måndag 11 september 2017

En bättre kväll i Stenhålt

Och en bättre eftermiddag/kväll på Liseberg! Vi börjar där, eftersom den hände först... eftermiddagen/kvällen på Liseberg alltså! I fredags trotsade vi vädergudarna och drog med oss mormor/farmor, brorsöner och hela lilla tvillingekipaget till Liseberg... rustade till tänderna i galon och regnskydd... och ja, vad som från början verkade vara en idiotisk idé var tvärt om helt genialisk skulle det visa sig! Visst, det regnade en del, men mest var det nog faktiskt uppehåll. Och vi kunde åka hur mycket som helst eftersom det var minimala köer!Inte ens till Helix var det kö, då förstår du storheten i det hela! (brukligt är annars 40-50min kö). Och vi hade jätteroligt och alla var glada och på topp nästintill HELA tiden. Storebror tog så fint hand om lillebror och alla samsades. En fantastisk fredag helt enkelt som endast grusades något av att Kaninlandet stänger kl.21, vilket vi tyckte var för tidigt, samt att Klubbland, utställningen om Håkan Hellström var stängd pga. tekniska problem så jag fick inte sett den den här gången heller... men skam den som ger sig!

Nöjda och glada åkte vi hem och storhandlade i rekordfart (10min, tre stora kassar) på Maxi 21:50... anledningen var att vi i lördags hade middagsgäster i form av Mange och Sandra samt Johan, Lisa och Gustav och Greta, och det är ju så trevligt om det då faktiskt finns något att bjuda på! Nu hade det i och för sig löst sig eftersom gästerna hade med sig ett par flaskor väldigt fint vin från deras brors egen vingård i Californien, och ja faktiskt, jag hade kunnat bara sitta och smutta på det där vinet, så galet gott! Men då hade det ju blivit bra mycket dimmigare och suddigare än vad det blev så det var nog tur att vi åt mat också. En fiskgryta med egenodlade grönsaker i form av morot, palsternacka och dill, samt egen skörd av potatis till det. Och sedan avrundade vi kvällen med marängswish och irish coffee.

Söndagmorgon vaknade jag av barnlek på nedervåningen då Lisa och Johans barn vaknar tidigare än vad våra gör... Anders hade redan gått upp och när han hörde att vi var vakna också kom han upp och med honom svepte en doft av nybakat in i sovrummet... Lisa hade ställt sig och bakat scones där på söndagmorgonen... ordet gästvänlig har fått en helt ny innebörd helt klart! Jisses vilken start på dagen!

Efter att alla åkt hem var Anders tvungen att jobba lite och jag tog en sväng med barnen i vagnen, klippte av blasten på kålrötterna och brände den då alla blad var typ invaderade av larver... så galet äckligt men tydligen brukligt i kålodlingssammanhang... kålrötterna skördade vi senare på kvällen, knappt 8 kg blev det totalt, drygt sju igår och så har jag tagit ett par kålrötter tidigare under säsongen också. Det får man vara nöjd med!

Vi firade också den nya spisen (Anders och pappa hämtade den i lördags morse) med att baka rabarberpaj och sedan ugnsbakade rödbetor med fetaost till middag. Egen skörd såklart, av rödbetorna, inte fetaosten! ;)

Sedan blev det finputsning av alla hyllplan pappa sågat till åt oss som vi ska ha på övervåningen, 20 stycken närmare bestämt. Anders fick även spacklat alla kvistmärken och ojämnheter så att vi under veckan förhoppningsvis hinner behandla kvistarna och sedan måla de där hyllplanen så de kan sättas upp någon gång! Ett större projekt än vad jag kanske i min enfald trodde från början, men jag tror det kommer bli superbra tillslut!

Ja och sedan blev det måndag och ny vecka... jag kurar i stor, stickad tröja och tänker att hösten nog är här på riktigt nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!