöst men det är verkligen inte så, jag gillar bara att göra saker , se hur det funkar och framför allt se hur det blir. Drömmen hade ju nästan varit att leva som 100% bonde eller familjen Mandelmann men det får väl vara en vision i livet på något vis.

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig för härnäst... iofs är det ju snart jul så det ska göras kolor och bakas och ha sig ändå så det står härliga till... kanske får jag nog lagom till dess!

Men om du sitter på något käckt projekt så dela gärna med dig! Ingen blir gladare än jag!

2 kommentarer:

 1. Åh! Alfalfagroddar hade jag glömt. Det måste jag göra.
  Tror jag skippar att göra vin, är nog bättre på att dricka det iallafall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste du faktiskt! Det är så sabla skoj att se hur det gror och växer! Mina två matskedar frön har snart fyllt en hel stor 2liters burk, på bara några dagar! Det ger livsglädje bara i sig faktiskt! Vinet jag gjorde blev inte det godaste jag druckit någonsin... så ja, håll dig till det, att dricka det alltså! :) kram

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!