torsdag 27 juni 2019

Juni, en riktigt härlig månad!

Ja, men det tycker jag ändå att vi får ge den! Vi har fixat och grejat i trädgårdslandet, utökat sagda trädgårdsland fastän vi skulle banta ner det lite i år... varit på Liseberg, haft utvecklingssamtal som fick mammans ögon att tåras av lycka, plockat jordgubbar, fixat och donat i trädgården och röjt på gården. Nästan alla försådda växter är utplanterade och vi fullkomligt njuter av att ha en stor trädgård med massa möjligheter.

Barnen plockar allt som finns i jordgubbsväg, både mogna och omogna. Det är tur att vi snickrade ihop våra "har- och rådjursskydd" i kaninburs-stil förra året för i år är de allra mest effektiva mot klåfingriga tvåochetthalvtårs-fingrar! Med det i åtanke borde vi bygga en massa "kaninburar" både till äppelträden, blåbären, krusbären och ja, hallon och det nya jordgubbslandet också! Men hur kul skulle det se ut?!?

Vi har ju även hunnit fira lite midsommar! Så himla mysigt det blev, kravlöst och ändå helt fullkomligt... det enda jag kanske skulle vilja "klaga på" är att det sjöngs lite för lite... jag hade ändå rasslat fram tre olika sånghäften för ändamålet! Men det fanns ju kanske en förklaring till det också, ingen av oss drack snaps... de som inte skulle köra till midsommarfirandet gillar inte snaps (fast vem gör det?) och vi som körde drack ju inte av det skälet heller. Så då blir ju snapsvisorna utom grund så att säga...  Lite som att sång kräfva dessa drycker!

Vi körde sedvanligt upplägg, sillunch och jordgubbstårta, fast däremellan åkte vi till midsommarfirandet i Lid som Romelanda Hembygdsförening anordnar varje år, det började dock regna så vi var snabba där ifrån också, innan alla andra också gav upp i regnet.

Hem och fixa tårta och sedan fika på samma tårta. softa runt lite innan vi startade grillen och fixade middag. Även den klassisk midsommar-grill-middag. Jordgubbar och glass till efterrätt och sedan satt vi och bara mös på glasverandan till efter midnatt. Allt detta i goda vänners lag. Kravlöst och fantastiskt mysigt, inga som helst måsten eller fasoner. Älskart!

Bilderna nedan har jag lånat av min fina vän som är grymt duktig på att dokumentera en dag som denna, det är så man får göra när man själv totalt glömde av att fotografera någonting alls!





Och trots att det inte blev någon vidare blöt tillställning, eller vi satt uppe till småtimmarna, så var jag totalt slut vid åtta-nio... hur kommer det sig att även den mest stillsamma av dagar och kvällar tar så på krafterna? Är det för att jag ändå planerar och tänker så mycket kring allt när det gäller sånt här?Ja, ja, trevligt som tusan var det iallafall och en helt fulländad midsommarafton! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!