tisdag 26 maj 2015

Min farmor, trendigare än hon tror!

Eller så är det vi andra som har kommit ikapp och går runt och är små tanter vi med... Hur som helst, vi kom att prata om krukväxter farmor och jag en dag, vi gör det ibland, det är mysigt och skoj att kunna kombinera hennes erfarenhet och min "fake-it-'til-you-make-it-mentalitet liksom. Farmor som är född på en liten gård på landet kan sånt där som vad det ska vara för jord till rabarber och så, jag tar sticklingar av allt och försöker driva upp på fönsterbrädan hemma... något som resulterar i fullkomligt kaos och väldigt underliga pelagoner i våra fönster...

Hur som helst, vi pratade om olika växter och hade vridit och vänt på både olivträd och citrondito. Tror min Monstera fick sig en åsikt kastad på sig också (den är ju inte så rolig i farmors tycke... jag älskar den)... min farmor har åsikter om det mesta, olivträd tex. har tråkig färg, citronträd är svårskötta för de får så lätt löss osv... Måns Zelmerlöv är supersnygg! Ja hon tycker det! Det tycker jag är rart! Ett tag tyckte hon att Peter Jihde va snygg också... men nu är han töntig. Det är gott att hon håller sig uppdaterad och alert!

En stund senare, när vi även hunnit diskutera pelargoner och fuchsior så kommer det fram att min farmor har ett praktexemplar av Elefantöra... den inom inredningsbloggosfären trendiga lilla växten som blomsterhandeln ser sin chans att tjäna några extra kronor på... ja, 89:- för en liten pytteplanta som dessutom skottar av sig en massa tycker jag är ganska mycket faktiskt, visst, man kan se det som en "investering" eftersom man med en planta kan komma att få massvis, men ändå! Hur som helst så är farmors Elefantöra inget undantag i skotteriet tydligen... så i förrgår när vi va hos henne för att fira hennes 85-årsdag så stod det två små krukor med små skott i på en fönsterbräda till mig! Dessa står nu hemma i mitt kök... jag gav upp hoppet om advokadokärnorna jag satte för över en månad sedan och vips fanns det rum för lite ny grönska! För jo, så är det nu, det finns ingen plats för nya växter just nu, ska något nytt till så måste något gammalt bort... eller så får jag skaffa fler amplar... det får bli fler amplar... ska bara lära mig att knyta egna också!
2 kommentarer:

  1. Lite som min mormor, sådär härligt trendig och uppdaterad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är gott! Farmor är den jag ringer när jag behöver veta vad som händer i kändisvärlden tex. hon är alltid påläst och uppdaterad! Är din mormor lite kär i Måns också? :D

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!