onsdag 6 december 2017

Det går så fort va!

Man skulle kunna tro att jag skulle berätta något om barnen nu, med den rubriken menar jag, men det ska jag inte, vad jag vet än iallafall... men jo, det gör det också, går fort alltså... men det var inte det jag syftade på i första hand, jag lovar!

Jag satte årets pepparkaksdeg i söndags... struntade tydligen fullständigt i den lilla detaljen med fint arrangemang kring någon form av adventsljusstake med mossa och siffror osv. Inte så att vi tillslut satt helt utan fyra ljus i någon form av arrangemang, men det var bara fyra ljus i en ljusstake för just fyra ljus... minsta möjliga ansträngning alltså... eller visst, det hade kunnat ansträngts mindre... genom att bara sätta i ett ljus i en ljusstake för fyra... hur som helst, tillbaka till pepparkaksdegen... dubbel sats som vanligt... vet inte riktigt när det ska finnas tid till att baka ut den... får kanske bli många tjocka pepparkakor i år... kryddade lite mer än vanligt... tog typ råge på vartenda mått! OCH så hittade jag Lingonpulver i skafferiet och smackade ner en matsked eller två av det också, tänkte att det ju är så gott med lingon i mjuk pepparkaka... vet inte om jag kanske skulle hållit mig till orågade mått iallafall, lingon känner man nog inte smaken av faktiskt!

Igår kväll fick jag chansen... fick och fick, jag tog chansen, att baka ut en liten del av degen. och ja, det var som vanligt en superbra deg degmässigt. Den fastnar inte direkt på underlaget, den är mjuk, smidig och följsam... precis så som man vill att en pepparkaksdeg ska vara alltså... och god, inte att förglömma! Och det är den, det har jag testat!

Men vad är det som går så sabla fort då? Ja, inte är det att baka ut iallafall, det tar ju sin lilla tid med att kavla tunt, stansa ut och lägga i ordning kakorna snyggt och prydligt på plåten... men att baka av... jädrar va fort det går! Första plåten blev riktigt bra, så där blev jag nog lite kaxig... andra plåten, med ekorrar som var superkrångliga att få upp på plåten utan att den stora svansen trillade av, blev lite mörk i kanterna... tredje plåten, med små enkla granar blev totalt nattsvart och vi fick vädra tvärdrag i hela huset för att få bort Lützendimman!! Efter det, med en något sargad kaxighet gick det bra igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!