söndag 14 december 2014

Glöggeria!

I slutet av oktober satte vi, som du kanske minns, glögg... två sorter... äppleglögg och dunderglögg...det stod och bubblade och frästa i spänner i köket i två veckor ungefär, innan det stillade sig och sedan bara stod där och vi inte riktigt visste vad som hände, men vi lät vad det än var som skedde ske...

Förra helgen silade vi av och hällde upp på flaskor och i veckan fixade jag etiketter som idag klistrades fast, med hjälp av mjölk! Javisst, bara att doppa etiketten (vanligt skrivarpapper, utskriven på laserskrivare, bläckstråle blir nog bara kladdigt och färgen rinner nog mest) i mjölk och sätta fast på flaskan. När det hela har torkat sitter det tydligen som berget, men sköljs lätt av med varmt vatten. (Vilket är bra att tänka på om man ska göra om det hela och inte vill brottas med klister som man endast får bort med starka lösningsmedel)I övrigt spenderas denna dag i största möjliga stillhet... det har varit en helt galen helg, julbord med jobbet i fredags (blött som vanligt... att man aldrig lär sig!) och inflyttningsfest igår... då hade jag iofs lärt mig och var ytterst sparsmakad med rusdryckerna.

Höjdpunkten igår var dock det allra finaste (och tystaste) lilla luciatåg vi blev uppvaktade av. Lillebror med hela familjen kom hit och lussade för oss och med sig hade de lussefika och hela baletten. Underbart trevligt och allra bästa botemedlet mot baksmälla kan jag meddela!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!