torsdag 24 mars 2011

så det kan bli när man kombinerar två dödssynder

Enligt Wikipedia är det detta jag håller på med i den arla morgonen:

Power walking är en träningsform som ämnar aktivera maximalt antal muskler  när man är ute på promenad. Det motsvara fysiskt aktivitet som ämnar uppnå högre energiförbrukning än vid traditionell promenad men mindre belastning av leder än vid springning. Sporten kan utföras från absolut nybörjarnivå till avancerad nivå och kan utföras i ett och samma tempo eller också i intervaller. Power walking är en lågintensiv träningsform, vilket är träning som bedrivs med låg belastning, ca 50–70 % av maximal syreupptagningsförmåga, t.ex. promenader och cykling. Lågintensiv träning ger högre fettförbränning i relation till kolhydratförbränning än högintensiv träning.

jo, det vet jag ju, har ju gjort detta en hel del... men inte på ett tag... och trots att jag varken är otränad eller i direkt dålig kondition så har jag så har jag sån träningsvärk i skinkorna att jag går som en mycket gammal tant... för att göra ont värre så sitter träningsvärken i ytterkant på skinkorna och liksom skriker påminnelser till mig att det är brett emellan smärtorna... det är ju inte direkt roligt att bli påmind om att rumpan är bredare än vad man lyckats förtränga liksom!

för att klaga lite till så kan jag även berätta att jag har massor med blåsor på fötterna... aj, aj, aj... uggs va det snällaste jag kunde tänka mig... så här går jag i fårskinnspälsfodradestövlar och ojjar mig... tur att vi kom igång med promenixandet så tidigt på våren! =D


men trots alla krämpor och trots att klockan ringer okristeligt tidigt så är det så vansinnigt värt det (jag har inte fejkat bilden, den är tagen imorse)! Det är en så sagolik start på dagen, särskilt nu på våren när luften är alldeles krispig och man slipper alla fiskmåsar (eller vad nu det är för fåglar... attackerar gör de iallafall!). Sedan är det ju självklart extra trevligt att promenera med en vän, ventilera tankar och diskutera livet, i stort och smått... och när man möts av en av våra deltagare i sin lilla bil på väg till jobbet och denne tutar en hel lite fanfar åt oss, vinkar i, vad jag beräknar, 100-200m... så blir man ju lite extra glad!

Väl hemkommen och redo för frukost och morgonbestyr fick jag se att mina ögonbryn va i la grande behov av en gallring... fick för mig att jag inte orkade plocka med pincett utan tog kallvax-strips... höll på att få med halva ögonbrynet i farten... hade ju varit jättesnyggt, verkligen... sen att jag nu har en hyfsad rodnad under båda ögonbrynen som svider massor... det understryker ju bara att det där med fåfänga och lättja inte är någon bra kombination... (snyggt är det verkligen inte, den saken är klar!)

nu vankas lunch... lax och spenat... suveränt gott och nyttigt! Sedan blir det en tur till Allum... måste hitta lite sommarkläder till Indienresan... det är tydligen lite lätt varmt där... 30-40grader bara... kommer inte ha tid för någon direkt shopping vad jag förstår, vi har fullsmockat schema... så det är lika bra att planera och komplettera sommargarderoben redan nu!

1 kommentar:

  1. härligt med morgon promenad!
    innan vi fick barn, brukade jag lite då och då, gå en lång morgonpromenad tillsammans med någon jobbarkompis, och sedan äta grötfrukost på något av stans alla arbetarcafeer. håller med om att luften är extra krispig en vårmorgon. en klar höstmorgon är inte heller så tokigt.
    hoppas att du hittade lite sommrigt att ta med på indienresan!
    kram!

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!