måndag 14 maj 2018

Det går fort nu!

Barnen som snart är 1½, springer mer än de går nu, älskar att vara ute och upptäcka världen, bubblar och pratar massor. Det är en superrolig tid nu verkligen, det har ju alla tider varit med de här två, men nu är de så medvetna om vad de gör på något vis. På ett nytt vis om inte annat! Fick ett mail från Libero om hur man hanterar blygheten på barn i den här åldern... blyghet? tänkte jag och bläddrade raskt vidare. Det där har liksom helt gått de här små gossarna förbi! Skönt som tusan om du frågar mig! Hoppas det håller i sig!

Vad mer, jo, de får tänder på löpande band just nu, kind- och hörntänder. Märks bara på att de seklar mer än vanligt och helt plötsligt är det fler vita små tänder i munnen på dem!

I veckan har vi hållit oss lite i karantän då storkusinerna åkt på vattenkoppor och det ju smittar några dagar innan kopporna brutit ut, vilket såklart var då vi träffade dem, och sedan  är det inkubationstid på 10-20 dagar, och ja, vi vill ju inte smitta någon annan i onödan. Det är ju poppis med vattenkoppsparty men det tyckte BVC att vi skulle undvika, så då gör vi det. Och ja, det är inte kul med ett litet barn som har blöja i den här värmen, med vattenkoppor... dubbla antalet små barn och det blir liksom självklart att man följer BVCs rekommendation, även om det oftast blir lindrigare ju yngre barnet är... men det borde bli rätt så lindrigt om de får det till hösten eller nästa år också isåfall!

Så, vi har hållit oss hemma, påtat i trädgården och försökt komma ikapp på alla håll och kanter... vi  har rätt så många håll och kanter att komma i kapp på kan man säga... några  har vi redan nu lagt på is, andra tar vi itu med så det står härliga till! Tur att vi har barn som utan alltför högljudda protester låter oss hålla på i köksträdgården i över en timma medan de sitter hyfsat nöjda i vagnen och tittar på.

Igår sådde jag blommor i ett litet provisoriskt blomsterland i "den långa rabatten gud glömde". Hade tänkt mig något helt annat, men nu insåg jag att ska det bli några blommor så måste fröerna ner i jorden och då är det väl trevligt om den 45 meter långa remsan iallafall får en chans att glänsa på drygt en meter av eländet... för ja, det är verkligen ingen vacker syn... på sikt är det tänkt att det ska bli en lång rabatt med buskar, men buskarna är fortfarande bara små sticklingar så det kommer dröja! Och under tiden blev det en liten snutt blomsterrabatt av det hela... hoppas nu bara fröerna tar sig!

I övrigt ska zucchini, luktärt och pumpa försås snart, och om ett par veckor måste tomaterna få landa i växthuset. Än så länge står de på vänt på glasverandan... alltså även det typ växthus... persiljan ska ner i örtlandet och krassen ut på sin plats... var nu den platsen ska få lov att vara!

Ärtorna har redan börjat komma upp, även rödbetor och kålrot. Ja ta mig tusan till och med  persiljan jag sått i pallkrage har börjat visa livstecken!! Potatisens första små blad har även de vågat sig upp ur jorden, så där täckte vi med gräsklipp igår. Istället för att kupa alltså, gräsklipp ger ju både skydd mot solen och näring. Mest till bladverk, men plantan behöver ju blad för att kunna ta sig an solstrålarna!

Och jo, just det ja. vi skördade de första rädisorna i helgen! Såddes i pallkrage i början på april och var redan färdiga att njutas av i helgen!


4 kommentarer:

 1. Något större trädgårdsprojekt än vad vi har på våra två kvadratmeterodlingsbart utrymme!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har ju verkligen gjort det mesta och bästa av de där två kvadratmeterna dock!

   Radera
 2. Kul med blommor och grönsaker! Jag är lite ur fas i år och sen med det mesta, jag har tex rekord-få tomatplantor ... men jag tänker att det får vara så i år :)

  Är så kul att följa dina söta tvillingar! Ibland känns det som igår när mina var små och började prata med varandra - obegripligt för alla utom deras storasyster som fick tolka! :) Nu är de 17 och jag får vara lycklig om de alls vill prata med mig. Fast det vill de oftast, som tur är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen superroligt! Så tillfredsställande också! Men jisses vad det tar tid! Och med den här fantastiska värmen som vi har nu så händer det ju så mycket på kort tid så man hinner inte riktigt med. Kanske var ett smart drag att tona ner det hela i år! :)

   Tack! Men ja, de är galet roliga! Och du som vet vad som händer har ju säkert än mer glädje av det för att du påminns av dina egna!

   Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!