torsdag 31 mars 2016

Om inte föräldrarna går bärsärk är det för mig en gåta!

Vi kollade på Gympaläraren igår... jag gillar Calle, han är sund och lite knasig, med enkla tankar om viktiga saker. Han är ju och besöker en högstadieskola någonstans, tydligen sin egen gamla skola... där har alla eleverna fått varsin surfplatta... och alla surfplattor är olåsta så man kan ladda ner vilka spel man vill etc... dessutom har man inrett uppehållsrummen med bänkar och bord och släcker lamporna så det enda barnen gör på rasterna är att sitta inomhus och spela spel...

Enligt mätningar han lät göra tillsammans med någon forskare på Karolinska så rörde sig de här barnen mindre än människor med grav fetma. Och rektorn och lärarna var helt för att det var så! För det skapade kreativa elever... antagligen skapar det även feta elever... men ja, tillslut fick Calle iallafall lov att införa en spelfri vecka på skolan och jisses va mycket gladare alla eleverna blev när de gjorde något annat än att jobba på att få gamnackar och sitta inomhus och spela spel på sina surfplattor hela dagarna.

Hade det varit mina barn som gick på den skolan hade jag sett till att de bytte skola, inte fan är problemet idag att barn får för lite skärmtid...

Eller är jag bara konservativ och bakåtsträvande nu? Upprörd blev jag iallafall, och vill du se vad det var jag rörde upp mig över så skynda in på SVTplay, det finns säkert där att se ett tag till!

Calle FTW! Eller som till och med den stockmotvilliga rektorn på skolan uttryckte sig i slutet, när det visst visade sig att barnen klarade av sina skoldagar utan att spela spel hela tiden "jag önskar alla skolor hade en Calle!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!