onsdag 31 oktober 2012

Nämen jösses...

vad hände med denna dagen egentligen... den känns som om den har pågått hur länge som helst, vilket iofs ju är sant... jag har varit uppe sedan tidigt, varit igång sedan tidigt, tränat två gånger och dunkade ner i soffan för bara en stund sedan... då blir dagen onekligen lång...

Men jag är verkligen överlag nöjd med denna dagen... träningen går inte att klaga på, kosthållningen har hållits enligt konstens alla regler... det är mycket med dagen jag är väldigt nöjd med... och vissa saker jag funderar starkt över... vilken roll det egentligen är jag spelar är en av sakerna jag som snurrar i mitt huvud... framför allt om jag spelar den rollen jag förväntas eller om jag faktiskt lämnar ut mer än vad som är vettigt...

Ibland känns det som om jag gör det, lämnar ut mer än vad som är rimligt, tar större socialt ansvar än vad som är meningen... men när man satt sig i den båten, hur ror man det iland? Hur får man en förändring tillbaks till rimliga mått igen? Tror inte jag är någon direkt rimlig människa... detta kan bli knivigt, det känner jag på mig... jag gillar inte kniviga situationer... samtidigt funkar det inte så här heller... det tar liksom för mycket uppmärksamhet mot det jag är där för att göra...

Men men, det blir ett framtida problem att lösa... fast det där att jag tappar tråden så himla lätt, det behöver jag nog öva på!




God morgon! Tänkte vi skulle dela med oss av våra bästa träningslåtar!

Plötsligt händer det!!! Jag har ju haft ett sabla sjå att komma upp och träna på morgonen innan jobbet... motståndet har i det närmsta varit omöjligt att besegra... motståndet i mitt fall har ju alltså varit sömnen... den kära sömnen som i de arla timmarna är mig väldigt, väldigt, nästintill fånigt kär... men igår pratade jag med min bästa storsockiplast, hon skulle inte vara med och träna ikväll så vi kom på att vi börjar jobba ungefär samtidigt och då alltså har samma tid på morgonen... Vi bestämde helt enkelt dejt på gymmet!

Så imorse när klockan ringde sådär tidigt var det inte alls lika svårt att gå upp, hälla ner kroppen i träningskläderna och pallra sig till gymmet, inte alls lika svårt! Om sanningen ska fram så har jag vaknat ungefär en gång i timmen i natt, å ena sidan orolig att jag har försovit mig... å andra sidan glad över att ha en träningsdejt med min fina storsockiplast!

En halvtimma på löpbandet och 20min på crosstrainern senare var vi klara, färdiga, slut... svettiga också och galet nöjda med denna starten på dagen! Att träna på morgonen kan vara något av det gottigaste som finns... det och att sova... tyvärr motarbetar de två varandra... men man kan kanske komma att få in någon slags rutin nu iallafall... med eller utan storsockiplast... jag kanske måste inse att jag kan vara ett med min spotify-tränings-lista också... det kan jag ju ganska ofta annars så det borde gå att ordna även i den arla timman...

Så, idag har jag en liten hurtig fråga till dig... vilka låtar tränar du helst till? Vilken låt får dig att ge det där lilla extra på träningspasset? Jag behöver utöka min lista känner jag... det blir lätt samma, samma, samma annars!


Här är ett litet axplock av min träningslista... Sonic Surf City-låtarna är grymma, GRYMMA att köra fartintervaller med, I kid you not! Annars är Stiftelsen - Vart jag än går, Lars Winnerbäck - Solen i ögonen och Petra Marklund - Händerna mot himlen mina favoriter just nu.

Men du kanske har den ännu bättrare träningslåten i rockärmen? Jag tackar och bockar ödmjukast på förhand! ... och uppmanar dig att testa Sonic Surf City-låtarna!

tisdag 30 oktober 2012

Det är lika bra att jag skriver det direkt...

så att pressen blir större... så att jag har svårare att backa ur nu när det är offentliggjort... nu när jag nästan har bestämt mig och sedan fått lite puff i rätt riktning att bestämma mig helt och fullt... jag ska knyppla... KNYPPLA... göra spets alltså... till min folkdräkt... detta innebär att jag förlänger processen att färdigställa min dräkt med minst ett halvår... MEN när jag väl är klar kommer jag att ha gjort så mycket mer själv... och ta mig tusan, det kan hända att just den egenhändigt knypplade spetsen runt kragen kommer att vara det jag är mest stolt över!

Jag lärde mig grunderna i knyppling när jag läste basåret i textil... då skulle vi göra varje spets minst 10cm lång för att den skulle sitta på ett kort med arbetsprover. 8cm på framsidan och sedan vek man bak 1cm på vardera sida och fäste på baksidan med tejp... jag brukade göra 9cm eftersom det gick bra att fästa 0,5cm också! Så ja, du förstår, knyppling var inte riktigt mitt favoritämne bland alla textilämnena vi hade... hoppas innerligt att jag har ändrat åsikt nu... 1m spets är mycket mer än 9cm... med tanke på att vi sitter i församlingshemmet är det dessutom inte läge att bruka ett språk man annars kan förvänta sig av mig i knypplingens hetta... man kanske bör ta med sig öronproppar i förebyggande syfte, för känsliga öron menar jag... tror du Gud gillar ceriserosa öronproppar?!


Upp som en sol, ner som en pannkaka!

Ytterligare ett kostfokuserat inlägg... vill bara flagga för det ifall man tycker att sånt är blahablaha...

Om det gick bra med kosten igår så kan jag meddela att det inte kommer att göra det idag... gå bra alltså... lunchade på Allum idag, Le Pain Français... tog, som vanligt, deras chèvresallad... och när jag sedan satt och registrerade vad jag faktiskt hade ätit blev jag nästan gråtfärdig... det är vansinnigt mycket energi i både chèvre och valnötter kan jag meddela... det visste jag innan iofs, men när man bara får äta sisådär ganska lite per dag så är det inte skoj att redan vid halv ett ha smoffsat i sig mer än 3/4 av dagsransonen!

Ikväll är det dräktsömnad och med det te och smörgåsar... jag kommer inte lyckas hålla mig inom ramarna... och ingen tid finns till lite träning så man kan rättfärdiga någon kcalori extra heller... fuck... jag som var så nöjd efter gårdagen!!!

Men, men, nya, friska tag imorgon igen! Jag står knappast och faller med detta... bara så sabla irriterande att man sabbar det hela redan dag två på veckan... helgen var ju som bekant en smula urartad den också!... som bekant måste man ju nämligen göra en förändring för att det skall bli någon förändring, inte bara låtsas att man förändrar... skärpning fröken fräken! och hör sen!

vill bara poängtera en sak...

... jag försöker verkligen, det gör jag... det går inte så bra, men det går bättre än när jag inte försökte alls... man får va glad för det lilla som jag brukar säga, det och att trägen vinner... den som ger sig förlorar... med det sagt så är det ju inte så att man måste vinna alla strider... bara de som är viktigast för en själv att man vinner...

oj, det blev många poänger poängterade där... ibland... ganska ofta, har man mer att säga än man först tänkte sig tydligen...

hur som helst, det är tisdag... aka lillfredag i min värld... fast det var mest på den gamla goda tiden då jag fick lov att äta godis på helgen... då helgen räknades från fredag till söndag och lilllördag (onsdag) gjorde att tisdag blev lillfredag och torsdag blev lillsöndag, alltså även dessa godkändes av helgklausulen att vara godisdagar... och ja, måndagar, de är ju annandag lördag så då får man ju äta godis då också... numera, av förklarliga skäl, har jag ju totalt godisförbud... vilket har funkat tokbra ända sedan starten v.33... Godisförbudet kommer att gälla  iallafall en månad till, sedan, i december, då tänker jag inte bara koka kola och knäck, jag tänker äta den också! Ja bannemig!

When the sky is a bright canary yellow...

I forget every cloud I've ever seen
So they call me a cock-eyed optimist 
Immature and incurably green


Min sånglärare i Usa kom en dag och hade hittat bästa låten till mig som han ville att jag skulle sjunga på vår avslutningskonsert... vet inte var han fick det ifrån... skulle jag?! (han vet inte hur rätt han hade, eller så visste han det!)
jag kan vara stans största optimist... ibland förbluffande optimistisk faktiskt... ibland med en orimligt hög tanke om min egen förmåga verkar det också! Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig kom känslan till mig att det skulle vara gott att gå upp tidigt, sticka en sväng till gymmet och träna lite innan jag åkte till jobbet... imorse, när klockan ringde första gången var den känslan som bortblåst! Inte helt oväntat kanske, men det lämnar mig ändå med en känsla av att ha slarvat... dumt... särskilt som tisdagar ska vara min vilodag...

så nä, jag var inte och tränade imorse... och jo, jag har liiite dåligt samvete över att jag inte var och gjorde det... så funkar jag! Hur ser din dag ut?!

måndag 29 oktober 2012

Kostmässigt en riktigt bra dag!

och boy did I need that!!! Jajamän efter denna helgen då måttlighet inte varit min starka sida så behövde jag verkligen en dag då jag höll mig inom alla möjliga tänkbara ramar!

Äter ju med hjälp av ShapeUp-appen och ja, det funkar riktigt bra. I helgen har jag slarvat, så till den milda grad att jag tillslut struntade i att registrera vad jag åt... men jag tänker att det kanske kan få lov att vara så ibland... att ibland hoppar livet in och liksom tar över kontrollen... livet bör inte heller få styras av en app... fast i mitt fall styrs det ju inte så mycket som att den där appen hjälper mig att ha koll... ibland har den mer koll än vad jag vill att den ska ha... då låter jag bli den helt och hållet!

Anyway, idag har det funkat askalas! Jag har ätit enligt planen och tränat lite extra efter mitt cykelpass... alltså helt enligt min egen plan... älskar sådana dagar... eller så är det för att jag älskar mina pass som det känns så jäkla bra just nu!


Tänk om alla dagar kunde vara såna här... det hade jag gillat! Och det bästa av allt är att jag just nu sitter och längtar till nästa träningspass! Egentligen skall jag ha vilodag imorgon men just nu, i skrivande stund, så sitter jag och funderar på om gymmet skall få ett väldigt tidigt besök av mig imorgon bitti... fast vi vet ju vid det här laget hur det brukar gå med de där planerna... åt skogen brukar det gå! Men, vem vet, jag kanske chockar både dig och mig imorgon bitti! 

Nu ska jag iallafall chocka mig genom att hoppa i bingen! Det är läggdags sedan länge och ja, det är väl likasåbra att  lyda! Natti natti!

inför novemberrusket - en lista om listor

Jag kikar in hos Dobre Futro ibland, för att hon tar så fina bilder på vardagen med deras lilla dotter samt skriver roliga, underfundiga, raka texter... en dag hade hon blivit inspirerad av bla. Bondhustrun som börjat med en topp-10-utmaning... jag som älskar listor av alla dess slag känner ju att jag inte kan låta bli... så hej november, nu kör vi!

Dag 1- 10 fakta om mig själv.
Dag 2- 10 favoritfilmer
Dag 3- 10 favoritserier
Dag 4- 10 konstigaste raggningsrepliker jag hört.
Dag 5- 10 bästa konserter jag sett
Dag 6- 10 favoriträtter
Dag 7- 10 favoritdrycker
Dag 8- 10 favoritsnacks
Dag 9- 10 favoritböcker
Dag 10- 10 favorittidningar
Dag 11- 10 manliga favoritskådisar
Dag 12- 10 kvinnliga favoritskådisar
Dag 13- 10 kändiscrushar
Dag 14- 10 favoritband/sångare
Dag 15- 10 fiktiva favoritkaraktärer
Dag 16- 10 favoritsånger just nu
Dag 17- 10 saker jag ville bli när jag var liten
Dag 18- 10 favoritpyssel
Dag 19- 10 saker jag inte kan gå ut utan
Dag 20- 10 saker jag måste göra innan jag dör
Dag 21- 10 internetsidor jag ofta besöker
Dag 22- 10 heta fysiska saker på en eventuell partner
Dag 23- 10 heta egenskaper på en eventuell partner
Dag 24- 10 favoritspel
Dag 25- 10 saker jag gör när jag har tråkigt
Dag 26- 10 saker jag älskar med mig själv
Dag 27- 10 saker jag önskar att jag kunde förändra
Dag 28- 10 saker jag ångrar
Dag 29- 10 önskningar
Dag 30- 10 ställen jag vill åka till

borde man inte vara piggare?!

När man fick sova en timma längre imorse... nä det borde man tydligen inte... det var minst lika svårt att gå upp imorse som alla andra dagar... motivationen är som bortblåst... kanske inte konstigt iofs, med tanke på vädret vi har här idag... Orkanen Sandy's lite mindre omtalade lillebror har nog kommit på villovägar och besöker nämligen nu Sveriges västkust vad det verkar... Körde över Angeredsbron imorse och fick liksom styra den lilla bilen mot vinden för att den inte skulle svänga av sig självt!

Såna här dagar borde man få vara hemma, kura under en filt i soffan och bara kolla på film HELA dagen... dricka te och äta leverpastejmackor med pinsamma mängder smörgåsgurka på... såna här dagar har jag svårt att låta bli att överväga mitt godisförbud... svårt att låta bli att tänka "till vilken nytta!?"... och sedan kommer jag på hur pinsamt det skulle vara att behöva erkänna att man hade fuskat... eller trillat dit... så jag låter bli, för att undvika skammen av att inte ha kunnat stå emot... för force majeure gäller inte när det kommer till godisförbud... hade det gjort det så hade jag nog hängt på låset till vilken mataffär som helst imorse!

dagdrömmar...

... mina handlar allt som oftast om samma sak... framtiden... om ett riktigt liv... ett riktigt, vuxet liv där man inte står själv... där parmiddagar är något man blir bjuden på och inte bara hör talas om som något mystiskt väsen typ... eller romantiska get-aways över en weekend till något charmigt ställe på Österlen... eller en solsemester för två... dagar som denna, när regnet fullkomligt tagit sats och attackerar från alla håll och kanter blir längtan ännu större... drömmarna tydligare... nästan så man kan känna smaken på den där paraplydrinken, söt ananasjuice som slår igenom... och partydrinkpinnen med sina glittriga strån som kittlar i näsan...

Allra mest längtar jag nog efter att få flytta... flytta till något att växa i... har nämnt det tidigare... det finns ett hus med verksamhet som jag snubblade över en dag när jag hemnetknarkade... kan inte riktigt släppa tanken om det huset... kan inte riktigt lägga ner drömmen om att få gå där och greja, pyssla, plocka och städa. Koka saft och marmelader, baka bullar och bröd, fylla hyllorna med hemmagjort och huset med hemtrevnad...


Dagdrömmar... tänk om man vågade göra dem till verklighet!

söndag 28 oktober 2012

Söndagsmys på gymmet - inte så sabla mysigt alls idag faktiskt!

Eller jo, lite sabla mysigt var det... men det gick inte alls lika bra att springa på löpbandet idag, det kändes ganska tidigt i smalbenen att det skulle urarta idag... så efter 20 minuter la jag ner och attackerade en crosstrainer istället... svettigt och ganska vidrigt måste jag säga... men det är gott och lite mysigt. Kollade lite på Allt för Sverige... blir riktigt tagen av deras reaktioner när de får se sina förfäders hem... så där stod jag och trampade på en crosstrainer, svettades ymnigt och smågrät...

När jag tröttnat på crosstrainern gick jag och brottades lite med några hantlar, lite maskiner och sånt där... styrketräning tror jag minsann att det kallas! Bröst, biceps, axlar och rygg fick sig en rejäl omgång och sedan kom jag på den brillianta idén att köra lite hamstrings också... farao va jobbigt det är... men gott samtidigt... avslutade det hela med sju minuter på löpbandet, i högt tempo... sedan var jag nöjd... iallafall med dagens träning!


Fast jag ser ju mer sur än nöjd ut, det får jag ju erkänna... men ja, ja, nöjd var jag iallafall! Har faktiskt en teori om att jag frigör mer adrenalin än endorfiner när jag styrketränar... denna bilden styrker sannerligen den teorin!

När det sticker till i hjärtat

När jag var och handlade förut fick jag syn på honom... han som jag har haft en crusch på sedan jag var tio år... inte så att jag fortfarande har det såklart, eller jo, det har jag nog lite... det liksom pirrar till i hela kroppen sådär gott, så som det gjorde då också, då när jag var tio år... han är den sötaste jag vet tror jag, helt alldaglig egentligen men vansinnigt fin. Det tyckte jag då och ja, det tycker jag bannemig nu också... fast på ett lite mer sansat sätt än då!

Det var just då jag hade betalat mina grejer och skulle gå mot utgången som jag fick syn på honom, han stod och packade ner sina varor, hade ryggen mot mig men jag visste ändå genast att det var han, sånt vet man liksom! Det jag inte visste var att han blivit pappa... i vagnen låg ett stort paket Libero-blöjor som avslöjade det hela... och ja, det är kanske helt obetydligt egentligen, men det stack till i hjärtat på ett annat sätt då, vid åsynen av de där blöjorna... fånigt eller hur?!

Minns du din första stora kärlek?

Står inför lite av en favorit i repris faktiskt!

Söndag eftermiddag innebär tvätttid för mig, lite veckoplanering matmässigt och storhandling ingår också i den sedvanliga söndageftermiddagen. Sedan förra veckan innebär söndageftermiddag/kväll även ett besök till gymmet...

förra veckan tvingade jag mig dit eftersom jag hade tänkt träna på morgonen men det inte blev av förrän jag skulle iväg och handla och jag då inte kunde låta bli att åka vägen om gymmet eftersom jag annars skulle dras med ett jäkla dåligt samvete...

och det där gymbesöket visade sig vara riktigt trevligt! Lite folk, lagom liv och rörelse, min träna-till-playlist på spotify, löpbandet och några hantlar... det är gott att komma iväg och se  lite folk sådär på söndagkväll inser jag... annars blir det bara väldigt väldigt osocialt... inte för att jag pratar med någon på gymmet direkt, men just bara det där att det finns människor där... gud va sorglig jag låter!

Men så är det, söndagkvällar har varit osociala egentid-timmar för min del... som den mesta av min lediga tid, egen-tid... nu innebär mina söndagar även träning... egen-träning... ska pallra mig iväg alldeles strax, måste bara kolla vad som behöver handlas för veckan först! (räkna med kesella, grönsaker och clementiner)

ingen sång men att kasta in vanten, det funkar!

Har fikat med min bästa namne och hennes lilla amazing-dotter idag. Väldigt trevligt och trivsamt... Försökte helt lönlöst att få tösen att sjunga Amazing för mig... men nä... det ville hon bannemig inte... däremot var det vansinnigt roligt att leka kast med tumvante... och jodå, jag sjöng... men det funkade inte ändå! Hon är som en groda utan ben den där lilla... världens sötaste groda, helt klart... och väldigt bestämd! Tror hon kanske kan ha det lite från sin mor, som också är ganska bestämd, på ett väldigt bra sätt, säger saker som gör att man tänker till och ser perspektiv... så min nya strategi borde bli "ut med det gamla, in med det nya!"

Vaknade tidigt imorse, kikade upp ur högen med kuddar och såg hur rimfrosten täckte hela världen utanför fönstret... tänkte att jag bara skulle sova en liten stund till och sedan ta med mig den lilla vovven ut på en härlig promenad... en liten stund blev närapå tre timmar... det blev farao ingen promenad! Däremot blev det härlig frukost med mamma och pappa. Havregrynsgröt kokad på vedspisen är särdeles god kan jag lova, särskilt med hemmagjord lingonsylt...

sedan röjda mamma och jag lite bland grejerna efter min mormor... provade hattar och skrattade med varandra. Jag fick fram mormors svarta begravningshatt med sorgflor... tycker vi borde införa flor i modet igen... såååå praktiskt! Men sedan var jag tvungen att bege mig så det är en hel del grejer kvar att gå igenom... Bla vet jag att där någonstans gömmer sig en gammal brödrost av modell jättegammal... den ser jag fram emot att kunna använda... tror att det skulle sätta guldkant på frukosttillvaron något i hästväg faktiskt!

Åh gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort...

... kanske gör det mest ont att avståndet bara blir större och större också... och när insikten om just det slår en, då gör det ont... sabla ont... rakt i hjärtat... för att man lät sig komma nära en illusion... en hägring... ett luftslott som inte var mitt...men som jag gjorde till mitt... och oh ja, det var ett vackert slott... nästintill perfekt... perfektion är annars sällan något jag strävar efter men detta var häpnadsväckande, flabbergasting till och med!

Man säger  ofta till mig att jag är för kräsen... i många fall kanske man har rätt... i detta fallet kunde jag vara hur kräsen som helst och ändå infriades mina "krav"... ja, på de flesta av punkterna iallafall... en av de viktigaste för nu tokfailade  iofs, men livet förändras... vart jag än går... för mig och för andra... så tänkte jag lite, att det kunde förändras... lika väl som det förändrades för  min del, lika väl kan det ju förändras för någon annan... så måste det väl ändå vara?!

Fast man ska kanske inte leva på hoppet... samtidigt ska man ju inte tappa sugen... någonstans i alltihop blir man något av en åsna mellan två hötappar...


lördag 27 oktober 2012

Man kan inte annat än älska honom lite grann

jo jag vet att det är film, att det är regiserat och tillrättalagt, helt overkligt egentligen MEN han är ändå helt fantastisk, iallafall i min bok!



It’s never been easy for me
To find words to go along with a melody
But this time there’s actually something, on my mind
So please forgive these few brief awkward lines

Since I met you, my whole life has changed
It’s not just my furniture you’ve rearranged
I was living in the past, but somehow you’ve brought me back
And I haven’t felt like this since before Frankie said relax

And while I know, based on my track record,
I might not seem like the safest bet
All I’m asking you is don’t write me off, just yet

For years I’ve been telling myself the same old story
That I’m happy to live off my so-called former glories
But you’ve given me a reason to take another chance
Now I need you, despite the fact that you’ve killed all my plants

And though I know, I’ve already blown more chances
Than anyone should ever get
All I’m asking you is don’t write me off, just yet
Don’t write me off just yet

vart tar lördagarna vägen?!

Jag blir alltid lika förbluffad... löärdagar, de liksom bara *poff* och så är de över... alla dagar har ju 24 timmar, eller hur? Men jag börjar faktiskt tvivla... lördagar verkar bara ha 18 timmar... förstår inte för mitt liv var de andra sex timmarna tar vägen!!!

Det är ju knappast så att jag sover bort halva dagen liksom... går upp vid halv nio för att vara på gymmet i tid för mitt pass.. brukar vara klar därifrån vid 11:30 och sedan ja, sedan vet jag inte vad som händer riktigt... helt plötsligt är det kvällen... i ett nafs kan man säga!

Kanske har jag för roligt för fort på morgonen... kan det vara så? Jag har väldigt roligt på lördagmorgon, det är sant... idag sa en deltagare som var på ett av mina pass för första gången "du är alldeles för pigg för en lördagmorgon!"... visste inte riktigt vad jag skulle svara på det... men jag gissar att det egentligen är en bra grej! Vore ju tråkigt om instruktören var trött och opepp! 

Jag, en hormonstinn kvinna i mina bästa 27+++++++ år

ja så måste det vara... jag är helt tagen... sitter hemma i Stenhålt, där mina föräldrar bor. De är på middag hos några vänner, jag passar deras hund, Dolly... har käkat lite räkor och softar i soffan... Så mycket bättre... och jösses va jag grinar...vet inte vad det kommer från... men jag gissar att jag inte är ensam om att göra det, grina alltså... det är ju så galet känslofyllt!

tur att klassikern "music and lyrics" går på 5an ikväll... jag orkar inte se mer tårdrypande... 

Såhär i efterhand inser jag att jag gjorde fel... att jag borde ha tagit en bild...

...tänk va mycket piffigare och roligare det förra inlägget hade blivit om jag hade gjort det!

Men men, det är lätt att vara efterklok... nu ska tösabiten sova... imorgon är det cykelpass och jag vill inte behöva vara efterklok då också...

god natt!

att inte riktigt veta vad det är man behöver...

så hade jag det idag... jag kom hem strax efter fem idag, dunkade ner i soffan och önskade faktiskt rätt innerligt att jag inte skulle behöva resa mig ur den på hela kvällen... men eftersom aktivitet av det mer sociala slaget stod på agendan var det liksom bara att kliva upp ur fosterställningen, bättra på smink och frisyr, fixa anletsdragen och piffa sig lite sådär allmänt lagom för en hyfsat lugn kväll med tjejerna.

Och jo, jag tycker ju det är roligt, både att piffa och fixa anletsdragen och även att dricka lite vin och äta lite ost hos någon vän, skratta och prata om vartannat. Det sista är verkligen supertrevligt och roligt, jag har skrattat så jag gråtit ikväll, och skrattat så jag inte gråtit också!

Så nu, såhär i efterhand när jag återigen är uppkrupen i soffan, i slapparkläder, borttaget smink och faktiskt, tro det eller ej, en ansiktsmask inkletad i hela ansiktet dagen till ära, är jag väldigt glad över att jag pallrade mig ur soffan för några timmar sedan, att jag tog mig i kragen och var lite social även fast jag just då helst trodde mig vilja ligga kvar... ibland har även jag fel... ganska ofta kan det hända att jag har fel... i de där lägena att kravla sig ur soffan händer det nog alldeles för ofta att det är så...

Tusen tack för en jättetrevlig kväll tjejer! Underbart roligt och trevligt, alldeles lagom ståhejigt och mycket hjärtligt!

Nu ska ansiktsmasken av tror jag bestämt... den har torkat och håller på att krackelera... bildbevis? Nä, det förskonar jag dig ifrån!

fredag 26 oktober 2012

HALLELELLELULLELLJAAAA!!!


Praise the lord och AMEN!!! Min la grande favorit bland musiker, näst efter U2 såklart, Håkan Hellström kommer att spela på Slottskogsvallen den 8de juni nästa sommar... idag smygsläpptes biljetterna... och efter många långa minuters strul med att komma in på rätt sida... fungerande inloggning osv... en del pirr i magen som alla andra frustrerade 14-åringar och ja, en dos "nej men nu får det fan bara funka!" så sitter jag nu här med biljetter!!! Tog mig friheten att köpa några extra, räknade kallt med att några av mina vänner också ville gå och jodå, friheten jag tagit mig visade sig helt korrekt och riktig... de blev jätteglada! Vi kommer att bli ett så görgött gäng!!! 

bilden är lånad (tyvärr... tänk om man hade fått ta den själv!)

Det är bara 225 dagar kvar tills dess... håll ut!!!

I'm flabbergasted!!!

haha, kanske bästa uttrycket ever!!! Jag bara älskar det! Sicket ord!!! Ja, jag blir så till mig i trasan att jag inte kan kontrollera mitt användande av utropstecken!!!!!!!!

Känn på det liksom... FLABBERGASTED... Suveränt!!! Det säger ju allt!!!

Hur det kom sig att jag snubblade över just detta fantastiska ord? Jo det var som så att jag satt och kollade på Downton Abbey igår, nya avsnitt... I'm telling you, it's amazing!... anyway... Downton Abbey... amazing och tadaaaa, helt plötsligt blir han det, flabbergasted... vem? jo, han, pappan, Robert Crawley, the Earl of Grantham...

bilden är lånad

Lovely!!!

haha, gick du på den lätte!?!!??!!

att jag skulle komma upp tidigt och bege mig till gymmet för en timmas träning innan jobbet... haha... det blev fasiken inget tidigt uppstigande och ivägskuttande till los el gymmo för den här damen imorse... jag sov så gott så gott... länge och väl... vaknade väl till där när klockan ringde första gången och gjorde en överläggning... sova vs. gymma... ja, du förstår ju själv...

idag blev det vilodag... jag gissar att med stundande tjejträff kan det komma att bli så att kostschemat får stryka på foten också... MEN det får jag försöka ta igen i helgen... hade lite svävande planer för imorgon som flyttas fram så det finns tid för träning, både ett och två pass faktiskt!

Så nä, jag är inte bitter... bara lite smågrinig på mig själv för att jag är något av en slappröv på morgonkvisten!

Men det är fredag och solen skiner i Götelaborg!
Hur har du det?!

torsdag 25 oktober 2012

borde absolut sova nu...

särskilt om jag ska orka upp till gymmet sabla astidigt imorgon bitti för att träna eftersom jag inte hinner träna på kvällen... men ja, det är ju alltid såhär på kvällarna i min lilla värld... jag har ingen ro att gå och lägga mig i tid... lakanskräck skulle man kunna kalla det, OM det inte hade varit för att jag ÄLSKAR att sova... man kan kanske kalla det periodisk lakanskräck?

Hur som helst, nu får det bli läggdags för fröken fräken här... har redan packat träningsväskan så ja, det ser iallafall inte nattsvart ut!

Natten är vacker, du är som natten och jag är en vinnare igen....

kan inte annat än tycka att den är sabla bra... saknar iofs en riktigt, riktigt rivigt ös... men man kan inte få allt... och Petra Marklund aka September... hon är ju helt fantastisk! Helt klart en av de där radioplågorna jag blir glad över att de spelar om och om och om igen!!! Jo, jag är sån... jag gillar bra radioplågor... blir det inte radioplågor av låtar jag tycker om så gör jag gärna en egen spotifylista där just de där låtarna blir överrepresenterade. En bra låt är svår att tröttna på, riktigt riktigt svår att tröttna på!


Vilken är din favorit bland radioplågorna just nu?

teknikens under

just idag känns det lite paradoxalt... det där med teknik... min dator, ja den som havererade igår, den är nu spick and span återställd... och jo, söker man på defenitionen av just spick and span så får man upp immaculately clean, spotless. brand-new, fresh... precis så känns den... allt är typ borta... det är som en helt ny dator i gammalt format typ... jag kommer inte åt min mail... alla gamla sökvägar är borta, alla inloggningar och alla andra såna där grejer man tar för givet... sånt som man saknar lite grann när man byter ut sin gamla dator mot en ny, men som man ändå tycker är okej eftersom datorn är ny och fin... ja, du förstår vart jag försöker komma... jag saknar min fina bakgrundsbild på Håkan Hellström... bara en sån sak!

Samtidigt så är jag helt förundrad över det där med tekniken!! och ja, en av anledningarna till att det känns lite jobbigt att allt inte är som det var tidigare med datorn beror med största sannolikhet på att jag är för illa orienterad när det kommer till datorer... det finns säkert en jätteenkel lösning till hur jag får tillbaks hela min profil så som den en gång var... bara det att jag inte har en aning om hur... där kommer vi lite raskt tillbaks till gårdagens hiss&diss samt fördelen med att vara tjej... det finns killar (och tjejer) som kan sånt där och som förstår sig på det där med att hjälpa en tjej som "inte begriper någonting"... fantastiskt! Imorgon kommer hjälpen, tills dess gissar jag att jag kommer att städa skrivbordet!

Men, en till teknikens under som jag verkligen blev superduperglad över att ha upptäckt idag... helt fantastiskt nog upptäckte jag det helt på egen hand också! Jag äter ju enligt kostschema och skriver in allt jag äter i ShapeUp-appen på min iphone. Idag upptäckte jag en liten finess med ShapeUp... man kan scanna in sträckkoden på en vara och OM den finns i deras databas så får man fram rätt näringsinnehåll utan att behöva söka efter den eller skriva in den själv! Helt sabla suveränt! HALLELELELLULJA!!!! typ! A small step for mankind, a big step for me!

onsdag 24 oktober 2012

fördelar med att vara tjej...

eller iallafall att dra nytta av det!

Imorse när jag kom till jobbet informerade en av mina kollegor mig att min vänstra framlampa på bilen var trasig... så kan man ju inte ha det! Så idag efter jobbet åkte jag till Mekonomen och gjorde som jag alltid gör när jag behöver fixa med bilen... jag använder min kvinnlighet... drar könsrollerna till sin, inte spets men en bra bit på väg ditåt... Jag ber om hjälp... och jodå, på Mekonomen är de alltid väldigt hjälpsamma!

Visst jag hade säkert löst det där själv, tror faktiskt jag har gjort just det en eller två gånger... men just bilmekargrejer har jag ingen lust at lösa själv... dessutom är det så att jag väldigt sällan känner att jag behöver bevisa för någon att jag kan sånt där... Jag är en jäkel på att baka bullar... någon annan får byta lampor på bilen!

Så inte nog med att jag vill hissa datakunniga människor som tar hand om min dator när den vägrar vara med... jag vill även hissa killar som agerar gentlemän åt kvinnor i "nöd"... passade även på att få bytt whipwhopparblad samt att han riktade om mitt helljus! Farli' rart!!!

Hissa och dissa 24/10-2012


oj, har helt glömt av min nya bloggpunkt... HISSA OCH DISSA... har kanske inte känt att jag haft så mycket åsikter av rätt karaktär att lyfta fram det sista? Nä, det stämmer inte, jag är full av åsikter... jag har bara glömt...

Så idag vill jag passa på att hissa alla datorkunniga månniskor som förstår vad en teknikimbecill som jag själv menar när jag ringer och inte förstår vad som har hänt... framför allt vill jag hissa att de är så vänliga och faktiskt låter som att de vill hjälpa mig! Mycket trevligt!

kom att tänka på den här låten faktiskt...



Dagens diss går till mig själv för att jag är en sån vansinnigt rotad vanemänniska... det är farligt med för inrotade vanor tror jag... måste ta och skaka om i systemet en smula... man blir alldeles för känslig mot förändringar... inte bra!

Hur har du det med hissandet och dissandet idag?


haha, min dator och jag... sååå kompatibla... och lite framtidsutsikter på det också!

idag skulle man kunna tro att vi var ett med varandra... jag kom till jobbet, satte igång datorn och fick upp följande meddelande på skärmen...


Känner att jag inte kunde sagt det bättre själv faktiskt!!! Så nu är datorn hos datordoktorn... jag sitter på en annan dator och svär över att saker och ting inte funkar som det brukar... men jag trivs ganska bra ändå! Så har jag det idag!

Och, det vill jag ju också gå igenom med dig... dagens horoskop för oss vågar... det kändes lite roligare (om det skulle visa sig vara med sanningen överensstämmande iallafall) än det igår... eller ja, lika roligt som det igår kändes ironiskt iallafall!


För ja, på första frågan... Sover Dolly Parton på rygg? Har påven rolig hatt? I'm all ears! Bring it on!

tisdag 23 oktober 2012

Kost och träningsupplägg

Du som tycker sånt här är helt galet ointressant, det blir inte roligt... rubriken är totalärlig... som en innehållsförtäckning, så ärlig är den!!! Bespara dig de minuterna det skulle ta och läsa det här inlägget + att tjosta över hur j-la ointressant sånt här är och gör något du tycker är roligt istället, eller gå på toaletten... eller kanske gå och hämta en kopp kaffe... kost och träning är bara intressant för den som har ett intresse i det, så är det ju, det är bara att inse helt utan att lägga någon värdering i det hela!  

Man kan väl säga att det går ganska bra med min kost just nu... jag äter det jag ska, suktar efter det jag inte ska äta, längtar efter godis, kakor och glass, men än så länge har jag lyckats hålla mig strikt inom mina gränser.

Fast vissa dagar, typ helger, då blir det ju inte riktigt på samma sätt... knappast att jag går upp sju för att äta första frukosten liksom! Men eftersom jag håller koll på intaget med ShapeUp-appen så vet jag ändå hur mycket jag har att bolla med. och jo, jag försöker ändå att hålla mig till vad som står på schemat, men ändrar tiderna. (Näringämnesfördelningen blir ca. Kolhydrater 35%, Proteiner 35% och fett 30%)

07:00 frukost 1: ½banan, 1msk konc. apelsinjuice, 2½dl lättmjölk, 1ägg. Mixas med mixerstav (ca. 250kcal)
09:00 frukost 2: 125g kesella kvarg + ca.30g blåbär/hallon (ca.110kcal.)
10:30 mellanmål: 1 frukt (Satsumas ca. 40 kcal)
12:00 lunch: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)
15:00 mellanmål: 125g kesella kvarg + ca. 30g blåbär/hallon + ev. 1 frukt (ca. 150kcal OM frukten är en Satsumas)
18-21 middag: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)

Så det där träningsupplägget... som instruktör har jag ju fasta pass som jag måste köra varje vecka... övrig träning får alltså klämmas in där tid finns. Såhär har jag tänkt mig att det skulle kunna komma att se ut... jag kan väl erkänna att det är ganska höga tankar jag har om min egen träningsmoral just nu... den kan mycket väl komma att dala... beror helt och hållet på hur länge motivationen sitter i... MEN man ska smida så länge järnet är varmt sägs det, så jag gör så!

Måndag: Cykel60 + ev. styrketräning
Tisdag: Vilodag
Onsdag: Cykel45 + ev. styrketräning
Torsdag: Cykel45
Fredag: Löpträning
Lördag: Cykel60 + ev. styrketräning
Söndag: Löpträning + ev. styrketräning (om det inte blev av på lördag)

Styrketräningen blir lite random sådär, lite sånt jag känner för just då men inte har kört dagen/dagarna precis innan... visst låter det väldigt strukturerat?! Än så länge funkar det, kanske behöver jag mer detaljerad plan framöver, när motivationen tryter... kanske reder det sig självt, att man vaggas in i någon slags rutin... rutiner är det bästa tror jag, så länge man ändå väljer att fundera på vad man faktiskt gör.

Så, då är det out in the open... ingen idé att försöka smita/slarva nu inte! Frågor på det?! 


hahahaha... ironin ler mig rakt i ansiktet idag tror jag minsann!

Vi har gått igenom det här förr, du och jag... jag får varje dag ett mail från eDiets Daily skinny som de kallar "Your Horoscope and Tip for ###day‏"... har väl någon gång tänkt att det kunde vara käckt med lite daglig input, lite daglig dos "puff" i rätt riktning ang. kost osv. Numera läser jag bara horoskopet, för att det roar mig... och ja, idag blev roandet av den mer ironiska genren... Du som läst inlägget innan förstår varför!

För dig som är VÅG, hur känner du med dagens horoskop? Stämmer det in på dig? Vad tänker du om dagens prognos? Blir det något partajj??!




tisdag... what good can possibly come of this?!

ja, man undrar ju! Hade såååå gärna sovit vidare imorse... sååååå gärna... är trött som bara den idag... anser inte ens att det borde vara möjligt att vara såhär trött efter alla timmar jag sov i helgen! och nä, det borde inte vara möjligt... kan det vara ren tristess??? Ja, det verkar mer troligt faktiskt... skulle behöva göra något kul, något inspirerande... resa vore nog käckt... en vecka sol någonstans... det var alldeles för länge sedan mina resväskor användes till annat än jobbresor... skrämmande länge sedan faktiskt! Jo, ja, resan till Val d'Isère i våras blev ju lite av en solsemester iofs... och Hemsedal också...

hmmm... får kanske börja kolla på lite sånt... resor... solsemester... sist jag var på solsemester, det måste ha varit på den tiden då Jesus gick i kortbyxor... ja, så länge sedan är det nog bannemig! Har hört att man numera kan boka sånt där via nätet faktiskt! Verkar praktiskt!

måndag 22 oktober 2012

Kärlek är ett brev skickat tusen gånger...

du får tycka vad du vill om Håkan Hellström... jag tycker det jag vill om honom... jag tycker att han är helt fantastiskt begåvad... gissar att det inte undgått någon att jag tycker det...  men snälla lyssna på texten... så fint, så hjärtskärande och vackert...


Vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är försent att älska dig
Vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng
lyssna till samma regn

Vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
Vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut

Vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som om det går på dig
Vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
Vad jag bryr mig om nu
i dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag

Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Alla dansar och jag tänker, är du också själv? Var är du ikväll?


... och du var sötare än dem men jag slängde bort dig igen, jag slängde bort nån slags vän...

är så rädd att det är det som kommer att hända, att man kommer att förlora en helt fantastiskt, speciell vän bara för att man måste tänka på att skydda sig själv från att gå sönder... och ja, du kan byta ut ordet man mot jag... jag är tokrädd att förlora en fantastisk vän bara för att jag måste tänka på att skydda mig själv från  fördärv... att rent självförsvar kan skrämma så! 

men det var ju nu ikväll jag skulle skrivit ett sabla bra inlägg här...

vi kan väl alla komma överens om att det inte kommer att ske ikväll... vet inte vart jag skulle få inspirationen ifrån... jo, det skulle såklart kunna vara från de där galet grymma deltagarna jag hade det stora nöjet att få köra ett cykelpass för ikväll... men nä, det känns lite som en upprepning... eller så skulle jag kunna få inspiration från styrketräningspasset jag körde efter cykelpasset... men det kommer inte heller att gå så vidare värst bra eftersom jag var totalt opepp på att köra... fick tvingat mig till plankan ett par vändor... någon sidplanka på varje sida som jag, likt plankan höll tills jag tänkte att nu måste det ju för sjutton ha gått minst 90s... fast då hade det knappt gått 45... armhävningarna jag fick till ikväll var mest för att jag var tvungen att göra någonting och inte ge upp direkt typ...

Nä, kvällens styrketräning är jag glad att den genomfördes över huvud taget... det var mer "jag ska fanimig!" än "men åh va bra det går och va roligt detta är!"

tror jag ska göra det där jag längtat efter hela dan... gå och lägga mig... klockan är mycket mindre än vad den brukar vara när jag väl kommer på denna brillianta idén så idag ska jag nog ta och fira genom att faktiskt göra som jag känner!

God natt fina ni! Imorgon är det tisdag, jag har vilodag och kommer istället för att träna förgylla kvällen med dräktsömnad! Kanske kan jag komma att bli nästintill klar med brodyret på kragen! 

Äntligen måndag!!!

idag är det bannemig så mycket måndag det bara kan vara känner jag... är inte helt på det klara om det är en bra grej eller ej heller... känner mest för att åka hem och dra något gammalt över mig... alltså funkar det inte att jag åker hem och går och lägger mig eftersom jag lyxade till det med nytt täcke igår, lite fluffigare, lite goare, lite bättre än mitt gamla... ville bara säga det! 

Men men, träning ikväll, cykel60 och kanske lite styrketräning efteråt?! Den som lever får se! studsar du in här senare ikväll så lär du bli varse... 


tjipp och hej!

söndag 21 oktober 2012

det här inlägget kommer att lukta lite illa...

...för det gör eget beröm... men jag är faktiskt ganska galet nöjd... hela dagen har varit en lång startsträcka till att på något sätt få till ett träningspass... ett träningspass jag tillslut hade gett upp hoppet om...

men vi tar det från början... vaknade sent och tänkte att det skulle vara trevligt att sticka upp till motionscentralen och se om man kanske kunde öka på längden på den där joggingrundan från i fredags. Men så kom jag ihåg de där skyltarna som satt uppsatta längs med motionsslingorna, något om orienteringstävling i helgen... min plan om att ge mig upp dit grusades, orkar ju knappast jaga runt där med en massa orienterare som med karta och kompass letar efter orange-vita tyggrejer i skogen...

Sedan kom mamma och pappa förbi på kaffe... efter det hade jag visst tvättid... hela dagen gick liksom och det där med träning kändes mer och mer avlägset... tills jag skulle iväg och handla för veckan... då flög någon extra energi i mig och jag bestämde mig för att ta och besöka gymmet innan jag åkte och handlade... lite på vinst eller förlust eftersom jag inte direkt hade någon plan för vad jag skulle ta och utsätta mig för när jag väl var där...

det visade sig att jag kände för att springa på löpbandet idag! 40min och 5,5km senare kände jag tydligen för att styrketräna en smula... lite axlar, bröst, rygg och armar fick det bli...  kanske inte enligt konstens alla regler eftersom jag tydligen glömt av hur konstens alla regler lyder... men jag körde lite enligt devisen att "alltid tränar man något" och körde på som jag tror att det var jag fick lära mig på den gamla goda tiden då jag tränade med min pt. Saknar det ibland, fokuset... men nu känns det iallafall som om jag har hittat något slags fokus på hela den här kost och träningsgrejen igen.


Och ja, det är ju tur att jag har den goda smaken att se väldigt glad ut på bild!!!


Minininis fixar och trixar...

känner mig lite som Ernst när jag skuttar runt här i lägenheten... barfota och käck... fast jag gillar inte Ernst sådär vidare värst... men ändå!!!

För en herrans massa år sedan, strax innan jag flyttade in i min lägenhet, ja det är samma som jag bor i nu, så fyndade jag precis den soffan jag hade tänkt mig, i precis den klädseln och varianten jag hade i åtanke, på Ikeas fyndavdelning... Jag har en del i vardagsrummet som är precis 203cm bred... soffan jag ville ha Ektorp bäddsoffa mäter 200cm... den passar alltså precis in... jag ville ha den i beige... och när vi var där och köpte allt annat man behöver ha när man flyttar till sin allra första egna lägenhet (hade bott ihop med mitt ex. innan) så snubblade jag även över just den soffan jag hade kikat på... men till mer än halva priset... bara för att en av ryggkuddarna var lite för liten...

Nu, såhär en tio år senare har Ikea hunnit ändra storlek på den där bäddsoffan... den är numera inte längre en stor 2-sits utan en liten 3-sits... det innebär att det inte längre finns klädsel att köpa till den... inte heller finns det kuddar att få tag i på reklamationsavdelningen eller så heller... Man skulle kunna tänka sig att man efter 10 år känner att en soffa har fått gjort sitt... så känner jag iofs, MEN eftersom jag inte känner att jag kanske hoppas bo kvar här så himla länge till så vill jag inte heller gå och köpa en ny soffa som skall passa in i min lilla hörna, när den soffan jag har faktiskt är bra och passar perfekt!

Klädseln till sittdynorna har jag sytt om en gång, tyget slets bokstavligen sönder tillslut... men nu var själva dynan helt kass också... eller rättare sagt, dun-fluffet som ligger ovanpå skumgummikärnan låg som i något oregerligt kadaver mitt på... man satt liksom som i en puckelpist! Och när jag kollade med Ikea om det fanns någon form av reservdels-hittepå att hitta på så fick jag svar att det inte gjorde det. Så, där stod jag, med en soffa god nog, men med sittdynor i puckelpistform... vad gör man då? Jag har redan testat otaliga gånger att rätta till den där dun-fluff-grejen... det håller ett tag och sedan är det samma visa igen...

Så nu har jag kommit på en ny lösning att testa! Jag köpte två vanliga täcken på Ikea, deras billigaste, billiga. Drog av klädseln på dynorna (och slängde dem i tvätten)... sedan vek jag vardera täcke på mitten och sedan på mitten igen och stoppade ner skumgummidynan emellan 1a och 2a lagret. Passade perfekt så att man får runt det på "baksidan" om dynan. Nu är tanken att man bara stoppar i täcket med dyna i klädseln, så att de tre lagren på ena sidan kommer uppåt och det ensamma lagret ligger neråt, med skarvarna bakåt... tror det kan komma att fungera... och skulle det inte göra det så har jag två extra täcken till övernattningsgäster och har bara lagt ut 2x29:-! Dun-fluff-grejerna spar jag tills jag vet säkert att det funkar såklart! Käckt va?!!

samma soffa men från puckelpist till nypistad, slät sits! 
Ibland känner jag mig så galet finurlig!!! Det är en görgo känsla! Hoppas bara det funkar också, annars får jag försöka komma på en annan lösning... tejp kanske?!

Ur en drömmares dagbok...

det är väl det hela den här bloggen är iofs... delar ur en dagbok, inte så hemlig som dagböcker kanske brukar vara men dock... en form av dagbok är det ju, helt klart!!!

och just nu sitter jag faktiskt fast i en dröm... en dröm som hade kunnat besannats om jag hade varit två om saken, om vi, i den där tvåsamheten hade kunnat tänka oss att satsa en slant och föra vidare ett livsverk som någon annan en gång startat.

Jag satt och hemnet-knarkade en dag och snubblade över ett jättestort, fint hus på landet som idag används dels till bostad och dels som bed&breakfast. Jag tror jag hade älskat att driva ett sådant, älskat att ha en massa anledningar till att baka bröd, göra hemmagjord müsli, koka sylt och marmelader osv. Inser självklart att det även hade inneburit en hel massa tvättande och städande, men ändå... jag tror jag hade gillat det också, bara man fick in en rutin på det hela och hade en rejäl tvättstuga!

Men, det är en alldeles för stor grej att kliva in i själv känner jag, både ekonomiskt, ansvars- och jobbmässigt... och kunskapsmässigt!!! Gissar att man inte kan fixa allt som går sönder med tejp liksom!!! Det hade helt klart krävts en händig man som stöd i min dröm! Man får hoppas att något liknande dyker upp den dagen läget är mer rätt helt enkelt, den dagen en händig man tagit sitt förnuft... och mig... till fånga!


It sucks!!!

Ja, min nya dammsugare alltså, så allt är i sin ordning, iallafall dustsuckerwise!!! Mamma och pappa var här med den för en stund sedan, de hade vägarna förbi och kom och lämnade den nya, fina, röda dammsugaren jag fick i födelsedagspresent, samt tog med sig min gamla, också fin och röd, men inte längre så ny... kan inte hjälpa det men helt plötsligt dyker "sånt e livet" upp som soundtrack till det här inlägget...


En kopp kaffe eller två senare... inkl. ett par "har du en tumstock?!" och mått-tagande faktiskt (äntligen ska jag kanske få klart de sista detaljerna i köket???!!!??? Nu sitter jag åter i soffan med datorn på magen, håller på att försöka "reparera" soffkuddarna men det kommer att behövas en paus eftersom jag tänker passa på att tvätta sittdynsklädslarna när de ändå är av... man får "smida medan järnet är varmt" som det heter, eller "medan byxorna ändå är nere" som ett gammalt ex till mig brukade säga... strunt samma vilket ordstäv man väljer att använda, det händer lite grejer här hemma och det är bra!


Måste säga att jag tycker det är vansinnigt trevligt med såna där små besök! Det fyller lägenheten med lite värme faktiskt! Sånt är mysigt och bra!


lördag 20 oktober 2012

När man inte är där man borde vara....

... då känns det lite sorgligt... jag har en massa ställen i livet jag tycker att jag borde vara på... på massor med olika sätt... men får jag lov att ändra min tideräkning till en jag tydligen, enligt säker källa borde räkna från så ja, då känns stressen lite mindre... en av mina goa deltagare sedan många många år var helt och hållet, å det bestämdaste säker på att jag och hennes dotter var jämngamla... tyvärr är det ju inte så... jag är nio år äldre än hennes dotter... men hade jag varit 25 på riktigt, då hade jag känt mig mycket lugnare i allt... ja förutom livet självt då kanske... det måste man ju ändå erkänna, att man känner sig tryggare i sig själv nu än då! Det gör iallafall jag...

hur som helst, det var inte det jag skulle skriva om... detta inlägget skulle inte handla om hur livet man lever idag inte blev som man tänkt sig att det skulle vara idag... hur det liv man tänkt sig levs av andra medan man själv står och tittar på, utifrån på något vis... 

Nä, detta inlägget skulle handla om att jag egentligen borde vara uppe i Strömstad nu med mina fina vänner och ha tjejhelg... men har man åtaganden som inte går att byta bort för att ingen annan kan ta hand om de åtagandena så får man så snällt stanna hemma... Särskilt som man, om man är jag, inte orkar sätta sig i bilen och röva upp till Strömstad själv mitt på lördag dag för att åka hem söndag dag... mina vardagar är för fullspäckade för det som det är ändå... jag orkar inte ha det så på helgen också... någonstans måste jag känna mig själv och mina gränser. Det är kanske just i denna nödbromsen jag drar nu... kanske är det fel nödbroms att dra i, men det är den jag förmår just nu.

Men jag saknar mina tjejer, det gör jag! Och hoppas de har en sabla trevlig helg tillsammans!!!

Så svårt...

att hålla sig till det man ska...

Igår gick allt enligt planerna, kosten sköttes som den skulle och ja, liiiite träning blev inklämt innan jag landade i soffan... så nöjd, trött och belåten gick jag och la mig tidigt igår, strax efter tio tror jag minsann... och vaknade imorse vid halv nio, hungrig...

Jag brukar inte äta innan mina morgonpass... det kanske inte är så sunt enligt många, men för mig funkar det bäst så... så när träningen var över och jag fått i mig en proteindrink osv. träffade jag en vän som hade vägarna förbi Kungälv. Lite sådär tokspontant och härligt!

Kom hem, åt frukost, kesella, blåbär och hallon och dunkade ner i soffan... efter det har jag även hunnit äta lunch... tacosallad (blir det antagligen till middag också om jag inte får för mig att fixa något annat, typ strimla kyckling eller fläskfile och woka med grönsaker)...

Men, när man kör igång morgonen med att träna hungrig, och sedan ger kroppen liiite mat... då är den sådär görsugen på allt... ALLT verkligen! Och eftersom jag numera inte ska äta varken godis, kakor, glass el. dyl. så är det precis det den vill ha... och då är det galet svårt att låta bli att surfa runt på alla smarriga bakverks-bloggar... samtidigt är det ännu mer galet dumt att göra det... så ja, idag blir det till att försöka stålsätta sig... aktivera sig med annat... undvika sockerfällorna och blicka framåt... inser just nu väldigt starkt varför man så ofta väljer att börja sitt nya liv på måndagar... det finns inte lika många fällor och hinder ivägen på vardagarna!


fredag 19 oktober 2012

När man överraskar sig själv!

ja, jag gjorde det idag... satt på jobbet, tänkte att det bara skulle bli pannkaka av min jag-ska-bannemig-ut-och-springa-efter-jobbet-plan... omotiverad, sur för att det regnade och på allmänt pissigt humör... men så när jag stängde ner min dator och började avsluta jobbet för dagen så insåg jag att det inte skulle göra någon nytta alls om jag bara åkte hem. Antagligen hade jag blivit på ännu sämre humör för att jag inte lyckades motivera mig... så jag bet ihop, hämtade träningskläderna i bilen, bytte om och åkte mot motioncentralen i Kungälv.

Satt och svor över regnet i bilen på väg hem, förbannade regnet och insåg att jag inte alls hade rätt kläder för att springa i allt det blöta... men vad gör väl lite vatten? Och när jag väl var på plats och satte ena foten framför den andra medan regndropparna landade på och omkring mig så var det ganska gott ändå, ja, tills den där onda känslan i smalbenen infann sig...

det blev bara 2,5km idag, men det är väldigt, väldigt mycket mer än om jag bara hade åkt hem...

Nu sitter jag här i soffan och har ätit dagens mat... är fortfarande lite hungrig men det är väl det som är grejen... man ska inte bli mätt om man vill att det ska bli en förändring... jag vill ha en förändring nu... det är därför jag släpar ut min lagårdsvägg till bak och rövar runt Svarte Mosse... Det är även därför jag inte sitter och moffar i mig en står påse med lösgodis nu... eller glass... eller både också... fast fan va gott det hade varit! 

You made my day...

...... skulle jag lätt kunna säga till lillskrutten som, av någon anledning svarade i telefonen hemma hos sin farmor och farfar när jag ringde dit på väg hem från jobbet... gissar att mamma såg att det var jag som ringde och lät honom svara... det bästa var att han först sa något jag inte hörde riktigt vad han sa och sedan när jag sa "Hej vännen!" så säger han "Nina!"... han är så söt va! Man bara smälter!!!Visst, han har sagt Nina förr, men inte så tydligt och aldrig i telefon innan! Fasters hjärta!!!

veckovill...

Japp, jag har måndagskänsla... en känsla som för min del inte är helt ovälkommen... tills jag inser att det inte alls är måndag... måndagar innebär för mig ett av veckans roligaste pass... det är socialt, käckt och väldigt mycket glädje... sådana dagar har jag gärna många av! Så ja, det är sant, när jag inser att det inte alls är måndag utan faktiskt fredag så är det inte utan att jag blir en smula besviken... fredagar innebär numera, sedan jag börjat mitt "nya liv", att jag skall motivera mig till att släpa min arma lekamen till motionscentralen i Fontin och harva runt några varv, så många jag förmår att uthärda, runt Svarte Mossen och 1,25an... vågar inte ge mig iväg längre än så, gillar inte att springa själv, särskilt inte när det skymmer! 

Men just nu regnar det i Göteborg... vi får väl se hur det blir med den där joggingturen när tiden är inne... kan mycket väl vara så att jag "skolkar" idag och tänker att jag ska köra lite extra imorgon istället... jag är nämligen inte sådär görmycket för regn... tycker det är otrivsamt att bli blöt... det i kombination med att jag tycker att det är vansinnigt jobbigt och tråkigt att springa gör ju att det lätt blir motstånd... tror, om sanningen ska fram, inte att jag kommer att springa ikväll... inte ens då jag verkligen planerat att jag ska, kläder och skor står redo i bilen, redo att hoppas i innan jag far hemåt så att jag inte behöver utsätta mig för att ens landa hemma och sedan åka iväg... tänkte att det skulle öka chanserna att faktiskt få det gjort om jag bytte om på jobbet och åkte direkt, raka vägen till spåret... men nä.. just nu vill jag bara krypa ner under täcket och dra upp det till hakan, sova tills jag vaknar av mig själv...

Det konstiga är att hade någon ringt och sagt att "du, kan du ta två spinningpass nu ikväll?!" så hade jag gjort det med glädje... att ge mig ut och springa i 30min står mig upp i halsen vid blotta tanken... va olika det är!

Vid närmare eftertanke så är jag kanske inte bara veckovill... jag kanske är vill all over!? Lite knäpp sådär random liksom! 

skitsamma, knäpp eller ej, det är fredag och jag önskar dig en sabla bra sådan!

What doesn't kill you fucks you up mentally!

Jag brukade tro att det som inte dödar det härdar... sedan levde jag ett tag efter devisen att det som inte härdar det dödar... en dag snubblade jag på den här lilla frasen... och ja, helt klart... tror att mina nära vänner som får dela alla "WTF?!" som florerat den senaste tiden håller med mig...

I have been mentally screwed... inte så att det på något vis varit helt otrevligt alls... det är ju just på grund av det som de där alla "???!??", "WTF??" och "FFS??!!"... allt det trivsamma upfuckandet alltså... som det får lov att fortgå... för att det på något vis blivit mitt uppåttjack... min drog... mitt beroende... det är väl därför jag låter mig ryckas med... därför jag låter mig rusa iväg i tankarna åt alla håll... vart du vill så fort du kan... som HH skulle sagt... själv skulle jag, i mitt mentalt uppfuckade tillstånd vilja skrika att jag vill ha allting... med de finaste orden på det allra finaste brevpappret...

Men jag är ibland en blyg flicka... och blyga flickor du vet... vet du vad de gör? Jo, det ska jag tala om för dig, blyga flickor säger tack för kaffet och ler lite större... ler större för att det känns lite jobbigt att inte våga... och när det känns lite jobbigt då hjälper ett större leende... för man skall leva som man lär!


torsdag 18 oktober 2012

I'm on fire!!

Ja, tre träningspass senare så kan jag inte annat än att vara nöjd! Två cykelpass à 45min + 45 minuter styrketräning... + att jag tog och snackade lite med en av våra personliga tränare på det gymmet jag varit idag och rekat lite kostråd... för en vecka sedan var jag ju übergeglyckliges över att jag hade hittat ett kostschema som jag fick för mig att jag skulle börja följa...

men så satte jag mig in i det lite mer noggrant... det var en sabla massa duttande hit och dit kände jag... helt okej säkert om man har familj och ska laga mat till flera men om man är singel och då, logiskt kan tänkas, bor själv så är det skitsurt att köpa hem ett pitabröd för att någon tänkt att det blir bra att äta en lunch... jag orkar inte köpa hem en massa ingredienser av olika slag för att något skall funka, jag vill kunna köra lite samma grejer så att det blir lite tid vid spisen, lite tid för planering och mycket tid över till allt annat jag tänker att jag ska hinna med i livet...

Där höll J med mig... så nu har jag bara sådär kollat om det funkar så som jag tänker mig det hela... och i runda slängar tänker jag mig det så här...

07:00 frukost 1: ½banan, 1msk konc. apelsinjuice, 2½dl lättmjölk, 1ägg. Mixas med mixerstav (ca. 250kcal)
09:00 frukost 2: 125g kesella kvarg + ca.30g blåbär/hallon (ca.112kcal.)
10:30 mellanmål: 1 frukt (Satsumas ca. 40 kcal)
12:00 lunch: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)
15:00 mellanmål: 125g kesella kvarg + ca. 30g blåbär/hallon + ev. 1 frukt (ca. 150kcal OM frukten är en Satsumas)
18-21 middag: Kyckling/nötfärs/fisk och grönsaker + eventuellt någon mager dressing/sås i rimlig mängd (ca.300kcal)

Det blir ca. 1200kcal/dag enligt ShapeUp-appen (fördelat 37%protein, 34%kolhydrater och 29% fett... vet inte om det är bra eller dåligt, men det är ju iallafall bra med proteiner vilket gör att man håller mättnadskänslan längre och inte för lite fett vilket också är bra) + lite mer om jag tränar eftersom jag då eventuellt slänger i mig en proteindrink direkt efteråt, särskilt om jag vet att det dröjer innan jag är hemma och/eller kommer att äta.

Lite grann beroende på vad jag gör på kvällen såklart, hur jag tränar osv. På torsdagar tex. så drar jag bara i mig en proteindrink efter passet på lunchen, men då blir det en stor proteindrink för att hålla fram till 15:00 då det är dags för mellanmål.

Om det blir enformigt? Ja, det blir det såklart, men det blir keso och banan till lunch också! Jag tycker nog det är ännu mer enformigt eller iallafall tråkigt att behöva fundera ut vad jag skall äta varje dag, då funkar detta så himla mycket bättre!

Så, nu får vi se hur detta funkar! Hur länge jag kommer orka att hålla det... hur mycket jag kommer att slarva... men vardagarna borde jag inte hinna/orka slarva och ja, helgerna, de får bli lite som de blir! Godisbiten är ju helt lugnt numera så det känns inte ens jobbigt...

åh, det är så skönt att ha en plan!!!

vissa dagar saknar man mer än andra, helt klart!

För snart två månader sedan gick en fin människa i min närhet bort... vissa dagar känns det som om det aldrig har hänt, som om han skulle kunna komma in på kontoret vilken dag som helst... i full parra, sprida energi och glädje på sitt eget speciella vis... andra, som idag, känns det i hela hjärtat... saknaden... den kommer farandes helt plötsligt och griper tag, överrumplar och näst intill överraskar mig, men inte på ett bra sätt...

så har det fortsatt idag... jag har kommit att tänka på människor jag saknar och ja, även husdjur jag saknar... och blivit riktigt ledsen... sådär så jag har haft svårt att hålla tillbaka tårarna... ibland har det inte ens gått... hur kommer det sig att man vissa dagar är mer känslig än andra? Fast det spelar inte så stor roll... det är tur att det svänger... tur att man ibland är gladare, ibland ledsnare... jag saknar dem allihop varje dag hur jag än reagerar på själva saknaden... ibland mer, ibland mindre, men never the less, alltid... Alltid fattas de mig...



Idag kan det bli riktigt bra!!!

OM det blir lite som jag tänkt det that is!!! Hur jag har tänkt? Jo, först hade jag tänkt att jag förutom mitt lunchpass, Cykel45 skulle köra en 45a  och en 60a cykel ikväll också, rakt på varandra... men så visade det sig att den ordinarie instruktören kunde ha sin 60a iallafall så nu ska jag bara köra 45an ikväll... men så kom jag på den brillianta idén att jag även kanske skall vara med på 60an... när jag ändå är uppvärmd och klar så att säga... så antingen cyklar jag som tusan ikväll också, eller så, men till detta kan hända det krävs mer motivation, går jag och styrketränar efter mitt andra cykelpass... styrketränar istället för den sista timman cykel alltså... den som lever får se... i värsta fall blir det bara två cykelpass... beror på hur taggad jag är... men då får jag nog vara ganska nöjd ändå! Grundidén är ju att jag ska öka mängden träning... hur jag än gör så är det mer än vad jag brukar!

Hur tänker du med din träning? Har du någon plan eller går du lite sådär random på vad som känns skoj?!

onsdag 17 oktober 2012

alltså, jag vill inte klaga...

...det har en så dålig klang... men hur farao är det möjligt att det varje morgon denna veckan (jo, jag vet, det är bara onsdag än så länge) har det varit struligheter i trafiken på E6an mellan Kungälv och Angeredsbron... rak, bred motorväg och ändå kör folk ihop...krockar, sammanstötningar och jag vet inte allt vad det kallas! Kaos blir kontentan av det hela iallafall...

Jag vet att ingen vill krocka, vet att ingen gör det med flit (eller hoppas iallafall att ingen är så urbota dum att de gör det med flit)... men hur som helst, hur skulle det vara om vi alla tog och tänkte över vårt körsätt lite? Bara en smula... funderade på om man kanske kunde sakta ner lite grann? Känns ibland som om folk har en övertro på sig själva när de sitter bakom ratten... som om många känner att "jag har haft körkort så länge och vet minsann vad jag gör!"... saken är ju bara den att även om det nu skulle vara så att du är världens bästa bilförare så är du inte ensam i trafiken... det finns fler som skall samsas om utrymmet vi kallar vägar!

Jag vill inte behöva sitta i bilkö imorgon igen... jag gissar att det är fler med mig som känner samma sak... och att ingen av oss vill riskera att krocka... eller att någon annan skall riskera att krocka... så please, pretty, pretty please... ta det lugnt i trafiken!


tisdag 16 oktober 2012

det går framåt, det gör det...

men det går inte särskilt fort... alls... det är min folkdräkt jag syftar på... det där evighetsprojektet jag håller på med... jösses va mycket detaljer det skall till... fast jag är ju sedan länge fast på samma detalj... kragen... och just nu... sedan förra terminen faktiskt... så detta just nu-et är långt... monogrammet... men men, jag börjar se slutet på det hela... gissar att jag nästa termin kommer att kunna börja med särken på riktigt, kanske till och med att jag kan komma att få ihop särken! Ja, det har ju bara tagit en sisådär fyra år så varför inte?!

Idag har jag för övrigt varit och lämnat blod... det gick bra, det var rött den här gången också, hb-t var bra och blodtrycket likasamma... så vet du det! Uppmanade mina fb-vänner till att göra detsamma... så jag tänker att du som läser här får dig en skopa av uppmaning du med. Man kan iallafall gå dit och testa om man får lov att lämna! Det är en bra hälsokontroll i sig kan jag tycka!

Och som jag brukar säga (svårt att sålla ut just vad jag menar nu kanske... jag säger ju så mycket) men jo, kan jag lämna blod så kan antagligen du. Jag var, tills för några år sedan paniskt rädd för sprutor... sprutor på bild, tecknade sprutor, om man pratade om det... ALLT... de gav mig stesolid för att jag skulle klara av att ta en liten, sketen havrix-spruta när jag skulle till Thailand... här snackar vi rädd! Men en KBT-behandling på tio veckor gjorde att jag blev av med den där uschliga fobin och idag faktiskt kan titta på när nålen sitter i armen, inte när de sticker in den men när den sitter på plats.

Så, seså, iväg med sig, smit in på ge blod och läs igenom, begrunda, bestäm dig... ring och boka tid för provtagning och bara gör det! Och är det så att du är tokrädd, se då till att bli av med den rädslan... du vill inte föra över den på dina barn tex. du vill inte att de ska ha samma rädsla som du... det tror iallafall inte jag att du vill... däremot tror jag att du vill göra en god gärning!

måndag 15 oktober 2012

Att inte vara sitt allra charmigaste jag...

det kan jag nog beskyllas för idag faktiskt... inte hela dagen iallafall...får hoppas att folk inte dömmer mig för hårt för dagen idag helt enkelt utan väljer att minnas att jag ibland är en ganska rar och gladlynt tös!

Men man kan inte vara på topp alltid... man kan inte alltid vara glad och stråla ikapp med solen... tror inte ens det är vettigt att göra det! Så därför, för att öka vettigheten, så är jag på lite dåligt humör idag, en stund till... för att jämna ut... balansera upp... man är ju ändå våg! Vi vågar gillar ju tydligen balans i tillvaron... sägs det... jag kan vara benägen att hålla med, även fast jag är lite motvals idag!

Men jag repade mig ordentligt på kvällen... med häststeg tror jag! Jag hade pass, idag besöktes det, förutom av alla underbara deltagare, av några vänner, båda som jag tycker mycket om! En gammal barndomsvän hade den goda smaken att äntligen komma sig för och testa ett pass! Och dessutom kom en nyare vän, men en till mig väldigt kär sådan med sin sambo och son (som inte var med men som det var väldigt roligt att träffa igen). Vissa människor, det har jag tagit upp förut, klickar man bara med, A är en sådan. Vi klickade från första gången vi träffades tror jag, förstod varandra och pratar samma språk! Skämtar på samma sätt och ja, det är bara härligt! Tyvärr har vi setts alldeles för sällan, det insåg jag extra mycket idag! Tycker vi får göra skillnad på det!

Så idag har jag gått från att vara lite charmig till att nästan tappa det helt och sedan hämta upp mig igen i humörsvängningen och vara sådär glad att jag nästan inte vet vart gränserna går! "Come on katten, det svänger ju!!!" som Baloo sa till Bagheera i Djungelboken...


jag älskar honom!

Ja, det är så... man kan inte göra annat när det gäller min lilla skrutt... min lilla finaste prinsen i världen!!! Spenderade eftermiddagen/kvällen igår med familjen, mamma, pappa, farmor, lillebror, svägerskan och ja, ögonstenen... han är så sabla go! Full fart hela, HELA tiden. Glädje och skratt och stoj och bus... störtskön!!! Pratar hela tiden, springer runt och kastar bollar högt och lågt och bara är helt suverän!!! Det bästa av allt är att han pussas... det är supermys!!!

Ville bara säga det... ifall någon hade missat att det är så! 

Tårta ingick inte i den nya kostplanen...



Men det gjorde inte creme fraich-röran med avocado och gravad lax till förrätt, eller den gräddiga grytan med pressad potatis och svartvinbärsgelé heller... tog dock bara en bit... eftersom den är gjord i sex lager så räcker en bit... tre chokladlager med banan, ananas och snaffs... de övriga tre, vanliga sockerkaksbottnar, med jordgubbsgrädde (grädde och sylt)... min bror fixade tårtan igår, tycker den är jättefin och den var verkligen jättegod!!! Är dock glad över att han valde att skriva namnen på oss som skulle firas i efterskott istället för att tjonga dit ljus för varje år vi var fyllda... många ljus hade det blivit... 194st är många... hade medfört brandrisk!

ett förtydligande...


angående min hiss och diss i fredags... där jag bla. skrev om att jag tröttnat på läsa fb-statusar där folk verkar förvänta sig bragdmedalj för att de tvättar, lagar mat och handlar osv... lite i samma linje som att skriva en status om att man jäklarimig faktiskt har lyckats andas hela dagen... har man åstadkommit något att verkligen vara stolt över så skall man självklart vara det! Stolt alltså, i vissa fall anser jag det mer som regel än undantag att faktiskt skryta då. Vi är ofta så galet dåliga på att klappa oss själva på axeln så självklart skall man nyttja tillfället och de sociala medierna man har förfogande över!!

måndag morgon... bilköerna från hell...

...kommer bli en bra vecka, det känner jag på mig!


De flesta mornar önskar jag att jag kunde ligga kvar i sängen... vissa önskar jag det mer än andra... idag är en sådan dag!

söndag 14 oktober 2012

När morgondagen är här får man ta och göra allt det där man sköt på under gårdagen...

Igår var kanske inte den mest produktiva dagen i min världshistoria! Men vad gör väl det... jag vaknade tidigt, slogs av att jag var pigg för en gång skull... och faktiskt vaknade tidigt... förstår inte meningen med det, att vakna tidigt och vara pigg när jag kan sova till halv nio... vore det inte ett ypperligt tillfälle att faktiskt sova ut?! Nä, tydligen inte... fast jag somnade om tillslut och självklart var jag helt groggy när jag väl var tvungen att gå upp! Saknar logiken i det hela!

Ett cykelpass med härliga deltagare senare blev det spontanbestämt att vi skulle ses på lite vinterklädershopping och sedan en fika... mina finaste och jag... sagt och gjort... fika/frukost/lunch blev det, och sedan vet jag inte riktigt vad som hände med resten av eftermiddagen/kvällen... den bara försvann!!!

Och allt jag skulle gjort igår, som jag sköt upp till idag... det måste jag verkligen ta itu med nu, för om ett par timmar ska jag iväg, hem till mamma och pappa och fira födelsedagar.

Satte klockan på tidigt idag, tänkte att jag skulle hålla fast vid den där känslan av att det var okej ändå att ge sig ut och springa... men när jag vaknade tidigt så tyckte jag inte det var en så god idé alls... somnade om och tänkte att jag skulle ta uppstigandet vid andra alarmet... men när det ringde, då hördes smattrat från regnet på fönsterbläcket så väldigt tydligt att jag bestämde mig för att ligga kvar... när det kommer till att springa så gäller talesättet "det finns inget dåligt väder... " inte för mig... jag har en för hög tröskel till att göra det överhuvudtaget, i regn går det fetbort!

Insåg även att jag ju tänkt börja mitt nya liv imorgon, kostschema och allt liksom... men det behöver man ju kanske planera lite?? Inte bara skriva ut ett schema, så medan tvätten tvättas och innan jag sätter igång och städar av det värsta här hemma, så får jag nog ta och planera vad jag behöver handla för de närmsta dagarna...

För dig som nu sitter och minns min "hiss&diss" och kanske anser att jag använder bloggen som klagomur... det gör jag inte, jag tycker det är roligt att handla och planera kostschema, tvätten tvättar sig själv och städandet går fort bara jag tar tag i det... och nä, jag behöver absolut ingen tapperhetsmedalj för det! Däremot skulle jag behöva en regäl uppläxning för att jag är korkad som sparar allt till sista minuten... för att jag är en hejjare på att skjuta upp från gårdagen till morgondagen...

Det finns mycket jag skulle behöva läxas upp för... men det är ett helt annat inlägg... eller en hel rad andra inlägg... det får vi ta en annan dag, eller kanske inte... det får vi se... 

lördag 13 oktober 2012

ett litet tips!

Jag är en sån där som fastnar när det gäller musik, lyssnar bara på mina egna spotify-listor och ja, på dem finns bara samma låtar... Håkan Hellström, Lars Winnerbäck, First Aid Kit, Sonic Surf City, U2 och lite annat smått och gott...

Idag hittade jag på spotify på iphonen en knapp som heter Radio.... där kunde man välja olika genre... jag är inte så bra på genre... vet ofta inte vad det jag lyssnar på är för genre utan gillar jag så gillar jag, gillar jag inte så gör jag inte det... valde Rock... och ja, nu sitter jag och lyssnar på Black Sabbath... mycket överraskande tycker jag, men bra! Och det är ju ett sabla smidigt sätt att vidga de där vyerna man har! Här blandas det nämligen friskt mellan gammalt och nytt, inte som vanlig radio alltså där det bara spelar sånt de får betalt för att spela, eller hur nu det funkar... men det verkar onekligen som om det är någon som betalar för att vissa låtar skall spelas sjuhundratrettisjutusenfyrahundraåttiotvå gånger om dan...

Så, mitt tips för lite vidgad vy... Spotify radio!

fredag 12 oktober 2012

eftersom jag är en BF av rang idag...

ja, det är jag faktiskt... och för dig som inte vet vad BF står för just här så kommer här en liten förklaring eftersom jag tycker det är väsentlig information faktiskt!

B står för första delen i BITTERmandel... alltså inte själva mandel-delen av ordet utan bitter-delen
F står för ett vanligt om än icke så vackert klingande namn för det kvinnliga könet, rimmar på hitta...
...vi går inte in på det mer än så. Jag tror du är mer än med i matchen nu!

Hur som helst... jag vill inte hänga ut någon eller några, men likt Rix MorgonZoo så skulle jag vilja åberopa en programpunkt som man kallar "Hissa och dissa!"... så ja, vi kör en Hissa och dissa även här...

Dagens DISS... jag börjar med den dels för att det var pga just detta det här inlägget kom till... dessutom skall man alltid börja med det negativa och avsluta positivt har jag någonstans fått för mig...

Att använda facebook som någon form av skrytplank över hur mycket man gjort/gör... denna drabbar säkert oss allihop, dig och mig, lite till mans... men just den där kommentaren att "idag har jag minsann jobbat/pluggat/tvättat/handlat och lagat mat..." som att man tycker att man förtjänar någon slags tapperhetsmedalj eller nobelpris... den är ju i stort sett lika oväsentlig som att skriva att du har andats... Hur tänker man att alla andra får mat på bordet hemma? Rena kläder och lön den 25e? Som jag skrev lite tidigare i detta stycket så har även jag gjort just det där, skrivit om hur mycket vardagens vedermödor drabbat mig just den dagen... och för det vill jag be om ursäkt... och jodå, den uppmärksamma noterade att jag inte nämde något om träning när jag rabblade saker att skryta om... det är medvetet, dels för att jag tycker det är bra att kanske motivera andra till en bra grej och dels för att det hade varit pinsamt att skjuta sig själv i foten  med hagelgevär...

Dagens HISS... den handlar också om facebook... detta fantastiska, sociala nätverk som, när det används med förstånd, faktiskt är ett grymt verktyg att hålla kontakt med gud och alla människor med! Ta tex. fenomenet familj och släkt. I min familj är vi inte världsbäst på att umgås med släkten... fram tills för några år sedan hade jag kunnat passera några av mina kusiner på gatan utan att veta att vi var släkt... och det är inte ens en överdrift! Men nu, med hjälp av facebook, så har jag faktiskt lite koll på iallafall några av mina kusiner, vi har fått en helt ny kontakt än den vi hade innan! Lika dant med gamla klasskompisar och vänner från barndomen. Det tycker jag är superroligt!

Så, vad vill du hissa och dissa idag? tycker du detta kan få komma att vara en återkommande topic?