måndag 21 december 2015

Den här helgen gick inte av för hackor!

Att den ens gick av alls är iofs rena rama turen i sig, både Anders och jag blev förkylda i mitten av veckan, något som ju kunde kullkastat alla helgens planer. Men vi lyckades att hålla oss på benen, jag fick fixat en vikarie till mitt pass i onsdags och sedan gå hem lite tidigare från jobbet i torsdags. Höll mig hemma helt i fredags, jobbade hemifrån några timmar, med datorn i knät. Sov i omgångar och motade Olle i grind.

På kvällen var det dags för det årliga julfirandet med jobbet. Alltid väldigt trevligt! I år var vi på Stjärnklart på Svenska Mässan och såg Lisa Nilsson, Zara Larsson, Magnus Uggla, Robert Gustavsson och Anders Berglund. Riktigt bra och proffsigt!


 Det blev dock en tidig kväll för vår del... förkylningar som gjorde sig påminda och sömnbehov som tycktes vara hur stora som helst! Sen var det ju även så att vi hade en morgondag att tänka på också... nämligen vår sedan förra året, tradition att åka ut och äta julbord och sova över på Brännö Värdshus, i år i sällskap av Johan, Anders bror också! Så efter en lördag där städ och lite stök stod på schemat tog vi vagnen ut till Saltholmen och sedan vidare med båten till Brännö. Checkade in och hade en jättetrevlig kväll med massa god mat och trevligt sällskap.


Det bjöds även på finstämd sång och musik som höjde stämningen och julkänslan ytterligare. Jag har sagt det förr, det tål att sägas igen, jag älskar den där ön... lugnet och stillheten och allt det innebär... fantastiskt! Även frukosten var som vanligt supergod. Trodde aldrig att jag skulle bli hungrig igen där på lördagskvällen men jodå, det gick bra!


Promenad tillbaks till båten på förmiddagen och sedan vagnen hem till en lägenhet som behövde lite mer städning och iordningställande. Vid fyratiden var det dags för vårt traditionsenliga glöggmys med hela familjen. Ja, det är en tradition nu, vi gjorde samma sak förra året! I år var det extra trevligt att alla kunde vara med! Och jag kan inte sticka under stol med att det känns fasligt gott att allt (förutom en av glögg-sorterna) var hemmagjort. Inte för att det är något fel med köpt, men för min egen del är det gott att veta vad som finns i allt, det ger en go känsla på något vis.


Man kan säga att vi somnade ganska gott igår... och att jag ångrade en smula imorse att jag inte tagit ledigt just de här dagarna... men men, snart är det ledigt igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!