onsdag 7 juni 2017

Stefan Andersson, barnfritt och nationaldagsfirande

I måndags kväll tog mamma hand om barnen en stund medan Anders och jag åkte till Pernmyrs gård i Kareby och tittade på Stefan Andersson. Visafton med god mat och vansinnigt trevligt sällskap! Så skoj att träffa några av de närmsta vännerna och samtidigt väldigt konstigt att inte vara mamma just där och då. Eller jo, mamma var jag ju, men att varken jag eller Anders var med barnen... jag behöver inte berätta att jag satt med telefonen i närheten hela tiden va?! Men som sagt, det var galet bra! Och både mamma och barnen överlevde de där timmarna vi var iväg också, så det hela var lyckat på många sätt och vis!

Gårdagen började med en slapp förmiddag med frukost på trappen och fika. På eftermiddagen packade vi ihop oss och åkte in till stan, mötte upp några vänner och gick en sväng i Slottskogen innan vi sökte oss ner till Linné igen och letade reda på en restaurang som klarade av att ta emot en tvillingvagn och ett sällskap på sex pers. Inte helt solklart en dag som nationaldagen när gud och alla människor verkar ha som mål att äta ute, men det gick bra, vi blev väldigt väl emottagna på DaVinci på Nordenskiöldsgatan och fick riktigt god mat också! Killarna låg nöjda i sin vagn nästan hela tiden trots att det gick långt över deras matklocka (och inte hade de passat på att sova i vagnen innan heller) och satt sedan väldigt nöjda och glada i våra knän tills vi var färdiga att gå. Då följde vi med vännerna hem en sväng och Lisa slängde ihop en vansinnigt god sommartårta på nolltid medan jag ammade en sväng. Så mysigt med lite fika och rosé, goda vänner och allmänt härligt nationaldagsfirande!

Hemma i trädgården fick vi gjort en mycket liten äng i måndags eftermiddag också, en och en halv gånger sex meter ungefär där vi krattade ut ett tunt lager jord och slängde på ängsblomsfrön. Hoppas innerligt att det tar sig och blir sådär fint som man tänker sig att det skulle kunna bli! Ja, det gör man ju med allt man sår och sätter... och jodå, det verkar som att det mesta gör det, tar sig alltså, förutom gurkplantorna och några brysselkålsplantor som ser ut att vilja ge upp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!