torsdag 30 april 2015

Jag blev så glad!

Jag har världens bästa och finaste deltagare, det har jag! Och jag har kanske proklamerat min beundran för Håkan Hellström lite i överkant... det har jag kanske det också... Hur som helst, igår hände något av det sötaste jag kan tänka mig! Eller egentligen hände det väl för någon vecka sedan eller så, men jag fick reda på det igår.

Möter Bosse utanför salen och blev så himla glad bara av att se honom, han och hans fru har inte varit med på ett tag och ja, jag blir alltid glad av att träffa deltagare som varit "på vift" några veckor! Då säger han att han har en grej till mig, berättar att ha, när han jobbar som arenavärd på Ullevi ofta möter Håkan Hellström och att han en dag sa till honom "du Håkan, får jag ta en bild på dig till min spinninginstruktör, hon är galen i dig!"... så ja, här är den, bilden från Bosse och Håkan, till den galna spinninginstruktören!



Det ska också tilläggas att Bosse själv verkligen inte är något fan av Håkans musik, han kör den gamla vanliga "han kan ju inte sjunga!"-harangen och väljer att inte tycka om... men han säger att han är jäkligt trevlig och käck! det gör det hela ännu mer rart och omtänksamt i mina ögon!

Självklart har jag frågat Bosse om jag fick skriva om detta och lägga upp det på bloggen och instagram! Hur Håkan ställer sig till det hela vet jag faktiskt inte, hoppas han inte misstycker.

Så ja, jag sitter här och blir sådär helt igenom själaglad vid blotta tanken på den här bilden! Två fina människor i en och samma bild!

onsdag 29 april 2015

Hur kass är jag då?

Ganska faktiskt, iallafall när det gäller att komma ihåg att ta bilder före och efter... inget av det lyckades jag med utan bilderna du ser nedan är det Anders som fått springa ut och ta och skicka till mig... men efter är det ju iallafall!

Igår efter jobbet åkte jag till Plantagen och köpte rabarber, krusbär och lite fröer. Och en astung säck med jord... 40L bara så ja nä, det var väl kanske inte så mycket men jädrar va det väger och va otympligt det blir! Hur som helst, packade in mitt inköp i bilen och åkte hem till mina föräldrar där vi ju spenderat de senaste dagarna... sedan var det bara att rensa bort allt som inte skulle vara i det för ett tag övergivna landet. Tror det är ett par år sedan de hade någonting där, nu va det mest gräs och maskrosstånd... men ingenting som inte en hacka och elbowgrease ger sig på... Anders och jag fick lite hjälp av världens goaste fyraåring också...

Hacka, hacka, rensa, rensa och gräva lite... nu ser det ut såhär, med en nyfiken liten hund som övervakar det hela också:




Hittade även en liten förskrämd jordgubbsplanta som överlevt och som vi lät stanna kvar i landet. Det kan nog hända att det planteras fler jordgubbsplantor just där, eller så blir det där smultronen som Viktor och jag försådde igår också, som får flytta dit när de väl börjat gro och vuxit sig lite större!

Fröerna jag köpte va bara lite blommor som man tydligen bara kunde sprida ut. Så det gjorde jag där jag tyckte att det behövs lite kärlek!

Inser att jag verkligen trivs med rumpan i vädret, händerna i jorden... men också att allt tar mycket längre tid än jag tänker mig... i min värld, när jag får tänka helt fritt så är det liksom bara att gräva lite och slänga ner det som ska ner... dra upp det som ska dras upp osv. Tidsoptimisten lär sig små läxor hela tiden, tur är väl det! 

måndag 27 april 2015

Och så kom och gick ännu en helg!

Kan man inte bara få stanna tiden lite där på fredag eftermiddag? Dra ner tempot lite så det blir längre timmar... eller mycket längre timmar... jag går på devisen "the more the merrier" på den punkten! Hur som helst, efter en tokslapp fredagkväll följde en mer händelserik lördag.

Vi åt frukost på stan, en supergod frukostbuffé på Picoeat innan vi gick ner till Tredjelång och besökte A la London - designmarknaden som var i helgen. Supertrevligt att framförallt träffa min före detta kollega som flyttat till Stockholm, men som ställer ut med sitt vidsidanomprojekt Sparv, som jag ju berättat om tidigare.


Sedan gick vi bort till Haga och strosade runt där i de små butikerna, jag gick helt bananas i den lilla butiken Regnbågen där de säljer en massa stenar, rökelser, drömfångare osv. Har fått för mig att jag vill ha lite olika stenar som sägs påverka en och en drömfångare (mest för att de är fina)... så ja, en stund senare, efter att jag pillat på typ ALLA stenarna de hade tror jag, och Anders tålmodigt fått stå och vänta gick jag därifrån med några rosenkvarts, någon bergskristall, ametist och några till som jag inte minns namnet på. Flummigt eller hur?! Men ja, hjälper det så hjälper det, och hjälper de inte så är de iallafall fina att titta på! Kan ju inte skada iallafall tänker jag!



Hur som helst, när vi va klara i Haga gick vi tillbaks hemåt via Linnégatan, slank in på Linnégatans Blomsterhandel och fick köpt mig ett Eucalyptusträd som får flytta hem till oss. Sedan va det liksom hög tid för en fika, väldigt lägligt just som vi närmade oss Kafferosten... det blev både en latte och en kaka... jäklar va gott! Eller kanske inte så mycket kaka som ren och skär tårta egentligen... gott var det iallafall!

Sedan, efter det, proppmätta och med en kasse stenar och ett träd, gick vi hem och däckade i soffan. Och typ där, i soffan, spenderade jag resten av kvällen!

Igår åkte vi upp till Stenhålt, där mina föräldrar bor, vi passar deras hund från och med igår och några dagar framåt... så ja, när de hade åkt iväg körde vi hardcore livet-på-landet-liv, tog en promenad längs med grusvägarna, grävde ner lite blomsterlökar från mammas påskarrangemang i trädgården, drog fram grästrimmern och trimmade lite här och var... avslutade det hela med att grilla korv och sedan bara hänga.







Hade hemskt gärna sluppit att åka till jobbet idag, hade mycket hellre hängt med Dolly på landet, grävt lite i trädgården, rensat någon rabatt kanske... Men men, det är bara att görat, det är måndag och veckan är faktiskt mycket kortare än vanligt ändå ju, det ska nog gå bra det här!

fredag 24 april 2015

Ut på trevligheter

Ja igårkväll alltså! För någon vecka sedan kom det ett mail från Göteborgs Auktionsverk. En inbjudan till after work med Sandberg Wallpaper och Engelska Tapetmagasinet‏. Sånt kan man ju inte tacka nej till, tvärt om, jag tackade ja raskt som tusan faktiskt! Så igår efter jobbet, som för min del igår var en heldag med kemikaliemöte... jag kan inte såna termer eller något sånt, men det är viktigt och jag är tydligen ansvarig för de där bitarna på mitt jobb... hur som helst, efter en heldag med kemisnack va mitt huvud lätt mosigt och det var riktigt gott att traska ner till Göteborgs Auktionsverk tillsammans med Anders och inspireras och lyssna på sånt som lite mer är min grej.




Väldigt trevligt ordnat med vin och sådär, sedan att jag kanske förväntar mig att "lättare tilltugg" är lite mer än godis, det är en annan femma... förstår ändå problematiken med att ha folk som går runt ibland auktionsföremålen och äter snittar liksom... kladdiga fingrar på en antik soffa är kanske inte att föredra... och hej, jag gillar ju godis så vad klagar jag på egentligen?!?! Nä, det var dumt, det var supertrevligt och käckt ordnat, lättsamma presentationer och väldigt snygg presentation av Hanna Wendelbo-Hansson som är Creative director på Sandbergs.



Fick med oss varsin goodie bag med lite tapetprover, färgkartor, kuddfodral, rabattcheck osv. alltid lika trevligt! På vägen hem smet vi in på en Sushi restaurang vi passerade och åt middag... gott så in i hoppsan!


måndag 20 april 2015

Jisses!

Denna helgen alltså! Såg framför mig en hyfsat lugn och stillsam helg, med ett litet inslag av flytthjälp för en kompis och att snickra ihop en trappa till Anders mamma. Vi letar ju hus och jag tänker som så att klarar vi inte av att snickra ihop en trappa så kan vi inte heller köpa hus... någonstans måste man bevisa för sig själv att tummen inte sitter mitt i handen så att säga!

I fredags var allt lugnt... var på Blomsterlandet en sväng efter jobbet och handlade lite, lagade mat, en supergod soppa ur Yoga Girl-boken



1kg morötter
3 stora potatisar
1 stor lök
5cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk (400ml)
salt och peppar

färsk (eller fryst) koriander

Skala och skär grönsakerna i bitar, lägg i en kastrull och täck med grönsaksbuljong. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, häll på kokosmjölken och mixa med stavmixer (det skvätter rätt bra). Smaka av och salta och peppra om det behövs. Toppa varje tallrik med koriander.

I lördags stack vi ut och sprang i Slottskogen när vi hade vaknat... superhärligt väder och verkligen skönt... förutom då jag sprang såklart! Vi körde Funbeats intervallpass, 10min uppvärmning, 100m springa, 1 min promenad, 200m springa, 1 min promenad, 400m springa, 1 min promenad, 800m springa, 1 min promenad, 1000m springa och sedan trappa ner på samma sätt... jag kan inte springa 1000m i sträck... skrämmande men sant... så vi fick köra 200m intervaller i den delen... det gick inte fort, det gick långsamt... MEN det kan iallafall bara bli bättre!


Sedan var det dags för den lilla detaljen som jag lyckats minimera i min hjärna... flytt... och ja, det var verkligen klart och färdigt att flytta, välpackat och bra på alla sätt och vis, men det är ju alltid mer än man tänkt sig... 3-4 trappor utan hiss... med årets andra löprunda i kroppen några timmar tidigare, och ett sendrag i nacken som jag lyckats få till på förmiddagen också... jag var helt slut! Än idag, två dagar senare är mina ben som timmerstockar! Men det gick rätt smidigt ändå, vi var rätt många och det var trivsamt och trevlig stämning! Vi hängde kvar till kvällen sedan, riktigt mysigt och trevligt!

Igår fick jag typ rulla ur sängen... sov iofs länge men ganska dåligt pga värk i axeln... hur som helst, fixade frukost (eller Anders gjorde nog den)... smoothie som jag hittat recept på hos The Sunday Chapter: Mixa grönkål, bladselleri, hallon, bladspenat, pressad citron, vatten och is... det ser inte vackert ut när det är klart... det smakar inte heller supergott men nyttigt och fräscht! I helgen har vi druckit detta till frukost och sedan avslutat med en mer fruktig smoothie på hallon, banan, mango, pressad citron, vatten, is och kokosmjölk! (nom nom)... i veckan får det bli den nyttigare varianten, toppat med lite chiafrön!

Slängde ihop en Pulled Pork i en gjutjärnsgryta som fick gå i ugnen i 100 grader medan vi stack iväg...

Sedan åkte vi till Byggmax för att köpa virke till den där trappan jag gett mig sjutton på att vi skulle snickra ihop. Man känner sig inte så stor när man går där bland allt virke på drive-in-en och inte kan ett skvatt! Men men, vi fick plockat ihop det vi skulle, kapat det så vi fick plats med det i Minin och sedan åkte vi en sväng till Ikea och Lager157 innan vi åkte till Anders mamma och snickrade. Måste ändå säga att det gick relativt snabbt och smärtfritt (förutom för Anders som hade en liten närkamp med sågen, bara en repa men ändå!) Det tog någon timma eller så och sedan stod trappan på plats!


Väl hemma luktade det fantastiskt gott i hela lägenheten. Pulled Pork kan ju vara det enklaste man kan göra. Sköter ju sig helt själv och köttet liksom bara trillade isär typ av sig självt ju! Tror vi skulle vågat oss på lite mer kryddor dock, men jisses va gott det blev! Första gången för mig så det var en riktigt trevlig överraskning. Det blir fler gånger helt klart!

Känns som att jag somnade innan huvudet landade på kudden igår... hade nästan behövt en dag ledigt till idag känner jag, men men, det var en härlig helg... bara fem dagar kvar innan det är dags för nästa!

fredag 17 april 2015

Fy farao va bra jag har det!

Ja, jag tycker det, jag får jobba med sånt jag gillar, på alla plan faktiskt! Designa, inreda och instruera... så jäkla rolig blandning! Igår va jag ju på ett nytt stylinguppdrag och jag måste säga att det känns inte ens som ett jobb, det är mer som ett trevligt kvällsnöje! Sedan att man måste prestera och förbereda sig och jo, det är ju ett jobb, men jisses va trevligt det kan vara!

Igår va jag på ett makalöst fint ställe, helt ljuvligt! Med väldigt trevliga människor. Det tenderar ju folk att vara över lag sådär faktiskt, trevliga alltså! Men ja, det var trevligt, lättsamt och jag känner att vi fick betat av det mesta i "fixa här" "ställ det där tillsammans med den där såhär där" och "plocka bort den men lägg den där här istället"-anda.

Jag ska alldeles strax uppdatera hemsidan med lite bilder från de olika uppdragen jag haft, vill bara att de ska ha kommit ut och vara sålda först, innan jag lägger ut bilderna. Det är en överenskommelse jag har med mäklaren och eftersom det är hennes önskan så respekterar jag den.

Åh, om en månad idag drar Anders och jag till Varberg för en långhelg på Varbergs Stadshotell och Asia Spa... det ska bli galet gott! Jadå, jag har redan börjat räkna ner!!! 28 dagar är det kvar, det är ju inte alls så farligt faktiskt!

Jag är inte så bra på Varberg, vad ska man göra? Sist jag va där va i samband med Håkans spelning i Socitetsparken, DET kan man ju inte räkna med varje gång liksom (tyvärr)...Om man nu ska hinna se någonting annat än spa-avdelningen och relalalaxa häcken i småbitar alltså! Hit me with your best shot!

Önskar dig en fantastisk fredag! 

torsdag 16 april 2015

Je suis une pomme!

En jäkligt konstig rubrik på ett kanske ännu konstigare inlägg... jag vet inte vad jag ska skriva om... det kan bli lite hur som helst det här!

Antingen kan jag skriva om att jag har hela bagaget (alltså inte så galet mycket ändå med tanke på att jag har en Mini) fullt med inredningsprylar. Ska på ett nytt uppdrag ikväll, ett sommarställe ute vid kusten. Är supernyfiken på hur det ser ut och vad man kan göra med det! Pratade med mäklaren  igår och enligt henne är det ett one of a kind-ställe!

Tänker att det kanske finns färre grejer att styla med på plats där så jag tar det säkra före det osäkra och bunkrar upp med grejer att piffa med. Plädar, ljusstakar, en gammal kamera, vaser, gamla böcker... man vet aldrig när och var man kan få användning för det!

Eller så kan jag skriva om hur mycket jag längtar till helgen, till att få sova ut på morgonen och få ta dagen som den kommer lite... eller som jag väljer att den ska se ut iallafall. Just nu känns det väldigt späckat schema... och ja, jag vet att jag väljer väldigt mycket av späckandet själv... men man blir trött ändå!

Eller så kan jag skriva om att jag fått provsvaren på det där ämnesomsättningsprovet jag gjorde för ett år sedan (läkaren skulle höra av sig om det var något som var fel, han gjorde aldrig det så jag visste ju att det inte visade något iofs, men ville ändå veta)... och nä, han hörde inte av sig av en anledning, det visar inget fel... men då fattar jag inte vad som gör att jag inte går ner i vikt... visst, jag unnar mig ibland, går utanför min lilla ram på 1200kcal om dagen emellanåt, men somliga dagar tränar jag på 1200kcal och kompenserar inte för det så det hela borde gå på ett ut ungefär... får ta tag i det här ännu mer känner jag. Känns bara så fel att gå till vårdcentralen och ta upp en läkares tid för något så trivialt när det finns en massa människor som är sjuka på riktigt!

Ja, och sedan vill jag göra om hemma... fast ändå inte... en hyresrätt grejar man inte en massa i tänker jag... och får nöja mig med att få åka hem till andra och fixa och dona.

Men det kliar lite i mig... jag vill ha en trädgård och få lov att plantera och så en massa... försöker så gott det går hemma i köksfönstret, köpte amplar för någon vecka sedan (på Granit) och terrakottakrukor på Ikea... man får ju försöka hitta yta för växterna på annat sätt när fönsterbrädan inte räcker till så att säga! 

bilden är lånad av Granit

bilden är lånad av Ikea

onsdag 15 april 2015

Presenttips!

Till någon du tycker om... Eller till dig själv kanske?!

Sparv har kommit med några nya modeller och dessutom finns nu alla modellerna i silver nu också!

Har du inte kollat in grejerna tidigare så tycker jag du ska göra det, och har du vägarna förbi A la London, designmarknaden på tredjelånggatan här i Göteborg nästa helg (25-26/4-15) så se till att vara där i god tid, i vintras sa det swosch och så hade hon sålt slut typ!


Bilderna har jag lånat av Sparv,  kika in i "lookbook" för mer inspiration!

tisdag 14 april 2015

Ny måndagsrutin?!

Iofs ska jag kanske inte skriva om det, det är då det brukar bli en engångsföreteelse... men ändå, jag vågar chansa!

En kvart efter att mitt cykelpass på måndagar är avklarat startar en yogaklass på 75 minuter som jag haft span på ett tag... men först vågade jag ju inte gå om jag inte kunde någon yoga alls (därav mitt youtube-yogande hemma) och sedan har jag känt att jag kanske är för uppe i varv för att dels få ut något av yogan och dels kanske riskera att störa de andra deltagarnas flow... Men efter att några av mina cykeldeltagare berättade att de brukar gå på just det passet direkt efter cykelpasset, och att det funkade bra för dem, har jag tänkt mer och mer på det... man kan ju försöka iallafall, ge det en chans. Skulle det inte funka så är det ju inte hela världen... och håller jag mig bara långt bak så stör jag ju inte så mycket heller tänkte jag...

Sagt och gjort, igår efter mitt pass bytte jag raskt som tusan om till yogakläder och sjönk ner på en yogamatta längst bak i salen. Hade riktigt gott om tid på mig att andas, fokusera inåt och försöka hitta rätt sinnesstämning faktiskt! Och ja, passet fortlöpte smidigt och bra kan man säga. Jag måste medge att jag saknar både vågskvalpet, atmosfären och vår yogi Aaron från semestern, men man kan inte få allt! Lotta, vår instruktör igår är jätteduktig och det är ju inte hennes fel att jag inte vet vad saker och ting heter på svenska!

Så ja, om det inte blir varje måndag (kommer ju hem så sabla sent) så är det gott att veta att det funkar att studsa in på yogapasset även om man just kommit från ett cykelpass. Kan vara en bra check ibland tänker jag, att få en instruktör som ser om man gör fel eller sådär, någon som kommer med nya inputs och har andra tankar bakom passupplägget än man själv har hemma på mattan i vardagsrummet.


måndag 13 april 2015

Nu händer det grejer!!

I fredags vid lunch var jag ju lite extra glad över att det börjar röra på sig med mitt lilla företag... några timmar senare ringde en annan mäklare, från en annan mäklarfirma, och vill anlita mig för ett stylingjobb för en av deras kunder!!! Så himla roligt att känna att man etablerar sig lite, även om det är yttepyttelite verkligen, så ändå... det där med ringar på vatten... magisk!

Känns riktigt bra att inte ha stressat fram någonting utan låta kunna det ta den tid det tar, kunna landa ordentligt varje gång och växa i rätt takt. Kanske låter flummigt, men det känns bra iallafall.

söndag 12 april 2015

Det är väldigt tyst och stilla här just nu!

Igår åkte vi till mina föräldrar efter frukosten, skulle dels hänga lite, dels byta till sommardäck på min bil och sist, men absolut inte minst, hämta brorsonen som skulle spendera natten hos oss.

Däckbytet gick riktigt bra trots att Anders och jag gjorde det själva, helt utan pappas hjälp egentligen, förutom att han fanns i närheten och övervakade det hela en smula. Känns ju rätt bra eftersom han är den som alltid skött den där biten för mig förut. Nu tänker jag att det är käckt om jag klarar sånt själv, eller ja, med hjälp av Anders då, men ändå, bra att reda sig själv också!

Hur som helst, efter en fika och lite fastertid med lillskrutten också (som skulle stanna hos farmor och farfar medan mamma och pappa var iväg på galej) tog vi och packade in Viktor i bilen och åkte hem till oss, men med en sväng på Ikea på vägen.

Det är härligt med fyraåringar som liksom föreslår att man ska ta det stora varvet på övervåningen också, helst innan man äter lunch... men det fick vi styrt om, så först lunch och sedan hela svängen på Ikea, övervåning och nedervåning... märks tydligt att han brås lite på sin faster tycker jag!

Fick köpt en ram, lite krukor och annat plock som kan vara käckt... så som det ofta blir på Ikea just!

Väl hemma lekte vi lite, ritade och pärlade på pärlplattor (finns det något bra ord för det?) eller jag mest, pärlplattande alltså... Anders och Viktor spelade spel på iPaden och sedan åt vi middag, tacos enligt Viktors önskemål och sedan fortlöpte kvällen tills det var dags att läsa saga och sova.



Imorse vaknade vi galet tidigt och gick efter ett tag ut och iväg mot Plikta (stora lekplatsen i Slottskogen) för att bara kolla av läget. Vi hade nämligen skippat frukosten hemma för att äta frukost på stan så vi gick till Tintin på Linnégatan. Väldigt gott, men jag var nog lite för trött för att kunna njuta riktigt. Hur som helst, mätta och belåtna gick vi tillbaks till Plikta och nyttjade all energi vi slevat i oss till frukost. Jisses va mycket spring i benen de har de där barnen!

Nu såhär några timmar senare, då det både har hunnits med att lämna tillbaks barnet till sina föräldrar, men även äta lunch, bada badkar, leka, spela spel på iPaden, försöka oss på lite yoga (eller yogga som Viktor säger) osv. så är man rätt trött... men samtidigt är det väldigt tyst och stilla här hemma... det hela blir ju inte bättre av att Anders är iväg på någon konsert... får väl roa mig med att diska eller något sånt!

fredag 10 april 2015

När det känns bra!

Det är bland annat när man får se bilderna från fotograferingen av hus/lägenheter man varit med och stylingkonsultat på... ett sånt kom ut igår och ja, det är så det spritter i hjärtat på en när man ser hur fint det blir även på bild.

Va då? Kanske du tänker nu... jo, jag startade ju för ett tag sedan ett litet företag vid sidan om mitt vanliga jobb som designer, där tanken är den att jag ska hjälpa till med homestyling och homestaging inför försäljning av hus och lägenheter. Det kan vara på olika nivåer, att man bara vill ha lite guidning och tips och idéer till att jag mer hands on flyttar runt och ställer möbler, prylar osv.

När man sedan får se bilderna fotografen varit där och tagit så är det självklart väldigt spännande att se resultatet på papper!

Är verkligen nöjd med att jag vågade sätta den här bollen i rullning! Och tacksam över allt stöd och alla glada tillrop jag får under vägen! 

tisdag 7 april 2015

Dra mig baklänges, det funkade!

Jag har ju någon konstig längtan om att vilja vilja ge mig ut och springa titt som tätt... det är alltså inte ett "vilja" för mycket där i förra meningen utan det är precis så jag känner... önskan om att tycka om att ge sig ut på en joggingtur är rätt stark hos mig... tydligen inte så stark dock att jag någonsin blivit mer än yttepyttelite, kanske mindre än så till och med, biten... men ja, jag vill iallafall... och med en dåres envishet, om än väldigt sällan, så har jag ju prövat en sabla massa metoder för att försöka komma över tröskeln... i mitt fall kommer jag knappt fram till den där tröskeln dock, men iallafall... idag var det tydligen dags.

Utan några planer för kvällen bestämde vi oss för att ge oss ut på en promenad i kvällssolen, Jag föreslog då att vi skulle byta om till löparkläder utifall om att andan skulle kunna tänkas falla på... att springa några steg alltså... och sedan, när vi väl va ute bland alla grymma löptränande människor i Slottskogen, så kläckte jag min lilla plan... en plan jag faktiskt, olikt mig, gått och grunnat på ett tag...

Den går ut på följande (efter en rask promenad till uppvärmning): spring en minut, gå två, spring två minuter, gå två, spring tre minuter, gå två... osv. I min enfald tänkte jag att det skulle bli upp emot en 6 minuters springande och sedan skulle man trappa ner... men vi kom till fyra minuter... då trodde jag att jag hade fått nog, sedan insåg vi att vi var ganska nära hemma så då blev det att vi började räkna neråt redan efter fyra minuters springande i ett sträck... sedan var vi så lagom hemma när två minuters jogg var över att det aldrig blev tal om den där sista minuten innan det var dags att varva ner... men ändå, det var en go känsla där i slutet!

Kan man ju tycka att det var väl onödigt att inte fortsätta då, men grejen är den att jag vill ju längta ut igen... inte känna blodsmak och framför allt avsmak till allt vad löpträning heter. Därför känns det viktigt att avsluta med något lättsamt, något jag känner att jag behärskar. Jag är på väg mot tröskeln här nu, det ska inte sättas några som helst världsrekord!

Nästa gång tänkte jag upprepa samma procedur, kanske gången därpå också, sedan vet jag inte riktigt om jag ska minska på gången där emellan, eller om man ska börja med två minuter och istället försöka komma upp till en fem-minuters intervall... helt klart bör jag förlänga min runda iallafall så jag kommer "hela vägen tillbaks" igen...

Just nu känns det som att jag kanske är någonting på spåret... men så kan jag ha känt varje gång jag gett mig ut för att springa och kommit överlevande tillbaka... vi får se hur det artar sig... tro mig, jag är alldeles för stolt över att ens ha snörat på mig mina joggingskor för att låta bli att tala om det för er!


Hann (?) inte ta någon bild idag så jag bjuder på en gammal bild istället, den är tagen för ett år lite drygt, när jag var inne i Martina Haags löparskola som löd "spring 12 minuter, nästa gång öka med en minut osv."... jag tror jag kom till 22 minuter, sedan kom det annat i vägen, tror det var en lägenhetsförsäljning eller något sånt).

Hur som helst, just nu känner jag att jag kan tänka mig att ge mig ut snart igen... så ja, om det enbart är viljan att vilja ge mig ut jag strävar efter så funkar det ju faktiskt! Sedan vill jag ju även känna mig smärt, smidig och snygg när jag far fram där i Göteborgs löpar-mecka... just nu känns det mest som att jag lufsar fram som en björn... en flåsande björn... och inte på ett bra sätt! Men men, övning ger färdighet!

Jaha, and now what?

En helt fantastisk påskhelg är över... jag hade kunnat tänka mig ett par dagar ledigt till!

I torsdags åkte jag direkt från jobbet till ett par som ska sälja sitt hus. Hjälpte dem med lite tips och trix inför fotograferingen och visningarna. Vad de ska tänka på, hur de ska ställa möbler och växter för att ta fram det bästa med sitt hem. Det är så himla roligt att få vara med i den processen!

Sedan åkte jag raka vägen hem, hoppade i andra kläder och piffade mig lite... och sedan satte vi oss i bilen igen och åkte till Stenungsund för fest hos några vänner. Så roligt att träffa alla! Jag körde... kanske inte smartaste draget insåg jag när festen tog sig an den lite mer brötiga sidan. Himla roligt ändå, men ja, man ser saker med andra ögon när man är spiknykter! Ändå glad över att vi kom hem någorlunda i tid och kunde vakna pigga och fräscha hemma i egen säng på fredagen!

I fredags gick vi en sväng på stan, kollade bl.a. in Artilleriets nya butik The Kitchen... så snyggt och så mycket fint! Inte alls oväntat såklart... de kan ju sin sak, helt klart! Men bara en sån sak att butikspersonalen har förkläden på sig... så snyggt!



Det måste jag ju säga är en stor fördel med att bo i stan, det där att man bara kan strosa ner på stan, äta lunch och gå en sväng i butiker. Jag säger inte att jag är bra på att utnyttja det, men jag gillar att möjligheten finns.

Hittade små vaser på Lagerhaus och sedan så sprang vi på Kungsängsliljor på Linnegatans Blomsterhandel! Det blev så himla sött att sätta lökarna i toppen på vaserna och fylla på med vatten! Får väl se hur länge det håller sig fint dock... gissar att de helst vill stå utomhus i jord... men men, ja de får väl flytta ut när de börjar krokna tänker jag.

man ser lite av påskfjädrarna jag gjorde i förra veckan och här
fick även mitt påskägg komma med på bild ju! Vitmålat inuti
så det är glansigt och fint, tunn guldkant och matt utsida. Snajigt
tycker jag själv faktiskt!
På kvällen var det dags för kalas igen. denna gången 120års-fest för Anders och två av hans bästa vänner som alla fyllt 40 nyligen. Började med supertrevligt skål och mingel hemma hos J&L innan vi gick ner till Björk&Bambu i Linné. Jättekul upplägg. svenska smaker på japanskt vis eller något sånt. men jag tycker nog det var roligare än det var gott... fast allt var riktigt gott iofs, så ja, väl värt att testas helt klart! Tog vinpaketet till, väldigt lyckat val! Det är roligt när det är genomtänkt och man får smakerna presenterade för sig tycker jag! Hade en jättetrevlig kväll verkligen, trivsamt och gemytligt, många goa skratt och en härligt, hjärtlig stämning hela kvällen!

I lördags sov vi lite längre (en trend för helgen skulle det visa sig) och sedan, efter sen frukost och lite yoga, åkte vi hem till Anders mamma för traditionsenlig påsklunch och äggjakt! Supermysigt och gott! Jag har aldrig letat påskägg förut, dessutom med två bröder som är vana vid detta sedan barnsben, på just den tomten dessutom.., jag var inte först med att hitta mitt ägg direkt... sist däremot!

I söndags sov jag hela förmiddagen... orkade hasa mig ur sängen först vid halv två! Vet inte riktigt vad som hände där faktiskt, men sängen var jäkligt go och jag hade inget annat som brådskade! Gick upp och körde lite yoga, Anders var iväg och fikade med sin bror. Tog det väldigt lugnt! Härligt! Sedan åkte vi till Å & J och grillade korv och spanade in deras nya hus! Så himla mysigt! Och galet fint!!! Jag vill också flytta till hus nu! Hur trevligt som helst!

Igår sov jag till tolv... eller sov och sov, jag gick inte upp förrän då! Läste lite, slumrade lite, kollade fb på telefonen, slumrade lite till! Anders var på kontoret och jobbade så det fanns liksom ingen som helst stress! Körde ett cykelpass igår och sedan var det liksom bara att fatta att man skulle tillbaks till vardagen idag igen... längtar redan till helgen!

onsdag 1 april 2015

Påskpyssel i påsktid!

Känns ju som om det är nu det lämpar sig bäst faktiskt! För några veckor sedan köpte jag Silkis-lera eller papperslera på Panduro och gjorde små ljuslyktor med hjälp av gladpack och apelsiner. I förrgår tog jag det hela ett steg längre och gjorde samma sak fast med påskägg som form...

Det funkade inte jättebra att ta över mittlinjen dock... iallafall hade jag för lite tålamod för att lyckas, men små halvor gick smidigt att få till. Kavlade ut en lagom stor bit och runt formen, pressade sedan ut leran mot kanterna med tummen tills det blev som jag ville ha det. Kanterna blir ju lite ojämna men det var det jag var ute efter, vill man ha en rak kant kan man ju skära till det med en kniv!

Lät dem nog tyvärr inte stå och torka tillräckligt länge innan jag tog ur pappägget så det stora ägget drog ihop sig och fick möta sitt öde lite fortare än jag hade planerat... tyvärr har jag inga bilder på äggskålarna... eller skålen, den ena gjorde jag ju slarvsylta av...

MEN, jag gjorde även små påskfjädrar att hänga i påskriset. Vet att massa bloggar gjort liknande, trendenser bla. tror jag, men jag vet inte hur de gjort... jag gjorde iallafall som så att jag tog en liten bit lera, rullade den emellan händerna till en smal oval. Tog sedan en mindre bit lera och rullade till en mask som jag sedan formade till en ögla och lät de två ändarna korsa över den större biten. Det är genom denna ögla det är tänkt att man drar ett snöre sedan! Sedan tog jag en matkniv och tryckte ut leran med kanten på baksidan så det blev som fjädrar.... Man får trycka till jättetätt, jättemånga gånger och inte för hårt! Där jag ville ha lite vågigt lyfte jag lite på kanten och bredvid tryckte jag till flera gånger så leran blev vidare där än vad som får plats riktigt... låter det krångligt? Det är det inte, bara att sitta och pilla och komma fram till hur man får till det som man vill! Leran är supersmidig att jobba med och torkar fort när man vill att den ska det!


Ganska söta tycker jag, och riktigt fjäderlätta (!!!) så man behöver inte oroa sig för att påskriset skall böjas allt för mycket.