onsdag 16 december 2015

Micke and Ninas day of fun - 2015!!!

Vi blir inte kloka riktigt på det hela, det gör vi inte, men hur vi än räknar på det så verkar det som att årets upplaga av detta spektakel (som enkom drabbar oss två vad gäller spektaklighet, andra drabbas ju av att vi inte är där vi brukar vara en vanlig vardag i december) är det tionde i ordningen... tio gånger har vi alltså lyckats hålla den här traditionen vid liv (om nu vår uträkning stämmer)... bara det är ju fantastiskt nästan!

Och OM det nu är så, att detta var något slags tio-års-jubileum så skulle man ju kunna tänka sig att vi skulle vara något av proffs... att det skulle hinnas med lite extra glitter och glamour... men nä... jag måste säga, lite såhär med facit i hand, att vi verkar bli sämre och sämre! Fast det klart, lite glitter blev det ju, Micke köpte minst ett paket att ha i granen! Och jag köpte ju en julslinga att ha i någon gran i framtiden... vet inte riktigt varför jag kände att jag behövde köpa den just i år, men nu blev det så bara... kan ju vara skönt att veta att det finns en att tillgå när man står där kvällen innan julafton och klär granen och alla butiker har sålt slut på sina julgransslingor och den man trodde att man hade och förvisso verkligen har, varken funkar eller går att trassla upp... Lite så tänker jag, som jag tror att en scout hade tänkt... bättre att förekomma än att förekommas, så att säga!

Men det konstiga var att jag återigen, denna veckan, fick anledning att använda mig av ordstävet "högmod går före fall!"... det har visat sig nästan kusligt användbart faktiskt den sista tiden! Först var det mina hyasinter som hamnade i blåsväder... växte sig jättehöga och sedan trillade omkull... Sedan var det en grej vi diskuterade vid cykelpasset i måndags, att om man går upp i vikt innan och under jul så kan man ju också gå ner det igen efter helgerna... alltså en hög vikt som faller!

Igår var det lite sådär "men jisses va bra det går för oss i år!" när klockan närmade sig 10:30 och vi var borta vid barnavdelningen... "Va snabbt allt bara travar på, i det här tempot kommer vi nog vara klara lagom till 13-ish"... Lite så gick vi omkring och tänkte och så bara det sa SWOSCH och så va klockan efter 16... och vi hade inte ens kommit från Gekås!!!

En snabbräd in på MQ-outlet och prova alla klänningar de hade att tillgå för ett desperat försök att hitta något att ha på mig på jobbets julfest på fredag... ALLT satt som en tragisk version av nätet man nuförtiden klär in granen i för att få med sig den hem från var nu man köpt sin gran! På vårt sedvanliga (sedan två år tillbaka) lunchställe Harrys i Ullared hade de ännu inte startat serveringen... och vi kände att tiden ändå rann iväg ifrån oss så vi struntade i mat (en macka och en bulle vid elva räcker gott och väl tydligen) och for till Freeport istället...

Kändes lite som om vi spelade in den där scenen i Snow Roller, den där hela familjen ska ta liftkorts-kort på en och samma tagning... IN... UT... IN... UT! Alla butiker som verkade ha klänningar fick ett besök och när jag insett att klänningarna de inte hade föll mig i smaken så rusade vi ut och vidare... fick köpt ett par "julklappar" till mig själv på Iitala outlet och sedan for vi vidare till Kållered och Lager157. Sladdade in genom entrén åtta minuter innan stängning... men fick med oss bra grejer ändå!

Efter det gick vi och firade tionde upplagan av Micke and Ninas day of fun på  McDonalds... tragiskt men sant... nästan så jag önskar att vi räknat fel och att det bara var nionde året i rad... kan vi inte bestämma det?! Men i övrigt vill jag inte ändra på någonting, eller jo, jag vill ha fler timmar att tillgå... mer tid med bästa lillebror på våran dag... kan tyckas åpet men har man världens bästa bror så har man och då kan det hända att det blir såhär!

Ser redan fram emot nästa års day of fun faktiskt!

  

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!