fredag 3 februari 2017

Härligt, härligt, men farligt, farlig!

Ja, Mandelmanns gård som visas på fyran på torsdagar, vilket underbart program! Jag får tokmycket lust att odla och greja i en trädgård och eftersom vi snart flyttar till hus med en relativt stor trädgård just så är det lite så att det är ungefär hälften så farligt som det är härligt att just det programmet visas just nu. Jag kan liksom inte låta bli att fundera, fnula och planera... och då är det inte ens jag som får bestämma över den där trädgården än då vi kommer att dela trädgården med mina föräldrar.

Väldigt lägligt, eller olägligt beroende på hur man ser det kom i dagarna ett reklammail från Blomsterlandet om att de har halva priset på fröer, så med deras webbshop uppe på iPhonen och Skillnadens trädgård-boken jag fick i födelsedagspresent i höstas, samt självklart mina två Mandelmann-böcker så planerar jag hej vilt ändå och köper fröer!

På önskelistan just nu står ett trädgårdsland, örtland, fruktträd, syrenhäck, växthus, jordgubbsland, potatisland och eventuellt biodling... och ja, bärbuskar såklart!

Anders och jag besökte Mandelmanns trädgård för ett och ett halvt år sedan. En helt fantastisk upplevelse och något jag rekommenderar alla som ska till Österlen att planera in. Vi kommer absolut att åka tillbaka när tillfälle ges! Kanske dock inte i sommar för då gissar jag att det blir något som kan liknas med kaos där. Men ett trevligt kaos!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!