måndag 28 oktober 2013

Semestern har börjat!!!

Idag på förmiddagen körde vi ner mot Håslöv, strax utanför Malmö. Här stannar vi inatt för att imorgon, runt lunch, ta flyget från Kastrup till Thailand!

Det har varit en helt perfekt dag och kväll! Först flera timmar i bilen med min älskade namne och sedan middag, vin, ost och kallskuret ihop med gamla och nya vänner! Lovely!!!

En perfekt start på semestern helt enkelt! Nu ska fröken sova, nog för att det är bra om man är lite trött imorgon när man ska flyga massvis med timmar, men toktrött... inte att föredra!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 oktober 2013

Har du saknat mig?

Du kanske inte ens märkt att jag varit lite tystlåten det sista...om du inte har märkt det är det ju kanske dumt av mig att belysa det, men ja, om du sitter och funderar på varför jag snålat med orden så beror det inte på dig... "det är inte du det är jag" som man så käckt säger... jag hinner fasen inte just nu... har stressat som en tok inför att kunna gå på semester, försökt bolla alla livets kryddor och måsten för att få en bra balans... misslyckats katastrofalt och låtit sömnen stryka på foten... det är vad jag har gjort det sista...

Men även om jag är rätt trött så mår jag väldigt bra, det gör jag, av olika anledningar... vilka vill jag inte gå in på riktigt än, men bra mår jag och ja, vem hade inte gjort det med en två veckors semester i Thailand framför sig!

Men mitt i allt det där braiga så råkade jag ju få för mig att måla om sovrummet... en konsol jag tog ner drog med sig en bit av den hiskerliga strukturtapeten och jag bestämde mig rätt snart för att tapetsera och måla om... jag kan inte tapetsera... har bara gjort det en gång tidigare, med recovertapet, det gick sådär... denna gången använder jag en recover light... och får jag säga det själv så går det rätt bra... det blir inte perfekt, men jag tror det blir helt klart godkänt! Har iofs bara gjort klart en halv vägg men ändå! Man lär sig något nytt varje dag... eller kommer till insikt att man redan kan något nytt varje dag!

Nu ska jag försöka stöka iordning lite här, börja packa och åka och handla lite grejer jag behöver ha med mig.


torsdag 24 oktober 2013

en liten omväg!

Ikväll när jag skulle köra hem så var vägen avstängd... så jag fick köra vägen om Lerum... en sträcka som i vanliga fall är drygt två mil blev helt plötsligt fem... och nä, sånt uppskattar inte jag en torsdagkväll då klockan tickar mot elva... uppskattar det inte alls... 

onsdag 23 oktober 2013

Nästan klar!

Med bortrivandet av tapeten alltså, har lite grann kvar nere i ena hörnet som jag inte kommer åt utan att skyva undan sängen ordentligt... tänker att grannen under mig inte uppskattar mitt sängskyvande såhär sent på kvällen, mitt i natten... så jag tar det en annan dag istället!

Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska gå till väga framöver nu, men jag tror att jag måste spackla lite och sedan att jag tar och tapetserar med någon form av lättare renoveringstapet. Det är såpass slätt att jag inte behöver hard core renoveringstapet utan kan nöja mig med en tunnare. Tror de har en på Rusta som skulle funka bra, och ja, efter det är det ju bara att måla!

Nu är det dags att sova, har tänkt träna tidigt imorgon bitti... får se om jag tar mig upp... det har varit en rätt lång dag idag... känns sådär lockande att ge sig upp toktidigt då.

tisdag 22 oktober 2013

Saker man kan göra en tisdagkväll

Efter jobbet, innan dräktsömnaden...





... Slita ner tapet! Gick ju riktigt fort och lätt faktiskt! Vad nästa steg blir har jag ingen aning om men som den goda sås man tänkt sig att man är så reder det sig!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 oktober 2013

Nu tar vi i med hårdhandskarna!

Japp, idag har det varit strikt kost jäklar anamma... inte ett endaste litet äpple i onödan! Nu kör vi, all in till på söndag! Träningen blev också av den bästaste sorten idag, en timma spinning och sedan trekvart styrketräning enligt konstens alla regler med L... men det är ju någonstans så att om man har ätit fyra rätters slottsmeny med tillhörande vinprovning och gottig hotellfrukost dagen därpå, McD wrap och sedan 4-5 glas vin, middag ute med några glas vin till, dopmiddag med smaskig paj och toppat av det hela med tårta... allt detta på tre-fyra dagar... när man egentligen dietar... då får man bannemig ryta i ordentligt igen för att kroppen någonstans ska förstå vem det är som bestämmer... så det har jag gjort idag och ja, jag är rätt nöjd med rytandet!

En extra guldkant på tillvaron idag var att min snowboardkollega och vän lite oväntat, eller inte alls oväntat eftersom vi bestämde det igår, men iallafall, innan dess visste jag ju inte att det skulle bli så, var med och gästade mig på mitt pass idag! Så himla roligt! Hoppas verkligen det blir fler gånger! Nu ska fröken knoppa... träningsdejt med bästa storsockiplast imorgon bitti, tidigt som tusan... klockan är redan alldeles för mycket!

PS. Min tapetsituation är fortfarande i limbo... under utredning... eller beslutstagande... jag vet inte hur jag ska göra, men mycket lutar åt att jag tänker att "bra sås reder sig själv" och ser till att få tapetserat om det där en gång för alla... men ja, vi får se helt enkelt... som min kollega sa idag "ett inte så litet jobb från början blev rätt stort helt plötsligt!"

söndag 20 oktober 2013

Det var då själva fan!

Igår när jag plockade bort allt från sovrummet så skruvade jag även ner några hyllor... gick rätt smidigt, tills jag kom till sista konsolen... då hade den jäkeln valt att fastna i tapeten... så när jag lirkade bort konsolen följde en bit tapet med... eftersom jag ska måla om så hade det ju inte varit någon ko på isen alls OM det inte hade varit för att det är en gammal jäkla strukturtapet... så det går ju inte att spackla igen... skulle vara om man spacklade och liksom duttade ihop något strukturliknande av spacklet... eller kanske att man kan skära loss tapeten från konsolen och limma fast den igen...

ELLER så gör man som så att man tapetserar över med en recover-tapet och målar efter det... alt. drar bort tapeten, tapetserar och spacklar med målartapet (eller vad det heter) och sedan målar på det... jag vet inte hur jag ska göra... är kräkstrött på den där strukturtapeten, vill inte utsätta nästa boende för den riktigt... samtidigt så vet jag inte om jag orkar tapetsera om, har bara tapetserat en gång och som min pappa påminde mig, det började med gråt och tandagnissel... så det räcker liksom med att måla! Och på samma gång måste jag ju göra något åt den där släta fläcken som sitter mitt på väggen...

Men so what om jag bara har tapetserat en gång tänker jag... andra kan ju tapetsera, även vanliga dödliga alltså... då borde väl även jag kunna?! Hur svårt kan det vara? Hur svårt som helst kanske... Hur hade du gjort? 

lördag 19 oktober 2013

Jag har gjort allt... allt utom att blogga och följa kost- och tränings-planen alltså!

I torsdags efter mitt pass åkte jag till Thorskogs slott och  mötte upp resten av mina jobbarkompisar för konferens och kick-off... där sköt vi lerduva, badade bastu, promenerade i slottsparken, hade vinprovning och avnjöt en av de godaste middagar jag någonsin ätit... magiskt gott... och ingen som helst anledning till att sitta och peta i maten och försöka vara nyttig...

Sov som en prinsessa i mitt fina rum (alla hade eget rum på slottet... så lyxigt) och ja, på morgonen åt vi en superhärlig frukost innan vi åkte tillbaks till kontoret och jobbade. Jösses va trött jag var hela dagen!

Igår kväll kom A-K hit, vi drack lite vin och tog sedan och åkte in till stan, gick till Post och socialiserade med folk. Några riktigt trevliga, andra mindre trevliga... varför förstår inte somliga killar att man inte är intresserad om man väljer att vända sig bort från dem när de försöker ta kontakt??? Men då dök min favoritvakt upp som en räddande ängel och jag fick en chans att ge mig av från äcklet!

Idag har jag tagit sovmorgon från världen, vaknade väldigt sent, låg och drog mig ännu längre... så himla gott! Ska försöka hinna måla om sovrummet i helgen så det har varit lite "operation flytta ut allt från sovrummet" idag... lite sådär sporadiskt mellan frukost, köpa doppresent, Hart of Dixie-koll och lunch typ. Nu är allt ute förutom sängen, vet inte riktigt hur jag ska få ut den, eller var jag ska ställa den medan jag målar så det kan hända att den får stå kvar men flyttas runt/ställas på högkant... hur som helst, it's ON!

Hur har du det såhär en lördag i oktober?

onsdag 16 oktober 2013

Behöver din hjälp... eller inlägget som lika väl kunde ha hetat "Vad ska jag läsa på resan!?"

Jag gillar att läsa, det gör jag, men jag hinner inte riktigt med det i vardagliga livet, det finns tusen andra saker att göra och när jag väl lägger huvudet på kudden så somnar jag... jag är den där som lite kör fullt ös tills jag sover liksom... men nu ska jag på semester och då är det ju så gott att ha en, två eller sju böcker att läsa... men jag är värdelös på att veta vad man ska välja... det är här du kommer in i bilden!!!

Vad ska jag läsa? Vilken är din favoritbok?

Jag är nog lite svår när det gäller böcker. Jag läser inte deckare och sånt där, gillar mysiga, romantiska böcker, lite roliga får de gärna vara, men har tröttnat på Jane Green och Marian Keyes osv... Biografier är intressant men då måste det ju handla om folk man vill veta något om... vem kan man tänkas vilja veta något om som man inte visste att man ville det om?

Fick tips idag om "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" så den får det nog bli... men mer då? Tar nog med mig Mia Skäringers böcker också, de är såna jag kan läsa lite då och då... funderade ett tag på att läsa om Harry Potter böckerna från början, kom bara till sjätte boken då sist... ska man läsa klart dem nu såhär en massa år senare så måste man ju nästan börja om för att komma ihåg allt!

Men ja, nog om det, vad hade du valt att ta med dig på semestern om du var jag?!

tack på förhand!

idag vet jag inte...

... riktigt vad jag ska skriva om alltså... lite som vanligt alltså men ändå verkar orden aldrig ta slut! Pratade med min pappa om det idag faktiskt, hur konstigt det är att jag, som har så många ord och så frikostigt använder dem, tar honom, den något mer fåordiga, till hjälp... gissar att det är en fråga om kvantitet och kvalitet... och kvalitet vinner oftast... hoppas så är fallet även denna gång, det hade varit roligt!

Hur som helst, dagen startade tidigt som tusan på gymmet... tröttare än trötta stod vi där, på varsitt löpband och avverkade meter efter meter, Nina och jag... rent fysiskt kanske det inte var det bästa löpbandspasset ever, men ibland är prestationen att ta sig över tröskeln och göra det ändå större än något annat... gick och styrketränade efteråt också så jag fick gjort dagens dos. Hinner ju inte träna på kvällarna nu så det får bli tidigt, innan man knappt vet vad fasen som försiggår!

Vet att jag hade något jätteskoj att berätta, tänkte på det i bilen hem, du vet den där tanken, "det här kommer bli ett så himla bra blogginlägg!" men nu kan jag inte komma på det! Och med mitt minne just nu är det inte stora hopp om att det kommer till mig om ett tag heller... men men, det löser sig med skridskor, bara det blir is, som man säger... eller rättare sagt som min gamla "svärfar" alltid sa... eller han säger det nog fortfarande faktiskt! Så kan det va, nu packa väskor för morgondagen, laga lunch till den samma och sedan sova tror jag minsann!

tisdag 15 oktober 2013

idag var jag grym!

Nä, inte på träningspasset imorse, då var jag mest grym för att det blev av, prestationen under själva passet var sådär... fick liksom ingen rätsida på någonting, det blev mest ett sammelsurium av övningar och sedan kom en instruktörskollega gåendes så då ventilerade vi lite grejer... efter det gick jag och duschade... kastade in handduken helt enkelt... eller ja, inte bokstavligt talat, men nära på!

Idag hade jag en sån där julklappsöppnardag på jobbet... en hel del av kollektionen vi gjorde när vi va i Kina sist kom hem idag... det är så roligt när man får hem prover som blev som man hade tänkt sig! Så nu är det fullt sjå med att fotografera och märka prover!

Men, jag var grym på dräktsömnaden idag, den där knypplingen avancerade med minst 3-4 centimeter! Har nu knypplat 35cm... så det är bara 85cm kvar!!! Jösses, jag blir aldrig klar med den där dräkten! Ja, ja, man får va glad för det lilla... knyppling tar en sabla tid och lägger man inte mer tid än så på det så går det långsamt... det är helt logiskt faktiskt!

Nu ska jag sova igen, klockan ringer sådär okristligt tidigt imorgon bitti igen, då gör vi ett nytt försök och hoppas träningen blir lite mer något att vara stolt över då!

De första två veckorna är över nu... bara två kvar... och lite matlagnings- terror/porr

Japp, dagen idag är min fjortonde kick-start-dag. Det går som en dans... om man bortser från några strödagar då träningen fått stryka på foten en smula och någon dag då kosten kanske inte följts till punkt och pricka... man är väl ingen asket heller??!? Fast just nu är det ju precis det jag borde vara... men ja, man är ju bara människa!

Dagen idag firades med ett spinningpass och nästan en hel timma styrketräning med L. Vi slängde in lite fler övningar än vad programmet säger, körde lite mer plankor, lite armhävningar och sådär. Det är ju så mycket roligare att träna med någon!

En rolig grej hände på gymmet idag också, en av mina deltagare, som också är instruktör var uppe och skulle styrketräna samtidigt som vi var där. Men hon stod tydligen bara och tittade på mig när jag tränade, efter en stund sa hon till sin kompis "men jag samlar ju inspiration!!! Hon är min förebild!"... om MIG! Jag blev ju verkligen jätteglad! Jösses! Ha mig som förebild?!?! Och det var ju samtidigt lite extra bra för jag var ju tvungen att skärpa mig när jag tränade också! Det där med att bli uttittad när man tränar är jag rätt van vid efter alla år som instruktör så det bekommer mig inte så mycket men just det hon sa! Åh, sötnöt liksom! <3 det gjorde gott för självbilden kan jag lova! Gav inte lite pepp och sporre till att fortsätta i samma goda anda heller! Nu jädrar kör vi de sista två veckorna också, hela vägen in i kaklet!

När jag sedan kom hem... långt senare... sladdade in på Maxi kvart i tio för att handla ingredienser... men när jag seden kom hem iallafall, då skulle jag till att baka rabarberpaj... jo för det är jag som ska ha med mig fika till dräktsömnaden imorgon och jag orkar inte köpa hem en massa ostar, bröd och marmelader nu när jag inte äter sånt... så jag tänkte det är bättre jag bakar något som någon annan får ta med sig hem sedan! Så slipper jag ha det hemma och frestas av! Hittade ett recept på nätet som jag modifierade en smula...

800 g rabarber
3 dl havregryn
2½ dl ljust muscavado socker
1 4/5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
3/4 dl ljus sirap
smör till formen

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. 



Jag hade ingen grädde... det skulle det vara egentligen, men jag tänkte att man gör ju smör av grädde så om jag tar lite mer smör så blir det säkert bra... sedan hade jag muscavadosocker istället för vanligt socker... tänkte att det ger lite smak... man får trixa sig fram lite ibland känner jag... men ja, rena tortyren att baka något så gottigt och inte få lov att äta det själv, helt klart! Hur tänkte jag där?!? Fast det vet jag ju att jag har gjort... 

nu packa träningsväskan och lägga fram kläder, imorgon bitti är det gymmet igen!





söndag 13 oktober 2013

Söndag, ja jag säger då det!

Jädrar, vart tog denna helgen vägen?  Igår eftermiddag levde jag, intet ont anande nästintill i tron om att helgen var för evigt... idag har det bara sagt swosch och så är det söndagkväll igen, och hälften av allt jag hade tänkt göra i helgen är fortfarande ogjort!

Men å andra sidan, det jag har gjort idag ger så mycket mer än allt annat! Var och hälsade på min fina vän och hennes härliga lilla familj. En liten dotter på knappt två månader som fick sitta lite i tant Ninas knä. Så söt och näpen, finaste lilla tjejen! Och ja, det gör ju inte ont att bli bjuden till bords där det är nybakat bröd och en helt fantastisk banankaka-to-die-for... hur jag kan veta att den var to die for?!? Nä, just det ja, hmmm, jag äter ju inte sånt!... eh... kanske gjorde ett undantag idag då jag skippade lunchen... får köra extra hårt imorgon känner jag!

Ikväll har jag suttit med en vän och övat inför en grej vi ska göra nästa söndag... känner att jag går rätt långt utanför bekvämlighetszonens trygga hörn i och med detta, men det är ju sånt som gör att man vet att man lever! Vad jag ska göra? Jo, ja, jag ska kompa honom på gitarr... inte min starka sida, men det får gå bra helt enkelt!

Nu ska fröken fräken träna... banne mig det ska jag! Men det är lite som i Bullerbyn...

Ett, tu, tre,
på det fjärde ska det ske,
på det femte gäller det
på det sjätte smäller det!!!

lördag 12 oktober 2013

Att komma till insikt...

jag gjorde det just nyss faktiskt... tre gånger!

Skulle måla den sista biten av lister i vardagsrummet... gör ju detta med listerna på plats så att säga... listerna sitter där de sitter, jag kryper runt och tejpar och målar längs med golvet. Det som slog mig idag var:

1. Två 120cm höga 80-köksskåp från Ikea, fyllda med glas, alkoholhaltiga drycker, böcker, symaskin osv är sabla tungt att flytta fram från väggen helt på egen hand... sprang som en väftspole fram och tillbaka och flyttade några centimeter i taget...

2. Två 120cm höga 80-köksskåp från Ikea rymmer jäkligt mycket! Bra köp fröken! Och ett sabla bra tips till vem som helst som behöver bra förvaring... köksskåp vet inte om att de är ämnade att vara i just ett kök, man kan ha dessa lite varstans!

3. Under de där skåpen låg två lampor... en tråkig plafond jag hade uppsatt i taket i vardagsrummet tills dess att jag skulle tapetsera och måla om (det är 3½ år sedan) och en som jag köpte för att ha i sovrummet när jag flyttade hit för en sju helsikes massa och ett halvt år sedan... det jag kom till insikt med här vet jag inte riktigt, men det var tydligen ingen ljus idé att införskaffa de där plafonderna som bara stått och samlat damm.

Själva målandet av list går ju som en dans, det är några strykningar kvar och sedan är jag faktiskt klar med just listmåleriet! Hade tänkt att eventuellt påbörja "operation ommålning av sovrum" idag också, men jag kände nog redan imorse när jag vaknade att idag inte var riktigt rätt dag för det... det får bli en annan dag! En sak i taget, idag blev det listerna!

fredag 11 oktober 2013

Godisråtta på svältdiet...

Japp, det är jag det... jädrar... skulle kunna äta upp en hel påse med godis jag inte ens gillar! Det är värst på helgerna, så är det bara... mest för att man är så van vid att man då fått unna sig... sedan att jag har fått unna mig typ varje dag i veckan det sista halvåret, det är en helt annan sak!

De senaste 10 dagarna har jag ju, som bekant ätit mest grönsaker, kycklingfilé, kesella, keso... jäkligt mycket kesella... och jag klagar inte, det är jättegod mat. Jag mår fantastiskt mycket bättre, tydligen hörs det på hela mig, inte att jag äter kesella utan att jag mår bättre! Och någonstans i allt det där så borde jag väl kanske förstå att godis är rätt dåligt för mig... men det är ju samtidigt så gott! och just nu helt förbjudet... kanske därför jag minns det som lite extra gott... kan vara så... jag är inte den skarpaste kniven i lådan på grönbete i en hiss som går hela vägen upp... får väl ta och festa loss på en apelsin eller något sånt! Wiiiihiii

Blir lite mörkrädd...

Inte för att jag drabbas hårt, mer för att jag, som inte har några problem värda namnet möts av ren tykenhet... hur farao fixar då de med riktiga problem detta?! Igår skrev jag om mitt bemötande på en av kommunens vårdcentraler... idag blev det inte vidare värst bättre...

Jag hade ett missat samtal utan "uppringnings ID" som det så käckt heter, antog att det var från just vårdcentralen så jag ringde upp... fick prata med en sjuksköterska som varken hittade mitt ärende i någon av sina listor eller kunde dra någon som helst slutsats om vem som skulle kunna ha sökt mig.

På frågan om jag mindes vem jag hade pratat med igår svarade jag att jag inte gjorde det eftersom jag mest var chockad av att äntligen komma fram... och påpekade återigen att det måste vara något vajsing med deras växel... varpå hon svarar att det måste ha varit något tillfälligt eftersom de aldrig har fel på sin växel... åter igen... det korrekta svaret är "tack, va bra att du uppmärksammat det så vi kan kolla upp det!" sedan om det kollas upp eller ej, om det var ett tillfälligt-händer-aldrig-fel man gör bäst i att ignorera eller hon skrattar åt mig vid kafferasten senare, det skiter jag fullständigt i. Men låt mig iallafall leva i tron att sånt där sköts!

Tillslut sa jag till att jag nog skulle vända mig till en annan läkare, tackade för samtalet och la på... jävla socialt inkompetenta helvete!!! Det värsta av allt var att hon verkade tycka att det var en bra idé?! Rätta mig om jag har fel men borde inte grundinställningen till att man vill jobba inom vården vara att man vill hjälpa andra människor?

Efter någon timma eller så ringde iallafall sköterskan jag hade pratat med igår upp mig igen, så jag känner mig inte bortglömd eller så... bara mörkrädd för hur folk beter sig!

torsdag 10 oktober 2013

Jag har tränat som en tok idag!

Så gottigt!!! Först mitt sedvanliga cykelpass på lunchen, idag fullt med härliga, glada deltagare som verkligen ger järnet, både träningsmässigt och i sång! Jag älskar dem! En för mig ny deltagare berättade att hon har hört från andra att jag sjunger en massa på mina pass och att jag är kär i han... hmmm... här fyllde jag i "HH?"... "ja, just det HH!"... så länge det bara är sånt man pratar om mig om på klubben känns det helt okej!

Jobbade till halv sju-ish och sedan var det bara att bege sig ner till gymmet igen. Träningsdejt med L, mycket roligare då! och jädrar va jag rasslade igenom dagens program, inte så att man slarvar men igång hela tiden. Underbart, började och slutade på crosstrainern... så totalt 2h träning idag... det får man va nöjd med!

Vad hände där??!?

Idag ringde jag till vårdcentralen för en grej... hamnade i telefonkö... fick plats nr.2... fick efter ett tag plats nr.1... och sedan hände ingenting mer... vanliga signaler... tuuut... tuuut... tuuut... så jag la på och ringde igen... hamnade i telefonkö... fick plats nr.2... fick efter ett tag plats nr.1... och sedan hände ingenting mer... vanliga signaler... tuuut... tuuut... tuuut... så jag la på och ringde igen... osv... tre gånger till... tillslut kom jag fram utan att hamna i telefonkö, utan att komma till telefonsvararröst som talar om att det är många som ringer just nu, du är placerad i kö, du har plats nr... osv.

Berättade då självklart för sjuksköterskan vad som hänt i tron om att det kanske var ett problem som behöver åtgärdas... jag vet inte men jag kan tycka att telefonväxlar till sjukhus och vårdcentraler bör funka... det funkar illa som det är med telefontider osv. menar jag! Men då fick jag till svar att "ja, ja, men du har ju kommit fram nu iallafall!"

En annan grej, vet ni att man inte har journalerna centralt så att alla sjukhus kan komma åt dem via något intranät eller så utan det får faxas över om man behöver veta något som hänt på ett annat sjukhus, en annan vårdcentral... faxas!!! Finns det ens fax idag?!? Och tro fan att det inte är svårt att få tag i tabletter om man är tablettmissbrukare om det bara finns dutt-journaler överallt! det är 2013 nu... ville bara säga det.. och 2013 svarar man, "oj, det var ju inte bra, tack för informationen, det får vi försöka se till att lösa!" när någon påpekar att telefonväxeln verkar vara i obalans... milt sagt!

onsdag 9 oktober 2013

Det finns fördelar med nästan allt!

Idag har jag som bekant (eller kanske inte bekant, men nu vet du) varit hemma och vårdat ett huvud som verkat tro att om jag gör riktigt ont så kanske hon börjar använda mig igen!

Mestadels av dagen har jag spenderat med slutna ögon, under täcket... sovit... men emellanåt behöver även en sömntuta som jag ge mig upp och aktivera mig, om än i mycket små doser... insåg att jag sist jag var på Ikea köpte nya konsoler till mina hyllor i sovrummet...de fanns bara i björk och svart... jag vill ha dem vita... så jag har målat idag!


Alldeles lagom ståhej för mitt huvud. Först tänkte jag tagit och målat listen på den sista väggen i vardagsrummet... men insåg snabbt att jag inte skulle orka hänga ner med huvudet på det vis som krävs när man målar lister som sitter på sin plats... konsoler räckte helt klart!

Huvudvärken from hell...

Ja... det är bara att låta det bero... sova bort eländet... men huvudvärk hos mig brukar komma när det börjar lugna sig omkring mig, när jag landar eller kanske får upp näsan över vattenytan... så det är väl ett bra tecken ändå kan jag tänka. Eller så lyckades jag inte få i mig tillräckligt med vatten igår... så kan det också vara. Jag är iallafall hemma idag... på jobbet knappras det alldeles för högt på tangentbord, smattras för mycket med naglar mot skrivbordet, pratas för högt och gås för hårt i golvet för att jag ska lösa att vara där. Sömn i ett luftigt rum, inte alltid nödvändigtvis mörkt rum, gör nog susen... hoppas jag!

tisdag 8 oktober 2013

Köttfärsjärpar, dräktsömnad och keso med hallon...

Lite så ser min tisdagkväll ut. Kom hem från dräktsömnaden för en stund sedan, fick gjort rätt mycket idag... knypplat hela 2,5cm faktiskt! Det går inte fort... men det går långsamt!

Sedan kommer den där ständiga frågan vad man ska laga till lunch och middag till imorgon... hade ett paket mager (5%) nötfärs och tinade kycklingfiléer i kylen... har ätit kyckling i en vecka nu... det fick lov att bli köttfärsjärpar! (varför heter det järpar???) Slängde ihop en smet på 500g köttfärs, 1msk vanlig pesto, 1msk arabiata pesto, 1 ägg, salt och peppar... brynte dem i stekpannan och sedan hällde jag på en burk med finkrossade tomater... nu puttrar det så gottigt så... tänkte att de där tomaterna skulle få reducera ordentligt... vill inte ha massvis med sås eftersom jag tänkt äta dem till sallad...

och ja, till kvällsmat blev det hallon och keso... missade Toves tydligen tokgoda äpplepaj till fikan idag... satt där ståndaktigt och drack mitt te... belönade mig med några extra hallon istället!

Vad har du gjort idag? Något extra spex du vill delge?

måndag 7 oktober 2013

Men vad f-n gör jag uppe???!?!?!?

Jag skulle ju gå och lägga mig, ska åka hemmifrån kl.06 imorgon bitti för att hinna till gymmet och träna innan jobbet... hur tänker jag??!? Eller rättare sagt... Tänker jag??!? nä jag gör nog inte det... just nu sitter jag och lyssnar på nya låten med Veronica Maggio och Håkan Hellström... Hela Huset... den är rätt bra, refrängen är go faktiskt! men jag är lite avundsjuk, det är jag... på henne alltså... hade så hemskt gärna sjungit med honom...


en vecka har gått...

... sedan jag började med det nya kost- och tränings-upplägget that is... och ja, det kanske inte syns, men jag tycker att det känns iallafall... som att jag gått ner lite menar jag! Inte mycket, absolut inte, men den där känslan av att magen går att hålla in finns där igen. Och jag är mycket gladare igen! Pratade med min farmor idag och och påpekade det flera gånger, att det låter som att jag är så glad! Det kan nog finnas fler orsaker till det iofs, men jag är säker på att kosten och träningen gör sitt.

Och nä, det är faktiskt inte så svårt! Det är lite långtradigt att behöva köra de där övningarna varje dag, såpass att jag idag skippade det efter spinningen, det var så galet mycket folk i gymmet så jag orkade fasen inte! Bättre då att jag kör imorgon bitti! För ja, imorgon är det dräktsömnad så jag hinner inte träna på kvällen utan får så snällt se till att infinna mig på gymmet på morgonen, vid halv sju ungefär.

Så ja, med tanke på den arla morgonen som väntar så tänker jag gå och lägga mig nu. God natt!

söndag 6 oktober 2013

Notes to self!

Japp, de är flera stycken! Vi snackar plural... 

1, Om man lagt nötter i ett glas för att transportera fler saker än man har händer till att bära nämda saker med så bör man plocka ur nötterna ur glaset innan man fyller på glaset med cola... (zero för den som reagerade över att jag ju faktiskt kör fitnessgrejs... man får inte dricka det heller men jag gjorde ett undantag!)

2. Om man diskar och ska stänga av vattenkranen så gör man inte det genom att dra ur proppen i diskhon... ger inte alls önskad effekt!

3. När man brygger kaffe så är det käckt om man ställt kannan med filter och kaffe i på sin plats innan man trycker på ON-knappen... Trycker man på ON-knappen efter man fyllt på vatten men innan man hällt kaffe i filtret och ställt tillbaks på plattan så kan det bli väldigt mycket väldigt varmt vatten överallt... 

4. När man handlar, OM man självscannar så blir resultatet bättre om man inte scannar varor och ställer tillbaks i hyllan utan faktiskt lägger ner dem i påsen så man får med sig dem hem! Eller ja, butikens resultat blir ju bättre, men det egna, not so much!


Det är då fan att jag inte har bildbevis

men jag har fått inte mindre än två komplimanger av självaste Yannick Tregaro ikväll! Vi var på Clarion Post och svirade lite... bästa tjejgänget och jag... några av oss gick till baren och Yannick kom och ställde sig bredvid mig, skulle ha två glas riesling tydligen... av någon anledning kom vi att munhuggas lite vänskapligt, varpå han säger något om att jag har mycket utstrålning... du förstår ju själv, bara grejen att jag vet vem den här personen är är stort. Jag och idrott liksom... jag kände inte ens igen Fredrik Ljungberg när han pressade sin kropp emot min på Såsen på Marstrand för en massa år sedan... hur som helst... efter det där med min utstrålning så sa han något mer sådär fantastiskt bra, men jag kommer fasen inte ihåg vad... var alldeles för starstruck och alldeles tagen av all utstrålning jag tydligen har! Det är tokigt hur sånt där kan komma och bita tillbaks så snabbt!

Men, det viktiga är ju att vi haft en galet trevlig kväll tillsammans, umgåtts, skrattat, pratat och varit det där goa gänget vänner vi är... jag älskar er allihop, alltid! Och ändå har jag ingen bra gruppbild!!!

lördag 5 oktober 2013

Joggingturen som blev en ingenting

Du kommer väl ihåg sagan om mäster skräddare som skulle sy en rock men där det inte riktigt ville sig utan blev ingenting i slutändan... Typ så blev det faktiskt med min joggingtur idag... eller inte helt och hållet ingenting men mycket mer än en tummetott kan man nog inte skryta med iallafall...

Fick städat och plockat undan det värsta på förmiddagen, ställt tillbaks grejer fastän de egentligen ska röjas bort men jag hinner inte det tills ikväll när tjejerna kommer hit så då får det bli någon slags halvmesyr av det hela istället... som vanligt hos mig helt enkelt!

Tjugo i tolv hade jag krängt på mig träningskläderna och var redo för att ge mig ut... då började det regna... så jag avvaktade i några minuter och jodå det drog över... eller tog en micronap... för när jag hade kommit några hundra meter så började det igen... dessutom började mina byxor kana ner... fruktansvärt otrevlig känsla när löpartightsen tydligt följer jordens dragningskraft på det där viset, inte för att de trillade av men ändå, själva känslan! Och nä, det beror inte på någon viktnedgång... de är nog bara lite slappa i resåren... hur som helst, i regn, med kasande byxor och smalben som trots kompressionsstrumpor sa ifrån så fann jag aldrig någon som helst motivation... det blev totalt 2km... redan efter den första kände jag att det var nog så jag vände hemåt igen... men ja ja, det är ju tanken som räknas, det säger man ju!

fredagsmys... på gymmet...

japp, dag fyra... träningen skall göras, det är bara att ta den tid som finns och görat! Även om det är på en fredag och man, enligt svensk lag typ, skall sitta hemma och äta tacos och mysa en massa. Men det är faktiskt rätt trevligt på gymmet en fredagkväll, inte tokmycket folk och alla som är där är sådär fokuserade att det smittar av sig.

Resten av kvällen har jag spenderat hemma i stöket med att måla lister, prata med goda vänner, äta kyckling och grönsaker, inte helt otippat... Än mer ej otippat toppade jag av det hela med att mysa till det lite extra med minikeso och hallon... det kommer f-n spruta keso, kesella och kyckling ur öronen på mig om någon vecka eller två! På riktigt, det jag äter mestadels saker som börjar på K... Kyckling, keso, kesella, kål... Är det bara en tillfällighet eller kan det finnas något lustigt samband? och vad i hela friden skulle det sambandet isåfall vara?!

Nu är fröken trött... hon ska dessutom upp relativt tidigt imorgon för att hinna röja och greja lite... sova nu då kanske!

torsdag 3 oktober 2013

Denna fantastiska stad!

Kom hem rätt sent efter kvällens träning, trött, svettig, lite hungrig och småfrusen... kliver ur bilen och fullkomligt dränks i den ljuvliga doften av pepparkaksbaket på Göteborgskex... helt galet gott! 

Alla goda ting är tre heter det ju!

Och ja, även denna dag har gått förbannat bra! Hade en crazy idé att åka och träna indoor walking imorse, men eftersom jag har pass på torsdagar på lunchen så blir det ändå "för mycket" träning enligt upplägget... så jag sov imorse istället, jag älskar ju att sova så inte mig emot! Passet idag var nog lite rörigt... jag är det just nu... rörig alltså... tillslut orkar man inte försöka dölja det! Men det var ett gäng nöjda deltagare som lämnade salen så det är nog helt okej att vara helt sabla mänslig!

Efter jobbet åkte jag återigen ner till gymmet, körde träningen enligt programmet... men utan att köra en massa extra... det kan det där cykel45-passet få stå för tänker jag!

Är lite nervös över hur det ska komma att gå i helgen, det blir nog inte lika lätt att vara topnotch-strikt då... men det är ju bara att försöka!

Jäklar va självcentrerat det blev... navelskådning under lupp på något vis! Håll till godo!

onsdag 2 oktober 2013

Och så var dag två till ända också!

Måste säga att det går väldigt bra! Jag går inte omkring och är hungrig på dagarna, träningspasset funkar bra och motivationen är verkligen på topp! Visst, man ska inte hoppa högt och säga hej för tidigt, det är bara dag två, men det är iallafall en sabla bra start!

Jag har tagit mina "före-bilder" idag också... det är fan ingen vacker syn kan jag lova... de kommer inte upp i offentligheten än, kanske när jag ser ut som en spagetti med muskler på, men inte nu. En på-gymmet-bild kan jag dock bjuda på...



Det gick inte riktigt så bra att springa som jag hade tänkt mig, fast när jag räknade på det så såg jag att jag ändå hade sprungit snabbare idag än igår... men jag funkade bara i två kilometer, sedan skrek mina smalben att det faktiskt fick vara nog, så då fick jag ge mig upp på en crosstrainer istället. Nu, med lunchen för imorgon lagad, mat i magen och trötta ögonlock ska jag gå och knoppa.

Hur har du det nuförtiden? 

tisdag 1 oktober 2013

Första dagen är över!

Gick upp nästan så tidigt som jag hade tänkt, åkte till gymmet och sprang en sväng på löpbandet innan jobbet. 40min Fick blir dagens träning, egentligen ska man ju styrketräna i 40min också, men idag hanns det inte med, får nöja mig med att jag hann med det igårkväll istället!

Jag kan verkligen vara den mest långsamma i stan by the way... 5km på 39min... så inte nog med att jag tänkt att jag ska komma i mitt livs form (kanske med undantag från när jag tränade med PT i ett halvår och var galet fokuserad), jag ska även bättra min 5km-tid... någonstans mellan 25 och 30min vore ju önskvärt!

Vågade mig upp på vågen imorse också... haha... eller inte alls... men det var ungefär som jag befarade... det ska det inte vara om några veckor!

Hur har det gått med maten då? Bra, tackar som frågar! Det var inte ett dugg jobbigt, jag har varit lite hungrig, men det är ju inte så konstigt efter ett träningspass. Har dock inte fixat lunch för imorgon än så det ska jag ta och göra nu, såhär vid elvasnåret! Allt har sin tid... lunchfix är kanske sent på kvällen!

På tal om kvällen, det har varit en ovanligt trevlig sådan, en fika på stan med trevligt sällskap. Tiden liksom bara flög iväg och sedan fick mitt totalt minimalistiska lokalsinne en ordentlig prövning... men det gick bra det med! Ser fram emot dag två av kosthållning och träning!