fredag 26 maj 2017

Flyttkaos, nöjda bebisar och kål...

En salig blandning kan tyckas, och det är precis vad det är också! Kaoset hemma är inte riktigt lika illa som för några dagar sedan. Mest för att Anders kör sin "flyttar runt lådor och grejer och tillslut har de hittat sin plats"-teori. Själv försöker jag få hunnit något alls mellan alla amningar, men ibland får även jag packat upp lite ur någon låda! Känns som julafton när man hittar saker som varit nerpackat sedan min förra flytt och kan ställa in det på sin plats!

Småkillarna är nöjda mest hela tiden, iallafall när de får uppmärksamhet eller när de får gröt på kvällen... jisses va de gillar sin gröt! Eller ja, mat i största allmänhet verkar vara succé faktiskt! Sådär så de skriker och gapar om man inte lassar in tillräckligt fort och när det är slut så är det supertragiskt en liten stund, tills något nytt fångar deras uppmärksamhet alltså. De senaste kvällarna har vi försökt justera deras tider lite så vi lägger dem något tidigare... går sådär om du frågar mig... eller det går jättebra med själva läggandet och även att sova, men helt plötsligt har de börjat vakna igen mitt i natten och vill ha mat... något jag tyckte vi hade kommit över så bra där ett tag... men det går förhoppningsvis över! Skönt för oss alla om de kan somna lite tidigare än förut också, så på det stora hela är det ju jättebra.

Igår var det ju alldeles för fint väder för att man skulle orka/kunna/vilja fokusera helhjärtat på de där flyttkartongerna... så vi gjorde bara det lite på förmiddagen och sedan lite på kvällen... på dagen kom min bror med familj och fikade en sväng med oss och mamma och pappa. Supermysigt att ha dem så nära nu, särskilt som pojkarnas kusiner är så väldigt förtjusta i sina småkusiner att de nog skulle kunna tänka sig att äta upp dem om de fick. Särskilt min äldsta brorson är vansinnigt go med killarna, det ska klappas och kramas hela tiden, och passar inte det riktigt så sätter han sig och bara tittar på dem en stund. Jag blir helt varm i hela hjärtat av all den kärleken! Varm och tårögd för det är så fint!

Efter fika och ytterligare en amning fick vi fixat lite i våra odlingar också. Anders kantklippte och flyttade på några pallkragar, fyllde på jord och grejade. Jag körde mer finlir, räfsade gräsklipp och planterade ut våra försådda plantor av grönkål, brysselkål och broccoli. Stackarna såg alldeles förskräckta ut där de stod i sina små krukor i det varma växthuset... hoppas de tar sig! Något som verkligen tar sig är bondbönorna och potatisen vi satt, jisses! Och jordgubbsplantorna blommar för fullt just nu! Det är en härlig tid att ha allt det här framför sig och liksom få gå och smaka på tanken av allt man förhoppningsvis kan få skörda. Plocksallat och rädisor är vi just nu självförsörjande på... en underbar känsla faktiskt! 

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!