måndag 26 februari 2018

Ett helt nytt rum!

Vi skulle haft gäster i helgen, men det blev ändrade planer så vi tog tag i en gammal surdeg och fick målat klart på övervåningen, fixat lampor och bytt gardiner! En väldigt produktiv helg helt enkelt. Det är nästan så man skulle behöva ha helg direkt nu faktiskt. Och det blev så himla bra, det vi målade alltså... eller egentligen kanske inte själva målandet blev sååå bra, ett proffs hade säkert inte gett det högsta betyg, men valet av att måla och att måla vitt, det var himla bra.

Sedan spenderade jag flera timmar igår i tvättstugan med att fålla och stryka gardiner... såååå sabla tråkigt... och "snabbfållband"??? verkligen? Det är farao så mycket enklare och snabbare att sy! Det enda krånglet med att sy är ju att plocka fram symaskinen... men i övrigt tror jag bannemig att det tar lika lång tid. Man måste ju vara lika noggrann med att mäta och pressa ändå, och ja, när man väl gjort det är en söm ju lika snabb som att stryka igen tänker jag! Men men, nu sitter de där, gardinfållarna alltså...

Och ja, just det, i sista minuten fick vi sått årets första fröer också! Rabarber och chili.

onsdag 21 februari 2018

Ljuset i tunneln?

Ja, det är knappt så jag vågar skriva det... men "ta i trä" så verkar det som att barnen är back on track igen! Visst, det är snorigt och dant, och lite hängigt, krävs en extra vila på dagen osv. men på det stora hela är de sig själva igen... inatt har vi nästan sovit hela natten också, bara en sån sak!... eller så är det bara så att jag har sovit hela natten och inte märkt att Anders fått springa upp och ner som en jo-jo för att jag inte vaknat.. fast det tror jag inte, det brukar vara så att man vaknar när det behövs!

Det är en väldigt kul fas vi är i just nu, iallafall när alla är friska och glada! Små utvecklingar varje dag att glädjas och förundras över. Just igår slog det mig att de verkligen inte är några bebisar längre... alla andra kanske redan har vetat just det, men jag kom till den insikten igår kväll... inte helt utan att det knep åt lite i hjärtat!

15 månader... så länge har vi känt varandra nu... det är ändå rätt länge... och minst lika mycket kärlek... dubbelt upp!


torsdag 15 februari 2018

40+ X 2

Japp, febern drabbade Henry i tisdags eftermiddag, inte långt därpå var Wilhelm glansig i ögonen och varm som en kamin även han... det har varit ett par lugna dagar och kvällar mest bestående av soffhäng med febriga barn som inte ville vara varken här eller där... så som man sällan vill när man har hög feber alltså. Nätterna har varit allt annat än stillsamma kan jag tycka, iallafall om man jämför med hur man tänker att nätter bör vara.

När jag var liten fick jag feberkramper... det var tydligen väldigt otäckt... så väl förmanade av killarnas mormor och morfar om att inte klä på dem för mycket kläder och hålla dem under uppsikt gjorde vi helt enkelt som de sa... höll under uppsikt, satt uppe med i natten, gav vätska och hade dem sovandes mellan oss. Vi har således sovit som en påse nötter...

Nu verkar febern ha gett sig lite, de är mer med i matchen och inte alls så varma längre... men ja, inte tusan är de som vanligt! Själv vet jag inte om känslan jag har i kroppen är samma som de har haft eller om jag bara är tiltad och knockad av alldeles för lite sömn... fast riktigt så mycket huvudvärk borde man väl inte få av sömnbrist? Det är ju inte som om jag inte är helt ovan vid just sömbrist menar jag! Vi får väl se hur detta urartar, ska sova middag med killarna här om en liten stund.

söndag 11 februari 2018

Ja, man blir ju förbannad!

Vi råkade måla tv-rummet i torsdags och fredags kväll. Det blev någon form av "Tant Johanna grönt. Vi hade tänkt måla beige-grått-ish, men när vi stod där på Rusta av alla ställen och valde färg så kom vi hem med en "morgondis"... och ja, det blev väldigt fint! Först var tanken att vi skulle tapetsera just den delen av hallen på övervåningen och låta resten vara Stockholmsvitt, men ingen av oss kan tapetsera, vi har småbarn, det kändes vanskligt att gå och köpa tapeter för 1200:- rullen... bättre då med en burk färg för 140!

Hur som helst, vi har länge varit i behov av en ny lampa över soffbordet framför tvn... nu när det är ommålat är behovet plötsligt än värre... och jag tycker det är skitsvårt med lampor... har jättesvårt för att hitta något jag tycker om... ja, och nu är det tydligen ännu svårare... just nu verkar det vara en stilbrytning och alla lampor som blivit "it" de senaste tre-fyra åren verkar vara på väg ut och ja, vem vill skaffa en ny lampa som inte längre är modern. Man vill ju inte vara sist på det, helt enkelt! Och är man så rådvill som jag är när det kommer till just belysning så behöver man tydligen följa oraklen, trendarna... de där som sägs veta och som får oss andra att följa efter likt dumma höns. Inget illa om höns, men lite så är det ju! Et tu ibland ett dumt fjäderfä!

MEN, så satt jag och spanade på nätet, fastnade inte för någonting direkt, funderade och lade pannan i djupa veck...om man inte skulle till att göra en egen design... fnulade lite till, försökte förklara för Anders hur jag tänkte, men det slutade med att jag gjorde själv eftersom jag tydligen är dålig på att förmedla min vision. Rotade fram böjträremsor, öljetter, skinn och linnetyg från olika gömmor... klippte, klistrade och bankade öljetter. Knöt, fnulade med ståltråd och ja... sedan svor jag... för jisses va fult det blev! Min känsla av att vara en kvinnlig version av Ernst var som bortblåst och timmarna jag lagt på den jäkla lampskärmen helt förgäves. Och ja, då blir jag förbannad!

Annars har helgen varit trevlig om än intensiv med två kalas och helgens vanliga bestyr. Idag fick vi röjt i tvättstugan. Sorterat upp handdukar och sängkläder i olika lådor... så skönt att ha det gjort, även om tvättberget blev kolossalt stort då man ju inte vill sortera in lakan osv utan att tvätta och mangla om det.... och ja, efter den sista tidens röjande är numera min dymo-etikettrulle slut... så det måste jag skaffa ny.

En annan sak jag borde skaffa ny är helg... har inte alls hunnit med den här helgen, att ha helg alltså... jag är helt enkelt inte färdig med att det är måndag imorgon... men det blir nog bra det med, det brukar det ju bli!