måndag 8 maj 2017

Vi kanske var lite för ivriga

Ja, förra helgen... när jag satte ut både försådda solrosor, krasse, bondbönor och luktärt i jorden... skulle tydligen väntat en vecka för att inte den retliga köldknäppen skulle ta kål på dem... för det gjorde den... det enda som klarade sig någorlunda var bondbönorna, resten stendog... sedan hade jag groddat en del bondbönor också, dvs, de hade inte kommit upp än, men legat i jorden ett tag så själva processen hade startat. De ser ut att ha klarat sig för där kommer de upp små gröna blad ur jorden!

Krasse och luktärt satte vi om igårkväll hemma i såbrätten och solrosorna stoppade jag ner frön i backen direkt på plats i lördags.

I övrigt fick vi fixat lite allmänt, lagt på halm under jordgubbarna, placerat ut och påbörjat raden med pallkragar, satt några hallonbuskar och sått en plätt med sommarblommor. Sedan tog, framför allt Anders, ett rejält tag om innergården. Fixade jättefint i grusgången och rensade upp medan jag klippte bort döda kvistar ur honungsrosen och försökte få en bångstyrig klätterros att klättra mer än sprida ut sig på marken... jisses va mycke taggar!

Himla roligt att fröerna jag satte i jorden sista helgen i mars växer jättefint nu. Tror att vi redan nästa helg kan äta rädisor faktiskt!

Småkillarna har varit fantastiska i helgen, det är de ju alltid i stort sett, men ja, i helgen har de varit extra allt solskenskillar tycker jag nog ändå! Glada och nöjda mest hela tiden!

Nu är det bara två helger kvar tills vi är på plats! Känns väldigt skönt och spännande samtidigt! Flyttbil och flyttstäd är bokat, så ja, nu återstår det bara att packa också!

1 kommentar:

  1. Åh vad härligt men synd med frosten. Om det är till någon tröst snöar det här uppe. Lycka till med flytten!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!