onsdag 22 augusti 2018

Inskolning pågår

Ja jisses, nu är det på allvar, första inskolningsdagen på förskolan för vår del var i måndags. Anders va där med pojkarna som fick "känna på" lokalerna. Igår va jag där med dem, och då var alla barnen där, så lite mer skarpt läge, fast inte ändå. Det där trappas ju upp under veckan tänker jag.

Men det var spännande för oss alla tre igår tror jag. Så ovant att behöva väcka killarna för att hinna i tid. Vi har ju annars styrt om saker så de fått sova så länge de behövt, nu blir det ju en annan verklighet så att säga. Men det var härligt att se deras blick när vi kom fram, de kände ju igen sig och såg ut som att de tyckte det skulle bli roligt med alla leksakerna igen. Och ja, vi kom in, tog av oss ytterkläderna och skorna och sedan stack de iväg på upptäcksfärd, utan mig! Antagligen hela tiden med koll på var jag var någonstans, men ändå! Några gånger var det tydligen nödvändigt att sitta i mitt knä, men annars lekte de med de andra barnen, eller parallellt med de andra barnen iallafall. Känns bra! Den största omställningen lär ju vara för Anders och mig, att lämna dem till några andra, men även det känns bra.

Idag är det återigen Anders dag, det skulle köra ungefär samma upplägg som igår fast han skulle stanna inne när de går ut och leker. Så mycket man skulle vilja vara en fluga på väggen och se hur det går, för barnen alltså, inte för Anders, han har jag fullt förtroende för att han klarar det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!