måndag 4 juni 2018

tillbaka till verkligheten

Lite så känns det, vi drabbades av ett gäng streptokocker för ett par veckor sedan... jag fick huvudvärk och mådde allmänt i underkant en dag på jobbet, trodde det var migrän som slog till så jag fick avstyrt mitt pass på kvällen och istället satt mig i bilen och kämpat mig hem från jobbet... kom hem och gick raka vägen och la mig i ett mörkt, svalt (?) och tyst rum... vaknade några timmar senare med 39,3 i feber och så jäkla ont och illamående i hela kroppen... låter konstigt men det var så det kändes!

Och ja, så höll det på hela veckan, Anders började känna av sin hals efter några dagar, och eftersom han blev så himla svullen och knappt kunde svälja, vilket senare visade sig vara halsböld (googla inte!!!) så åkte han till vårdcentralen relativt snabbt. Själv, utan att kunna svälja utan värsta smärtan och en viss svullnad, härdade jag ut, stretade på, va sur och grinig men inte fasen att jag skulle till någon läkare inte... tills i måndags för en vecka sedan då Anders påpekade att jag inte hade något svalg efter att ha kollat... och killarna hade haft upp runt 40graders feber från och till i några dagar... då ringde jag och fick en tid till oss alla tre på vårdcentralen samma dag.

Mycket riktigt, det var Streptokocker på mig med, killarna var i sitt esse och visade inga som helst tecken på sjukdom när vi var där, så vi åkte hem men penicillin till mig och utlåtandet att det bara var halsfluss, till killarna fick vi med två urinprovsrör... ifall de skulle bli sämre så skulle vi försöka ta urinprov på dem... det har inte behövts, och ja, penicillinet gjorde sitt på mig så numera är jag också frisk!

Så, två veckor med mer eller mindre utslagna vuxna och två ömsom utslagna, ömsom pigga ett och etthalvt åringar... i den här fantastiska värmen... det har varit lattjo! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!