måndag 12 oktober 2015

Det funkar!

Mitt mjölksyrande av grönsaker alltså!!! Imorse kom Anders in i badrummet när jag var där och gjorde mig iordning för denna måndag... ja, det kan ha varit så att han stod i dörren, det är svårt att få plats i vårt badrum om båda ska ha sina båda fötter på badrumsgolvet, det är det. Hur som helst, han kom dit, till badrummet medan jag höll på att sminka mig eller vad nu jag gjorde och sa med bekymrad min att burken med grönsakerna som mjölksyras i detta nu inte är tät för när han skulle ta ner den ur skåpet så droppade det om den... och jag ba "jippie, det funkar!" varpå Anders tittade än mer bekymrat på mig... men det är ju så det ska vara!

När själva processen är igång så händer det grejer i burken som gör att vätskan kan sippra över kanten... helt i sin ordning alltså! Hade det inte hänt än så hade det nog varit så att mjölksyrabakterierna inte hade varit tillräckligt många och fått överhand och då kan det bli uschligt värre... nu däremot blir det smaskens om ett par veckor, men tills dess måste man öppna på locket en gång om dagen för att låta lite extra luft pysa ut... idag när jag gjorde just det så lät det "pfffjjj"... som musik för mina mjölksyra-novis-öron!


2 kommentarer:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!