måndag 29 oktober 2018

Vi har påbörjat operation leksakskök!!!

En tanke som slog mig för rätt många månader sedan är äntligen i förverkligande fas!!! Våra killar, som så många andra småbarn, älskar att dra ut grejer ur kökslådorna... laga soppa på en leksaksbil, ett par duplobitar och ja, i bästa fall, en låtsastomat eller kanske en kiwi också.

När jag var liten byggde min pappa ett leksakskök till mig... jag vill ju inte vara sämre jag så ja, jag började kolla på nätet, pinterest och blocket efter lämpliga möbler att bygga om... Hittade några gamla Expedit-hyllor på Hisingen som var till salu och både jag och Anders fick chansen att premiärköra bil med släpkärra! Sedan var jag högt och lågt på jakt efter lämpliga attiraljer som kunde funka som diskho, diskkran, induktionshäll osv... och sedan kom slutet på september med kalas och namngivning osv... oktober med fest och solsemester... så igår fick vi äntligen satt första sågdraget...

Idéskiss. En Expedithylla man kapar i 3/2, ställer den ena
sidan upp, sätter på en kökslucka och två tråkigare handtag
så det blir kyl och frys. Spånskiva bakom för att hålla ihop det hela.
Vi har inte riktigt kommit halvvägs tror jag. Hyllan är delad och den delen där diskhon skall vara är utsågad. Insatserna (som följde med i blocketköpet) har fått nya handtag och knoppar och är vända åt rätt håll och monterade. Bänkskivan (en större dörrlucka från Ikeas fyndavdelning) är tillsågad och täckt med dekorplast. Anders får stå för de stora såg och borr-grejerna. Jag kör mer projektledning och finlir... barnen är högt och lågt, klättrar, bankar, kryper in i skåpen och verkar allmänt glada. Så har de ingen glädje av köket när det är klart så hade de iallafall kul medan det byggdes!

Det som är kvar nu är helt enkelt att få fast baksidan, såga ut för diskho och borra för kran i bänkskivan, måla induktionshäll och sätta fast det + plexiglasskiva, kakla, såga till kyl och frys luckan och sätta på handtag. Skruva fast vred till spisen (roligare med vred än knappar för barnen tänker vi). Sätta upp hylla och prylstång på väggen. Skruva fast ben... finns säkert tusen småsaker till som jag inte har koll på än... vi tar det som det kommer! Kul är det hur som helst!

2 kommentarer:

  1. Kul att ni har något att hitta på!☺♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja man vill ju ha något litet att pyssla med! :) <3

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!