måndag 11 juni 2018

Äntligen händer det!!!

Vi har fått tummen ur och köpt ett par fruktträd och lite växter till innergården aka stadsparken... vi började så käckt att röja där i våras, sedan kom vi till någon platå där vi liksom varken kom framåt eller bakåt. I lördags kände vi nog båda att vi var såpass i fas med att-göra-listan över köksträdgården att vi faktiskt kunde unna oss några timmar till ett besök på Plantagen och iallafall kika på växter till bl.a. ett stenparti där det en gång var en damm med litet porlande vattenfall och fontän och grejer.

När mina föräldrar fick barnbarn satte man kniven i sagda damm för att eliminera risken att barnbarnen skulle försöka simma däri och ja, barn kan ju inte alltid simma så man tog helt enkelt det säkra före det osäkra... dammen har de senaste åren varit vattenlös och mest en tråkig barbapappsliknande formation av stenar med en svart gummiduk och stenflis i mitten... nu ska där bli stenparti och körsbärsträd istället!

För jo, för att skynda på den där tummen så köpte vi helt sonika två träd och några perenner. Nu måste vi helt enkelt göra slag i saken, tänker vi! Och mycket riktigt, gummiduken är borttagen, marksten omlagd, båda träden är planterade och där resten av dammen en gång var ligger det nu både grus och stenflis i väntan på att täckas med stenar i någon inte alltför tillrättalagd historia som inte heller får se ut som om någon bara slängt dit en skopa sten... kan bli trixigt... lite som en sån där filt/pläd man ska ha slängd på fotändan av sängen... nonchalant men ändå perfekt... precis så, fast bra mycket tyngre!

Väldigt lägligt i fruktträdsplanterartagen kom regnet igår också... som vi längtat! Man gillar regnet mycket mer när man odlar har vi kommit fram till. Det är som om regnet blir en gåva, en bra gåva, med ett syfte. Så har man minsta lilla agg mot regn så är mitt bästa tips att slänga ut lite frön i någon del av trädgården eller en kruka på balkongen. Blir mycket enklare att tas med de olika väderlekarna då! Själv sprang jag runt och placerade ut spänner lite varstans vid stuprännsutkast igår i regnet... man vill ju samla upp så man har till vattning lite torrare dagar!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!