torsdag 6 april 2017

En ny tid i livet

Vi har hela tiden sagt att vi ska dela på föräldraledigheten och ja, sagt och numera även gjort, jag har börjat jobba igen, 50 procent, måndagar, onsdagar och varannan fredag. I måndags var första dagen och jo, det kändes konstigt att åka hemifrån och att vara hemifrån men tusan va gott det var att komma hem! En fantastisk känsla verkligen!

För Anders verkar det gå jättebra, iallafall om man ska tro på alla bilder två små väldigt glada killar som han skickar till mig. Det är ju också väldigt skönt att veta, att allt funkar bra hemma medan man själv inte är på plats! Själv smiter jag in i ett litet mörkt konferensrum några gånger per dag och tar fram bröstpumpen... inte supersexigt, men det är ju inte det som är meningen heller! Är inte riktigt beredd att ge upp amningen än så jag får kämpa på med pumpen och sedan får de ersättning för att toppa upp de dagar Anders är hemma med dem. Det är ju inte riktigt lika lätt att pumpa ut så mycket som de får i sig om man ammar dem tydligen, men ja, ja, jag är nöjd om det funkar såhär.

De dagar jag varit hemma, alltså bara tisdag och idag, tycker jag mig märka att de är lite mer behövande än vad jag vill minnas... att de vill ammas mer ofta och inte riktigt gillar att leka på egen hand, som gått bra iallafall ibland förut. Men det kanske inte är så konstigt, de är vana vid att ha mig i närheten hela tiden och nu är det självklart en stor omställning även för dem. En omställning jag dock tror är jättebra för dem!

Igår åkte jag och hämtade en manuell bröstpump som jag köpt på Tradera. Tänker att det kan vara bra att ha med sig i väskan om det är så att man får lust att pumpa lite spontant! (eller inte har tillgång till el eller bara vill vara lite mer diskret än låta som ett mindre tröskverk) Såg inte var tjejen jag köpte den av bodde förrän jag hade betalat frakt och allt, inte förutom att hon bor i Götebäorg. Eftersom Göteborg ju är ganska stort så hade jag ingen lust att åka för långt när det tar av min tid jag är hemma med barnen när jag kommer hem på kvällen så jag tänkte det var lika bra att få det hemskickat... men när det visade sig att hon bor ungefär 700meter från oss så åkte jag självklart dit på vägen hem från jobbet... och tur var väl det för när jag ringde på och hon lämnade över pumpen så sa hon att de höll på att röja och ska sälja mer på Tradera... och fortsatte med "du behöver inte två barnmatstolar?"... "och en hoppgunga?"... så vi gick upp på deras vind och när jag åkte därifrån hade jag med mig, förutom två barnmatstolar och hoppgunga, en leksak och en läragåvagn också! Tradera är fantastiskt!


1 kommentar:

  1. Det verkar som att ni klarar av situationen väldigt bra. Men jag förstår att det samtidigt för dig som moder måste vara svårt att vara borta så långa stunder...

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!