onsdag 31 maj 2017

Konstigt hur det kan ändra sig!

Inställningen till vädret alltså! I och med flytten har vi ju också tillgång till rätt stor tomt, och som om det inte vore nog så har vi även lagt beslag på en del av marken bredvid (som ingår i tomten men som liksom inte är inom staketet ändå... hur som helst...) och gjort odlingsbäddar och satt pallkragar osv där. Och i och med det, att vi odlar en hel del olika saker så välkomnar man regnet mer. Nu ser jag liksom mycket mer nyttan med ett ordentligt hällregn än vad jag gjorde tidigare!

Nu går jag dessutom och fnular på om vi inte borde samla upp regnvatten att ha som vattningsvatten istället för att ta dricksvatten. Det finns iofs en grävd brunn alldeles vid odlingsplatsen, så egentligen borde ju det räcka gott och väl, men det känns som att man under sommaren vill ha både hängslen och livrem för att grödorna inte ska torka bort... om det nu blir en sån där fantastisk sommar som man alltid förväntar sig att det ska bli!

Nu är i stort sett allt vi förgrott i marken, det återstår några plantor med krasse och luktärt som jag inte riktigt vet var jag ska göra av. Första omgången av samma sort gick och frös ihjäl när jag var för ivrig och satte ut i slutet av april/början av maj... kändes jäkligt snopet måste jag säga!

Men ja, helst av allt vill man ju ha sol och fint väder, men det får gärna regna på nätterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!