söndag 11 februari 2018

Ja, man blir ju förbannad!

Vi råkade måla tv-rummet i torsdags och fredags kväll. Det blev någon form av "Tant Johanna grönt. Vi hade tänkt måla beige-grått-ish, men när vi stod där på Rusta av alla ställen och valde färg så kom vi hem med en "morgondis"... och ja, det blev väldigt fint! Först var tanken att vi skulle tapetsera just den delen av hallen på övervåningen och låta resten vara Stockholmsvitt, men ingen av oss kan tapetsera, vi har småbarn, det kändes vanskligt att gå och köpa tapeter för 1200:- rullen... bättre då med en burk färg för 140!

Hur som helst, vi har länge varit i behov av en ny lampa över soffbordet framför tvn... nu när det är ommålat är behovet plötsligt än värre... och jag tycker det är skitsvårt med lampor... har jättesvårt för att hitta något jag tycker om... ja, och nu är det tydligen ännu svårare... just nu verkar det vara en stilbrytning och alla lampor som blivit "it" de senaste tre-fyra åren verkar vara på väg ut och ja, vem vill skaffa en ny lampa som inte längre är modern. Man vill ju inte vara sist på det, helt enkelt! Och är man så rådvill som jag är när det kommer till just belysning så behöver man tydligen följa oraklen, trendarna... de där som sägs veta och som får oss andra att följa efter likt dumma höns. Inget illa om höns, men lite så är det ju! Et tu ibland ett dumt fjäderfä!

MEN, så satt jag och spanade på nätet, fastnade inte för någonting direkt, funderade och lade pannan i djupa veck...om man inte skulle till att göra en egen design... fnulade lite till, försökte förklara för Anders hur jag tänkte, men det slutade med att jag gjorde själv eftersom jag tydligen är dålig på att förmedla min vision. Rotade fram böjträremsor, öljetter, skinn och linnetyg från olika gömmor... klippte, klistrade och bankade öljetter. Knöt, fnulade med ståltråd och ja... sedan svor jag... för jisses va fult det blev! Min känsla av att vara en kvinnlig version av Ernst var som bortblåst och timmarna jag lagt på den jäkla lampskärmen helt förgäves. Och ja, då blir jag förbannad!

Annars har helgen varit trevlig om än intensiv med två kalas och helgens vanliga bestyr. Idag fick vi röjt i tvättstugan. Sorterat upp handdukar och sängkläder i olika lådor... så skönt att ha det gjort, även om tvättberget blev kolossalt stort då man ju inte vill sortera in lakan osv utan att tvätta och mangla om det.... och ja, efter den sista tidens röjande är numera min dymo-etikettrulle slut... så det måste jag skaffa ny.

En annan sak jag borde skaffa ny är helg... har inte alls hunnit med den här helgen, att ha helg alltså... jag är helt enkelt inte färdig med att det är måndag imorgon... men det blir nog bra det med, det brukar det ju bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!