onsdag 2 maj 2018

Igår satte vi vår sista potatis!

Ja, av de som ska sättas i år alltså! Lite senare än förra året, men samtidigt så har ju allt blivit lite förskjutet pga den långa vintern i år.

Vi har nytt potatisland i år, det ska man ju tydligen ha! Förra året använde vi två av odlingsbäddarna till potatisen, där kommer det i år istället växa rotfrukter. I höstas krattade vi ihop en sabla massa löv och la i en stor fyrkant under en stor plastduk, där har det fått ligga och gotta till sig tillsammans med maskar och allmän förmultningsprocess. I helgen drog vi nytta av pappas grävmaskin och sedan även gedigen handkraft, fast den var vår egen. Vände allt, tog bort en del grässvål och gladdes åt all mask. Sedan var det bara att kratta tills ytan blev jämn och lägga ut potatisen i rader och gräva ner dem. Just som vi var klara med det kom regnet.Så ja, nu är det bara att vänta på de små skotten, kupa och lägga på jord och sedan fortsätta vänta på potatisskörden. Härliga grejer det där!

Och ja det är sant som det sägs, potatis är sabla bra att bryta ny odlingsmark med! De bäddarna där vi hade potatis förra året, de är så goa att gräva i nu va! Det är som att skära rumsvarmt smör med ännu varmare kniv! Och så galet mycket mask att det är jobbigt för själen att gräva i det hela!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!