söndag 1 september 2019

Juli... världsklass

Ja, man kan inte beskriva det bättre tror jag... Första helgen på semestern hämtade vi Sam på Centralstationen i Göteborg, på tisdagkvällen därpå hämtade jag mina au parents på Landvetter. Familjemiddagar, slappa i trädgården, en sväng till Åstol, ännu mer familjemiddagar kantade första semesterveckan. Paula och Steve åkte hem efter knappt en vecka så sedan hade vi en mer slapp inställning till varje dag, ja förutom när jag fick panik över att det inte hände något och planerade in fullsmäckade road trips.

En dag åkte vi till Varberg och spanade in Hallifornia-festivalen där med goda vänner. Blåsigt som tusan och liiite för fräckt för min smak rundade vi av med supergod burgar-lunch med hela gänget innan vi packade in oss i bilen och körde en hel eftermiddag på Gekås.

En annan dag packade vi in oss i bilen och drog till Småland. Körde runt på småländska småvägar kringelikrokigt in i skogar och mellan gårdar... så galet vackert. När vi hittade fram till Katthult stannade vi där i drygt två timmar. Ett så fantastiskt fint ställe. Killarna, som älskar Emil, hade jätteroligt och vi, som älskar Emil-filmerna kände oss som världens bästa föräldrar som tog med oss barnen på det här. Ekiperade med både mysse och bysse och tokgoda kanelbullar i magen åkte vi sedan vidare till Bullerbyn. Glass och stros, mycket mer finns inte att göra där, men det räcker ibland så gott!

Sedan drog vi vidare igen, till Gränna. Kika på karamellkokning och traska runt i den svala sommarkvällningen, köpa för många polkagrisar (bara mitt eget fel) och insupa doften av sommar, karameller och vacker småstad. Blir inte mycket bättre! Eller jo, frågar ni Anders så hade en tur till André museet varit pricken över i, som man säger, men det hann vi inte med, denna gången heller!

Man kan säkert säga massor om Småland, att det är tokvackert måste vara en av de första sakerna man har att säga! En heldag med tre såna stopp gör att man behöver ha några lugna hemma-dagar efteråt, det gör det. Promenera ner till sjön och bada, bara leka i trädgården, kanske rensa lite ogräs osv.

Några dagar åkte vi söder ut, till Skrea strand och Långa sand. Äppelcafeet i Slöinge skulle få sig ett besök tänkte vi också, men där var det ingen caféverksamhet i år just, insåg vi när vi sladdade in på parkeringen. Tur att Solhaga stenugnsbageri var öppet! Och att det var gatloppis just den dagen vi var där...sedan finns ju alltid Sia glass i närheten, det gör det ju!

Vi hann även med en sväng till Fjällbacka och Tanumshede under semestern. Fiskeby, fornristningar  och after beach på en och samma dag, som avslutades med en sväng på Uddevalla torp köpcenter! De ni!

Det blev en hel del såna där dagar, när vi liksom gick all in i turistandet. Ganska käckt när barnen är såpass små ändå, det finns liksom ingen anledning att grotta ner sig och dom i allt utan man kan fladdra förbi lite på ytan och hinna med fler saker. Sedan kan man ju alltid komma tillbaka till det man tyckte mest om.

Sedan var semestern slut, Sam åkte till Stockholm för att sedan åka hem... huset blev tomt och barnen går runt och frågar efter sin Uncle Sam... "E uncle Sam nånstans?!"... knö tillbaka sig i rutinerna igen... lämna, hämta, handla, "vad ska vi äta till middag?"... ja, du vet, livet... det är också rätt gott... rutiner... fast huset känns tomt, det gör det... och jag tror vi alla längtar lite till nästa gång han kommer och hälsar på oss. Det är så mysigt, för även om det nu gått en månad sedan han åkte så pratar barnen fortfarande om honom ibland, frågar var han är, påpekar att han gillar den "jättestarka" såsen (srirasha) osv.

Nu har vi nog kommit in i rutinerna... med några vändor förkylning och vab också... alltid lika roligt när vabberiet sätter igång... men det är gott med rutiner, det tycker jag!

2 kommentarer:

  1. En hektisk sommar verkar det ha varit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livet är rätt hektiskt just nu, men ja, det blir ju så när man vill få hunnit med mycket och tiden är knapp... tur man är tillbaks på jobbet och hinner vila upp sig! :) (men det ser nog mer hektiskt ut i skrift än i verkligheten också, tror jag!)

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!