fredag 28 april 2017

Fika, flyttförberedelser, och feber

Sedan förra fredagen that is... i lördags packade vi ihop oss och åkte hem till goda vänner vi inte träffat sedan i slutet på förra sommaren. Så mysigt och härligt att uppdatera lite. Mycke bebis och barngos såklart och även en del om deras stundande bröllop. Pojkarna fick så himla fina presenter, supermysiga sommardräkter att skrota runt i på landet och framför allt så galet fina ugglor som Åsa sytt. Jag blev väldigt rörd över det faktiskt, så himla fina och så gulligt att hon tagit sig tid att göra sådana till våra barn. Det är ju inte direkt att hon har massor av tid över med en ettåring och en fyraåring hemma!

Efter några timmar med osammanhängande samtal om allt möjligt. Älskar och förundras över det nya sättet att umgås med folk, ja för mig nya sättet alltså, när alla samtal hänger i luften för att något händer och man bara kan ta tag i en tråd och fortsätta där man blev avbruten av någon som tappar en napp eller ville visa sitt senaste Lego-alster. (älskar framför allt att någon vill visa alla sina senaste Lego-alster för mig fastän vi inte träffats på så lång tid, dessutom utan att vara det minsta lilla blyg!)

Hur som helst, efter några timmar åkte vi hem igen och bara sladdade in packning i bilen och drog vidare upp till Stenhålt. Så himla mycket mer tidseffektivt att vara där på morgon en om man ska hinna med något av allt man tänkt hinna med under en dag. För så är det, jag har inte vant mig vid att allt tar så sabla mycket längre tid nu. Har inte det i mig att planera med ständigt återkommande ställtid och amningar + matintag för oss vuxna osv. när jag skriver mina listor på allt jag tänker att vi ska hinna med under en helg/dag på landet.

Den lilla detaljen gör att jag ofta blir väldigt stressad och tyvärr inte sällan lite otrevlig de där dagarna. Men i söndags fick vi hunnit med det mesta av vad jag hade tänkt mig och vi åkte hem, om än sent, väldigt nöjda med att ha hunnit bocka av en hel massa på att-göra-listan!

Bland annat fick vi burit ner det stora skåpet från övervåningen och börjat packa upp lite av allt porslin som skall vara där i. Vi fick satt potatis och bondbönor, satt lökar som legat i trädgårdsboden och väntat på rätt tillfälle att få komma i jorden och grejat lite allmänt med vad vi börjat med i vårt trädgårdsland.

Veckan som pågår har varit lite extra allt känns det som, eller så är det bara så för min del för att jag har jobbat mer än vanligt. Igår var vi på BVC och vaccinerade killarna. De växer och frodas bra, följer sina kurvor som de ska och ja, att få sprutor är ju såklart inte helt bekymmerafritt, de gråter lite men låter sig tröstas fort och är sedan sina goa och glada jag. Roligt att se nu att de intresserar sig för de andra bebisarna på det stora skötbordet när man byter på dem innan vägning, helt klart en ny grej!

Igår kväll fick de feber båda två och var lite sådär tagna av vaccinationen, men natten har gått bra och imorse när de åt innan jag stack till jobbet verkade de vara vid gott mod igen. Det är ju lite galet att man som förälder får lätt panik över att ens femmånaders bebis gråter lite mer än vanligt, ta i trä, men det är ju bara för att de är så himla enkla vanligtvis!

Ikväll packar vi bilen full igen och beger oss återigen till Stenhålt, kanske hinner vägen om Ikea på vägen upp den här gången, har ju lite sånt där som barnstolar och haklappar etc att inhandla! För ja, det går framåt med smakportionerna, allt vi äter verkar vara intressant, fetaost är smaskens och den lilla portionen gröt de får på kvällarna är nästan smärtsamt att ge dem eftersom båda två sitter och skriker hejdlöst för att det inte går tillräckligt fort att lassa in mer! Något vår bvc-sköterska tyckte vi skulle vara väldigt nöjda och glada över, vilket vi såklart är, men just i situationen är det lätt att tycka att man kanske skulle skippa den där biten och bara hålla sig till amningen ett tag till!

Hur som helst, helgen skall tillbringas i Stenhålt. Vi måste accelerera flytteriet om vi ska göra det hela så smärtfritt och enkelt som möjligt och fått flyttat innan maj är över... för ja, efter det ska vi ju iallafall vara ute ur lägenheten! Så i helgen har vi tänkt att det ska flyttas lite möbler och förhoppningen är även att vi ska hinna tömma vindsförrådet så vi har totalkoll på vad som faktiskt är kvar att göra. Sedan ska det även sås lite morötter, rödbetor, dill etc. och förhoppningsvis samlas in en hel del täckmaterial till de bäddar som redan är sådda.

Hur mycket på listan som blir avbockat, ja, det får vi se i nästa vecka! I nästa vecka måste jag även ta tag i den här återkomsten som instruktör... tänker att det är bra om man har någorlunda koll på sina gränser innan man sätter sig på instruktörscykeln igen. Men igår ringde jag iallafall till vår gruppträningsansvarig på gymmet och sa att jag planerar att vara tillbaka snart. Bara det kändes som ett stort steg, att liksom göra det officiellt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!