tisdag 29 juli 2014

Kan hända att jag gått lite överstyr...

Just nu står det inte mindre än fem burkar på köksbänken... fem burkar som alla innehåller sprit, socker och någon sorts frukt/bär... jag gör likör i kubik kan man säga! Hallon, svartvinbär, blåbär, björnbär och det sista tillskottet, rabarber/kardemumma... kan inte riktigt få nog av att låta något stå och dra i socker-sprit-lag tydligen!

Utgår från ett grundrecept jag hittade på nätet... 5dl bär, 3-4dl socker, 5dl sprit (Brännvin Special)... låt stå och dra i fyra veckor och sen sila av, häll upp på flaska och låt stå i en månad till tydligen för att bli riktigt bra. Redan nu smakar det rätt bra när man provsmakar en liten tesked faktiskt... bådar gott!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!