måndag 18 december 2017

Ja, med killarna går allt fort också!

De har ju nu nått den ringa åldern av 1år och en månad. Och det händer grejer hela tiden... verkligen hela tiden... Nästan sådär att jag inte har riktigt koll på vem som gör vad just nu. Kryper har de ju båda gjort ett bra tag. Och stått och gått med stöd. Numera ställer de sig utan att hålla i något! Och just när de hittat balansen för några sekunder så ser de så sabla nöjda ut att man bara vill äta upp dem!

Det leks en hel massa hemma också. Gärna med klossar och pusselbitar... eller rivs kanske man ska säga. Vi bygger upp små torn eller bygger ihop något figurpussel och de river det  hela. Speglar är spännande, böcker är fortsatt en favorit och nog för att jag är superpartisk, men de är väldigt duktiga på att bläddra!

Sedan är det inte så sällan som man märker att de faktiskt leker tillsammans, även om de på BVC sagt att de inte riktigt gör det än, men när de kryper runt och väntar in varandra, skrattar hysteriskt och man märker att de har roligt tillsammans så måste det väl ändå vara så att det de gör är att leka tillsammans?

Och pratas... mest "jajajajajajajajaaa", "dadadadadaaaa", "mmmmmmba" och "aaaaabooo" osv. men frågar man var lampan är så pekas det febrilt uppåt taket samtidigt som de säger "dä". Henry säger "'nka" om fåglar och han kan säga "kaka" ibland. Båda två kan säga både mamma och pappa, fast kanske inte alltid att de vet vad det betyder, "gtt" eller "go" säger de om något som de tycker är gott och ibland får man ett "ta" som jag tror ska vara "tack".  Henry säger även något svårtytt men alltid likadant om hundar, typ ljud för vovve som kan tänkas vara "vjevje". Och ja just det, kossan säger "bmmmuuu"!

Allt är intressant att stoppa i munnen och polarkaka med leverpastej är tokgott om du frågar prinsarna av Stenhålt. Likaså banan, i alla former! I övrigt försöker vi variera kosten så mycket det går, men havregrynsgröt med just banan till frukost och bebisgröt till kvällsmat är något av standard. Wilhelm gillar välling medan Henry fullkomligt slår bort flaskan och skriker om man försöker ge honom det.  Till middag brukar vi ge dem något vi lagat själva, så som linsgryta med pasta, köttfärssås med pasta, potatismos och fisk, potatismos och köttbullar/korv. Ärtpurè är en given favorit och Henry älskar att äta hela ärtor medan Wilhelm mest slänger sina på golvet.

Sedan igår, pga att läggningen på kvällen börjat tedera att blir lite mer segdragen än det superenkla vi vant oss vid, sover de bara en gång om dagen, så dagsrutinen är justerad något... vi testar och ser om det funkar för oss... tänk att så små saker blir så stora i ens vardag!

Och ja, nu inväntar vi julen, den första då de är någorlunda med på att det händer saker utöver det vanliga, vilket ska bli riktigt kul! Igår fick de åka pulka för första gången och medan Wilhelm mest tyckte det var ganska kul eller likgiltigt så var Henry inte alls med på noterna utan tyckte det hela var förskräckligt. Så de fina pulkabilderna jag hade fantiserat ihop i huvudet uteblev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!