måndag 14 december 2015

Den här helgen, ett sammelsurium av händelser, pepperkakor, skojsigheter, glögg och gosiga kramar!

Ja jisses! Jag ska försöka att inte bli långrandig... eller tvärrandig! Men det finns en risk, det gör det!

I fredags åkte mamma, Anders, Viktor och jag till Liseberg och strosade runt, hälsade på hos tomten, åkte karuseller och åt både korv/soppa och glass! Det var alldeles lagom lite folk så ibland körde attraktionerna bara med Viktor och den vuxna som valdes ut att åka med... himla käckt när köandet inte tar knäcken på det roliga utan att man kan åka det som faller en i smaken typ direkt! Fast Viktor är rätt duktig på att stå i kö när det behövs också... ganske iallafall!

Trötta, lite frusna men nöjda med jul-på-Lisebergs-dosen tog vi oss hemåt (mamma körde hem så vi åkte inte spårvagn och gå genom stan eller slottskogen den här gången i mörka kvällen) och hade fredagsmys till adventskalendern.

I lördags byggde vi koja, bakade pepparkakor och smakade av degen säkert 20 gånger och så  kastades det "G-R-I-S" i vardagsrummet innan pappa Micke kom och hämtade Viktor. Sedan jobbade Anders och jag bakade klart pepparkakorna... det blir jäkligt många pepparkakor av en dubbel sats... inte utan att man längtar efter ett större kök!

På kvällen var det glöggfest hos Johanna och Micke, fantastiskt trevligt som alltid att träffas och extra kul att alla respektive var med också! Att Johanna och Micke just skaffat ett par kattungar gjorde ju inte saken sämre direkt, iallafall inte för barnen! Jisses, de där katterna sov nog riktigt gott efter den kvällen! Det gjorde ju vi vuxna också!

Tidigt igår morse kom det ett litet luciatåg hem till oss... världens finaste Lucia och världens finaste lilla pepparkaksgubbe... väldigt lågmäld och finstämt sång också och fantastiskt god fika!

Sedan kom min gamla kollega och vän och så packade vi ihop en massa prylar som de ska låna i sin styling inför försäljningen av sin lägenhet... jag tänkte vi skulle fixa det på några timmar men det gör man inte tydligen, inte när vi båda är så förvirrade och har så mycket att prata om! Men kul var det och det är så himla gott att umgås så jag lägger gärna några timmar extra då!

Igårkväll kokade jag fudge... SÅ.JÄKLA.GOD!!! Smält bara 400g blockchoklad (en ljus och en mörk kaka) i vattenbad, ta bort skålen från kastrullen, rör ner 1dl kokosflingor och en burk kondenserad mjölk (sötad)... man får röra ganska fort, det stelnar på bara någon minut, och häll i en form som du strösslat kokosflingor i botten på och sedan strör du kokosflingor på toppen också. Ställ in i kylskåpet och skär i lagom stora bitar när det stelnat...

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!