fredag 7 juli 2017

Hur är det möjligt?

Att vara hemma en hel dag och inte få någonting gjort förutom att hänga med de där två barnen. Det är väl kanske bara det som är meningen att jag ska göra just nu iofs. Kanske är det därför vi fick två på en och samma gång... för att jag inte skulle kunna göra en massa saker parallellt med att vara mamma till spädbarn. För att jag skulle tvingas att inte bry mig om såna där banala saker som att vi har gomfärgade väggar (sån där svampmålad tapet, som även fanns i randig, "svampmålad" variant som var jäkligt modernt i mitten på 90-talet, samtidigt som alla de där "svampmålade" tapeterna i olika primärfärgglada varianter, randiga och släta, men även med inslag av ekblad i guldkontur eller citroner och oliver, var moderna...) som ska målas på övervåningen, eller att en av odlingsbäddarna verkligen behöver rensas och pysslas om... tvättstugan organiseras och likaså min del av klädkammaren... och ja, för att inte tala om att någon borde rasta dammsugaren ett varv...

Men nä, trots en massa borden så blir det inte mycket mer gjort än att man går upp, slänger på sig första bästa klädesplagg, byter på barnen, äter frukost medan man underhåller barnen med smårgåsrån, ammar en sväng, kanske tar en promenad, tassar runt för att inte väcka eventuellt sovande barn, ammar igen, kryper runt på golvet med vakna barn... ammar igen... funderar på vad vi ska äta till middag samtidigt som man rotar fram en frukt för att hålla uppe blodsockret en aning, och samtidigt, när man rotar efter frukt så råkar man hitta kakburken... så med fingrarna i den och blicken på en banan kommer man på att man skulle fixat något, men innan man hinner skrida till verket så är det någon som stjäl en napp eller leksak (jodå, det har redan börjat!) eller så har man hasat sig halvvägs in under ett skåp el. dyl, trasslat in sig i babygymmet... och ja, sedan, när man inser att det till och med är för sent för att se ett avsnitt av Sommar med Ernst på tv4-play för barnen ska ha pyjamas och gröt innan de ska läggas och sedan också vi, lägga oss alltså, inte pyjamas och gröt, så har hela dagen gått och man har inte fått gjort ett smack av det man kanske hade tänkt att man skulle hunnit med...

Jag måste erkänna att det är en sån grej som jag tycker är jäkligt jobbigt, nog kanske det jag tycker är svårast att hantera, för ja, resten är faktiskt inte så svårt eller jobbigt, resten med att ha fått barn alltså. Men att inte hinna få gjort det där som man är van vid att man förr hade hunnit med, gärna flera gånger om, det är en grej jag måste vänja mig vid... och under tiden hoppas jag att mina barn mår bra av lite damm, ett möblemang som bara blev så här för nu och gomfärgade väggar... och istället uppskattar att de har en någorlunda närvarande mamma.

Den där gomfärgen är dessutom supertrendig just nu, men kanske inte på hela väggar utan mer som detaljer... delightful pink, persikorosa o puder rosa kan man också kalla det... om man vill låta som att man har koll på färgtrenderna 2017 alltså!...jisses va inne vi är isåfall, iallafall på övervåningen!

   

1 kommentar:

  1. Du skriver verkligen trevligt - och inte minst målande!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!