onsdag 9 juli 2014

Fortsätter med att förädla sprit...

Ja jäklar, det där med att göra egna spritdrycker, det visade sig vara riktigt roligt! Eller ja, inte göra från scratch, det är ju inte lagligt väl?! Men att ta en enkel spritsort och göra den till något gott, det får man! Och det är riktigt kul!

Mitt senaste projekt är Skogshallonlikör och Svartvinbärslikör... hittade ett recept som jag följde lite sisådär...

tog typ 5dl bär, 3-4dl strösocker och ca.5dl sprit (Brännvin special)... hällde allt i en burk (bären först, sedan på med socker och sedan så mycket sprit som fick plats... rörde runt och har sedan ställt åt sidan på köksbänken för att stå och dra i ungefär fyra veckor. Man ska skaka om burken ibland, men det får bli på ett väldigt försiktigt vis för min del eftersom det inte var helt tätt... så det är nog bra att hålla sig över diskbänken när man vänder på burken iallafall!


Får väl se hur det blir, är lite sugen på att testa fler sorters frukt... men någon måtta får det kanske finnas... kanske...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!