måndag 16 april 2018

Helger som denna

Vad jag gillar dem... eller ja inte att vi behövde åka till barnakuten med Henry, men i övrigt var det en sabla bra helg! Nu kanske du sitter som ett frågetecken och undrar varför... varför var helgen så himla bra, och/eller Varför var ni tvungna att åka till akuten?...

Jo,  helgen var sabla bra för att vi fått grejat i trädgården. Inte så mycket som jag hade föreställt mig, men det blir sällan så eftersom jag är en tidsoptimist av rang! Förr kunde det tänkas att jag faktiskt hade föreställt mig helt korrekt mängd att-göra-grejer, men sedan Knoll och Tott kom så är jag absolut inte i cynk på den punkten! Hur som helst så fick vi ändå gjort en hel del och ja, då är jag nöjd!

Anledningen till att vi fick packa in hela familjen i bilen och dra iväg till Östra på lördageftermiddagen/kvällen var att Henry vaknade från eftermiddagsvilan och var ledsen, hostade och hade en rosslig och tung andning. När jag pratade med sjukvårdsupplysningen så sa de direkt att vi skulle åka in med honom. Så vi packade skötväskan med mackor, vattenflaskor, bananer, telefonladdare osv. Barnen fick nya, osandlådiga kläder och ett snabbmellanmål innan vi åkte. För ja, man har ju hört hur lång tid det tar på barnakuten... vi kom in, tog nummerlapp, pling sa det och så var det vår tur för inskrivning... sköterskan bakom disken tittade på Henry och fattade det kloka beslutet, eftersom han såg pigg och kry ut, att skicka oss till Närakuten. Så vi fick åkt runt till andra sidan om sjukhusområdet och väl inne på Närakuten behövde vi inte ens ta nummerlapp utan blev inskrivna direkt, hann inte sitta ner i väntrummet heller innan Henry och jag fick träffa läkare som lyssnade på honom och förklarade att han mådde bra. Dock var han lite rosslig i luftrören då det på småbarn lätt bildas slem där som de inte hostar bort och då kan det låta ansträngt. Ett stick-i-fingret för att kolla så han inte hade någon inflammation senare kunde vi åka hem.Så vi körde ut från parkeringen mindre än en timma efter att vi först åkte in på Östraområdet. Och då hade vi även hunnit stoppa i killarna lite smörgås innan vi åkte också!

Man känner sig lite dum när man tar upp sjukvårdens tid för något som inte var något alls, det gör man, samtidigt vill man ju ta det säkra före det osäkra i ett sånt läge... och ja, stick-i-fingret, det gick så bra så, även att få ut bloddropparna som behövs för testet, även om man inte ville sitta still och bli fasthållen riktigt så länge. Plåster däremot, det var INTE poppis!

Och ja, tillbaks till trädgården då. Vi har röjt i "stadsparken", inne på gården. Klippt ner rosor som vuxit sig alldeles för stora och på några håll även blivit vildrosor. Tanken är att några av rosenbuskarna ska bort helt och ersättas med någon form av fruktträd antagligen. Käckt att ha sånt dit rådjuren inte tar sig självmant! Bra också att inte ha stora, taggiga buskar så man inte kommer varken förbi eller fram på stora delar av ytan. Men att ta ner rosor var lite mer tidskrävande än jag, tidsoptimisten hade räknat med, så det tog sin lilla tid. Nu är det nog dock bara finliret kvar, samt att få bort rötterna då... den lilla detaljen! Men sedan ska det planeras innergård!!! Lite perenner och blommor, några svagväxande fruktträd... det blir kalas det här!

Sedan fick jag tagit sticklingar på syren, rosenkvitten och fläder också. Dessa ska, tillsammans med sticklingar på svarta och röda vinbär, placeras i den 45 meter långa rabatten vid grusgången. Tänker att det blir bra med buskar där, dels för att det kräver lite skötsel och dels för att man ju kan sätta blommor nedanför också, men att man tänker på höjden först. Hoppas det funkar med sticklingar, även om det kan komma att ta lite tid såklart. Men det är ju rätt ekonomiskt iallafall, OM det funkar alltså!

    

1 kommentar:

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!