tisdag 30 april 2013

Jag vet inte riktigt hur det är med denna dagen...

Det känns lite som ett vakum... vaknade sent och mådde egentligen sisådär... kardemummaskorporna från igårkväll gjorde sig påminda långt in på förmiddagen... ska man se det ljusa i just den tillvaron så är det ju ändå att det var just kardemummaskorpor och inte något surt gammelt harvigt... never the less... jag har hållt mig på min kant idag kan man säga... inte pratat med folk i onödan (vilket jag ju annars lätt gör)...

Eftermiddagen kändes som en enda lång, felvallad transportsträcka till att få gå hem... tror kroppen var inställd på halvdag men eftersom vi jobbar in två hal
vdagar för en klämdag så fick det bli såhär... hade först bara tänkt åka och simma innan jag åkte hem och sedan slappa skiten ur soffan, men sedan ändrades planerna en smula... för att lika raskt som tusan ändras tillbaks till originalplanen igen. Lite trist om du frågar mig, men samtidigt rätt skönt att bara få päsa runt i pyjamasen och skrota! Ett glas vitt på det och ja, det är rätt gött faktiskt!


Jelly fish allert!

Åh, du vet den där scenen ur På spaning med Bridget Jones, den där de sitter på något ställe och en bekant kommer förbi, en sån där som man vet kommer säga något som man tar illa vid sig av... en jelly fish... det är en sån dag idag...



Tror jag ska damma av mina Bridget Jones böcker och läsa dem igen... de innehåller så mycket roligt att skratta åt! 

Jag har hittat en ny guldgruva med ord och en vacker insikt i något jag funderat över...

För snart två veckor sedan släpptes Håkan Hellströms nya skiva Det kommer aldrig va över för mig... gissar att det inte ungått så många... mig undgick det då rakt inte! Inte heller det har undgått er som läser här ibland gissar jag!

Hur som helst, på en av låtarna så stammar Håkan sig igenom texten... jag hade svårt att förstå varför... låten Du kan gå din egen väg svänger verkligen, jag kom på mig själv med att sjunga med redan första gången jag hörde den och efter ett tag hade jag kramp i kinderna för att leendet i hela ansiktet var så stort, så starkt... men samtidigt så kunde jag inte begripa varför han inte bara sjunger som han brukar... tills jag läste det här... och nu struntar jag i att han inte sjunger som han brukar, om han stammar eller ej, eller nä, jag struntar inte i det, jag tycker det är vackert.

måndag 29 april 2013

och en dagens dagens!




dagens låt: Enigma - The return to innocence
dagens dusch: Hade behövt stå där än... så trött... men det är så gott att duscha då, så man vaknar! och sedan den efter träningen såklart!
dagens frisyr: hängande, lugg... trivs riktigt bra med det här nu... och mitt nya balsam är succé!
dagens smink: lite maskara bara!
dagens klädsel: Jeans, svart linne, svart stickad tröja, svarta converse... jag är en explosion av färg verkligen... eller nä...
dagens planer: jobba, träna, handla
dagens vill ha: allt...
dagens saknad: mina gosingar på passet...
dagens skoj : att proverna till nya kollektionen kom i dag och såg så himla bra ut!
dagens drog: kaffe... jädrar i jösses... kaffe!
dagens träning: Cykel60 och faktiskt lite styrketräning också... med betoning på lite...
dagens måste: gå och lägga mig i tid
dagens dricka: vatten
dagens mat: körde ofrivilligt periodisk fasta idag... lunch på Briggen på Allum, Pepparrot -&kaprisfylld sejfile serveras m. dill potatis , citronsås och grönsaksragu, vansinnigt gott men som vanligt (eller iallafall ofta) så får jag ont i magen av att äta lunch ute... vet inte varför, har inget bra svar, men så är det iallafall!
dagens mående: rätt gött faktiskt! Men får man lite uppmärksamhet ibland så mår man ju rätt bra! Jag är inte svårare än så! Och dessutom hade jag världens mysigaste telefonsamtal med min fina väns dotter på vägen hem, och ja, sedan med hennes mamma också... och som om inte det var nog så när jag kom hem möttes jag av finaste vykortet med finaste texten! Kärlek!

Om att leka kurragömma...

... och då menar jag inte på det där söta sättet som min lillskrutt gör... räknar "eeettt, tååå, fyyyjaaa, feeeem, tiooo!" och sedan blir superglad när han hittar en bakom en dörr... nä, jag tänker mer på det där andra sättet, lite mer förbjudet, leka med känslor, anspela på känslor och ge hintar... alldeles sådär på gränsen... för länge sedan way past vad som egentligen är okej, men det är väl lite som när vi skulle lunta på påsk när jag var liten... man eldade lite och släkte direkt... sedan eldade man lite till och väntade med att släcka direkt men rätt snart ändå... sedan eldade man lite till och väntade lite längre... helt plötsligt stod hela ängen i lågor! Och ja, jodå, det var jag som hade tänt just då!

Lite spännande, lite dumt... kanske mest dumt... men vad gör man inte för uppmärksamheten?! Somliga färgar håret svart, klär sig i långa svarta skinnrockar och ser allmänt förbannade ut... just det sättet är inte det jag har valt! Kanske ska byta till det... 

Förra veckan gick det sådär kan man säga...

med träningen alltså... eller så ska man kanske vara fullt nöjd med 7 träningspass på 7 dagar, även om man hade tänkt få till så många fler... men men, jag hade sabla roligt i fredags kväll, inte direkt läge att gå upp och simma i lördags och igår hade jag noll och ingen inspiration till att ge mig ut och springa!


Så Nina vs. Slappröven 7-5... har inte planerat veckans träning än... kan tänka mig att det blir något liknande förra veckan, förutom att simhallen är stängd på onsdag... (vad är det för sätt?!)... får kolla på det helt enkelt!

söndag 28 april 2013

En söt sak jag upptäckte igår...

Lillskrutten var på besök, med sina föräldrar, hos sin farmor och farfar igår. Och den där lille killen gillar verkligen "jussin"!!! Han satt och hade några "jussin2 i en skål och satt i sin stol vid bordet. Jag gick fram och frågade om faster kunde få en puss och det kunde hon... när jag sedan frågade om jag kunde få ett russin så gick det inte alls för sig... tre gånger gjorde jag samma sak... puss gick bra... russin inte lika... fast tillslut fick jag tre russin på ett och samma bräde! Så ja, han gillar jussin, det gör han, men jag tror bannemig han gillar sin faster minst lika mycket! DET är kärlek det!

En sak som är jobbig när man är singel och lika kort som en smurf...

att bädda om ett dubbelsängstäcke...

Snacka om i-landsproblem, men jobbigt never the less!

plötsligt händer det!

Vaknade imorse av att en liten skrutt kom instormandes i mitt sovrum... men helt utan intresse för mig utan raka vägen bort till farfars gitarrer... hans farmor kom raskt efter och plockade med sig honom till nedervåningen så jag kunde sova vidare.

Stannade där en stund innan det var hög tid att åka hem och tvätta... och när man ändå håller på att tvättar så kan man tydligen få tummen ur och dammsuga... och när det ändå är gjort så kunde man till och med få tvättat av golven! Och sedan bytte jag gardiner i köket! Det är ju nästan så man får hålla i sig när man tänker på det! Eller nä, men det är ju inte direkt så att jag sliter ut golvet... eller gardinstången! Men det är gött när det är gjort och rätt fint blev det! Helvita gardiner, väldigt enkelt, bara två band man knyter upp dem med... jag gillar vitt och enkelt... så mycket att jag kanske behöver tänka om lite!

dagen efter en tuff kväll...

... så har det onekligen varit idag... jag har varit helt slut... trött... däckad... var ute igår, sååå himla roligt! Hängde med en  vän och hennes kompisar och det blev verkligen superkul och precis vad jag behövde! Så mycket ny energi och ja, gnista det gav! Jag är ju någonstans där att jag inte bara kan sitta hemma med vänner och dricka vin, jag måste ju faktiskt ge mig ut i vimlet också... annars lär jag alltid sitta hemma... blir mycket tråkigt i längden!

Men ja, helt klart tar det på krafterna att vara ute och dansa, vimla, mingla, flirta och ha roligt! Jag sov sådär från och till hela dagen idag... eller iallafall till halv tre... sedan gick jag upp, duschade, borstade ut mina "dreads" och gjorde mig iordning för att åka hem till mamma och pappa. Linda lagade middag ikväll... galet gott! Parmalindad kycklingfilé i någon balsamicosås... ris till och efteråt fick vi marängsviss... mmmm, dott söttbulle!

Nu ligger jag nerbäddad i min säng... borde sova för länge sen... anar att jag får lyxväckning av lillskrutten imorgon bitti... mys vore det såklart!

Hoppas du haft en härlig start på helgen!

fredag 26 april 2013

äh, lika bra att köra en dagens också, nu när jag ändå kommit igång!

Ja, det var väldans, tre dagar i rad... sedan att det kanske är en reaktion på att jag inte har så mycket att skriva om just nu, det må vara hänt... ett bra sätt att få samlat sig lite är det iallafall!




dagens låt: Just give me a reason - Pink
dagens dusch: ja, man vill ju inte gå runt och lukta klor!
dagens frisyr: hängande, med lugg. Har kommit in i ett stim tydligen!
dagens smink: Lite maskara och ljus ögonskugga
dagens klädsel: jeans, vit stickad tröja, röda converse
dagens planer: jobba och sedan kanske det blir utgång ikväll!
dagens vill ha: ett stimulerande liv
dagens saknad: synkronisering
dagens skoj : har lagt allt hopp till kvällen på den punkten
dagens drog: kaffe och happy thoughts
dagens träning: 30min bröstsim
dagens måste: ta för mig
dagens dricka: vatten
dagens mat: gulaschsoppa 
dagens mående: ---

Förändringbenägen... eller inte...

Borde bli oförändringsbenägen då... Var och simmade imorse... och ja, somliga dar är vi fler som skall samsas i den där bassängen än andra... idag var vi fler... eller kanske inte fler egentligen, men det kändes trilskt och kantigt...

Höll på att få tokspelet på en tant som först verkade sur på en tjej som crawlade fram och tillbaks istället för att simma runt i cirkel som alla vi andra. Att vi sedan, när vi bara var tre pers på tre banor kunde simma fram och tillbaks vi också, det verkar hon inte hålla med om, för nä, tanten envisades med att simma på bana sex åt ena hållet, korsa bana sju vid ena kortändan, där en annan tjej simmade fram och tillbaka, och sedan simma åt andra hållet på bana åtta, där jag försökte simma mina längder...

Självklart får man simma i cirkel som om det står en gigantisk julgran placerad i mitten om det är många som skall samsas om utrymmet, men är det bara tre pers på tre banor så finns det ju noll och ingen anledning till det! Skrämmande va inskränkt man kan vara... och att man inte kan se lite mer övergripande... det gäller ju bara några meter liksom... 25x20 typ... det är ju inte direkt svårt att se vad som skulle kunna fungera bäst för alla parter!

Japp, sånt funderar jag på om mornarna... kanske för att inte tänka på allt annat som snurrar i skallen! Antagligen därför... kanske borde börja räkna längder igen! och på tal om det... är det någon som kan tipsa om en smidig mojäng man kan ha på armen och hålla räkningen med. Jag är nämligen fenomenal på att glömma vilken siffra jag är på... lite som en kulram men smidigare och vattentålig!


torsdag 25 april 2013

Tokigheter!

Imorse när jag vaknade hade jag fått ett mail... ett mail med ett lite udda uppdrag... ett uppdrag jag tydligen tagit på mig att utföra! Vet inte riktigt hur det gick till men uppenbarligen så är det satt i någon form av rullning... uppdraget alltså... och det är jag som skall rullas... typ.

Vad det är tänker jag inte riktigt avslöja än men det innebär en del konstnärligt, en del musik, lite psykadeliskt, en aningen nostalgi och massvis med barnasinne... och ja, just det ja, en rosa rem också!

Imorgon ska jag åka och se om jag kan få tag i rätt sorts färg och ja, sedan börjar, vad jag lite ser som , förstöringen av något redan fint... men vill  man ha det så så är väl inte jag den som skall komma och säga emot! Eller, det har jag redan gjort, sagt vad jag tycker alltså, men det spelade inte så stor roll! Ska bli rätt roligt faktiskt... lite läskigt, men rätt roligt!

Åh, det va änna roligt, vi kör en dagens idag också!



dagens låt: Mitt Gullbergskajs paradis - Håkan Hellström
dagens dusch: två... en imorse för att vakna, en efter lunchpasset
dagens frisyr: hängande och lugg
dagens smink: ja, lite, men först efter lunchpasset
dagens klädsel: svarta jeans, svart tshirt, svarta converse, svart kofta...
dagens planer: jobba, köra lunchcykel, gå på hästmässan, jobba lite till och repa
dagens vill ha: ork och tid
dagens saknad: en himla massa deltagare
dagens skoj : hästmässan med Johanna, inte själva mässan men vi hade roligt när vi gick där!
dagens drog: Kaffe
dagens träning: Cykel45 (skulle egentligen varit och simmat imorse också men det kändes lite overkill att vara först i bassängen idag när jag var sist ur den igår)
dagens måste: hålla
dagens dricka: vatten... bla. Loka likes old school Strawberry Ice Cream (sådär god)
dagens mat: Proteindrink, swebar och lasagne. Samt rep-fika... godaste mackorna på hela veckan! En Skyr-yoghurt när jag kom hem.
dagens mående: trött men ändå inte

onsdagslyx

Igår kväll stack jag iväg till simhallen och simmade en stund. Riktigt härligt att göra det när man inte har någon tidspress... skulle vara stängning isåfall, men jag hoppade i bassängen 19:40... de stänger 21:00... man behöver ju inte överdriva!

Hur som helst, när jag kom så var där en hel del folk. Det är barnfritt på onsdagkvällar så det ska vara rätt lugnt... det hade det varit om det inte hade varit för några killar med barnasinnet kvar så att säga... men men, de tröttnade snart...

Jag simmade på där, fram och tillbaka, tänkte ge mig en utmaning och simma i en timma... det gick bra, och när jag var på väg att gå upp insåg jag att det bara var jag kvar i hela bassängen... såååå gott! Lyxigt massor! Inte för att jag kunde utnyttja det direkt... man simmar ju knappast över hela bassängen... kors och tvärs... men ändå! Så jag okynnessimmade några längder till, bara för att utnyttja situationen!

onsdag 24 april 2013

Nu är det så länge sedan att jag knappt kommer ihåg hur man gör!

En dagens lista är det jag syftar på... fast jag kunde syftat på annat, det kunde jag!




dagens låt: Det kommer aldrig va över för mig - Håkan Hellström (allt annat är otänkbart just dessa dagar)
dagens dusch: rätt lång för att vara under tidspress... gött! Älskar att duscha, älskar att tvätta håret!
dagens frisyr: Hängande, med lugg... det är ett tag sedan... jag har håret utsläppt alldeles för sällan enligt somliga... idag är dock en sådan dag!
dagens smink: lite maskara, lite ljus ögonskugga... sparsamt!
dagens klädsel: Svarta manchesterjeans, svart linne, vit chiffongtop, svarta converse, svart kofta
dagens planer: jobba jobbet och sedan träna
dagens vill ha: närhet och ressällskap till Hemsedal i helgen!
dagens saknad: orkar inte ens börja... framtidstro kan vara ett bra ord för att hålla ihop det...
dagens skoj : att jag gav mig ut och sprang imorse fastän jag nästan höll på att banga!
dagens drog: kaffe och adrenalin
dagens träning: joggingtur, spinning och kanske en sväng till simhallen, idag tänker jag mig en triatlon i miniatyr!
dagens måste: börja planera
dagens dricka: vatten
dagens mat: keso, rökt skinka, körsbärstomater, avokado.
dagens mående: stingslig

Varför har du ingen pojkvän???

eh, hur fan ska jag veta?! Jag kanske är för fet, ful, osocial, otrevlig, irriterande, störig, uppkäftig, inkompetent, osexig, luktar illa och har en allmänt jobbig attityd för att någon skall vilja ha mig?!?!? Tro mig, tanken har slagit mig... tror den slår varje singel någon gång ibland sådär med jämna mellanrum... hos mig brukar det ske alldeles efter att "alla-andra-surret" börjat avta... när man kommer på att det kanske beror på en själv!

"Oh, I don't know. Suppose it doesn't help that underneath our clothes our entire bodies are covered in scales!" (Bridget Jones om varför det finns så många ogifta kvinnor över 30)...

På riktigt... om jag får den frågan av ett barn så ja, då kan jag förstå... barn ställer frågor när de funderar över något, rakt och ibland utan att förstå konsekvenserna... men när man får den av en fullkomligt vuxen människa, som dessutom, enligt sig själv både är lyhörd och något av en människokännare... då blir jag fan mörkrädd...

När personen, sedan jag svarat med ett chockat "eh, jag vet inte!" kontrar med "prata inte om det, jag är så trött på att vara själv nu så..." då undrar man ju hur det står till i utrymmet mellan axlarna! Är det bara en förvaringsplats för glasögonen?! Kanske skulle kunna vara något för Ikea att komplettera med till någon förvaringsserie?

På tal om Ikea... förra veckan råkade jag, på ett av mina pass, slänga ur mig "om du vore en Ikea-möbel, vilken skulle du vara då?!"... varifrån jag fick just den tanken och varför jag valde att ställa frågan vet jag inte... varför jag berättar det nu... jo, jag vill bara belysa att jag inte tycker att jag själv är något geni heller! Vill inte att du ska tro att jag tror att jag är något utöver det vanliga! Men det är ett helt annat inlägg!

Lite shaping-tips för vårens alla fester!

Ja, jag har tydligen inte så mycket inspiration idag... men någon hade hittat hit via en länk hos Lindex och ja, jag lät mig själv vandra iväg en sväng... ibland blir det tokigt! Ibland blir det inte det! Här följer lite matnyttiga (?) tips om både det ena och det andra!


I Azalea kan man inte undgå att bli kär...

Får inte nog av den... så vacker, skör och ja, helt underbar! Som Håkan själv helt enkelt! Fast jag vet inte om han är så skör... men vacker och underbar!

Hittar den fortfarande inte som Håkan-version, men här är han iallafall in the making av den!



Änglarna har åkt på pisk
Gårdarna är grönsvarta
Och i Azalea kan man inte undgå att bli kär
Där går en som svär att allt du gör är gott

Ja, jag är din om du vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Har ingen plats att kalla hem
I detta pissiga vårregn
Ett förortsgäng kapar en spårvagn hem i vårkvällen
Provsmakar livets heroin

Och om du någonsin vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Du kanske aldrig når dit du vill nå
men du når mig

Du kanske aldrig får den du vill få
men du får mig

tisdag 23 april 2013

Inte så bra...

... min planering och pepp för denna morgonens övningar that is... man kan säga att själva uppladdningen för dagens mest arla timmar var rätt kass över lag faktiskt! Jag somnade sent igår... väldigt sent... strax efter ett typ... var på vippen att gå och lägga mig strax innan tolv men fastnade i ett inlägg... och när jag hade publicerat det och verkligen skulle gå och lägga mig... lite i samma anda som "ett, tu, tre, på det fjärde ska det ske..." men där ungefär snubblade jag... kom på att jag ju glömt skicka iväg den där beställningen på bikinitrosor som jag tänker är så sabla bra från HM... gick in där och råkade beställa hem en massa grejer!

Midnattsshopping kanske inte är det mest genomtänkta kan man säga! Jag är inte den mest genomtänkta någonsin... det blir inte bättre i kombination... men ja, jag kommer inte gå utan bikini i sommar iallafall, så mycket kan jag säga! Men hur som helst, det är inte detta jag syftade på när jag skrev rubriken... att somna sent när man ska upp tidigt däremot... inte så bra!

Det var inte heller så bra att snooza en extra gång imorse när man tänkt vara i simhallen när de öppnar... liksom hänga på låset sådär i grupp med alla pensionärer... kollektivt låshäng. Brilliansen i att ha sparat uppgiften "packa väskan" till den arla timman var inte heller ett genidrag... och allra minst genialiskt var det att glömma att packa ner trosor, strumpor och ja, faktiskt även bh... tur att man bor nära så man kan åka hem i överdragskläderna och klä sig propert innan jobbet då!

MEN, när jag väl var till att hoppa ner i bassängen så var det så lägligt att en herre var klar med sin simtur... så jag fick en helt egen bana att simma i. Slapp alltså att brottas med någon annan och kunde harva på i mitt eget tempo... vilket, måste jag erkänna, nog ökades en smula då jag helt plötsligt insåg att jag och några andra simmade jäms med varandra... då kommer ju lätt den där tävlingsdjävulen fram... jodå... jag har en sån jag också... behöver inte tävla så det märks men det sporrar helt klart att göra "groda-glasstrut-pinne" med lite mer frenesi! 

alltså på riktigt!

Jag tror mig ha varit vansinnigt tydlig med den där lilla, men ack så betydelsefulla detaljen obligatorisk närvaro på mina pass... då är det inte utan att jag blir lite gramse... eller rent utav lite besviken över att man väljer bort det en måndag som denna... fast det är klart att jag förstår att det ibland dyker upp annat som måste prioriteras före ett spinningpass... men ändå... jag kan väl få bli lite besviken iallafall? Ja, det tycker jag... och ja, det blir jag!

Skulle egentligen styrketränat efter passet idag också ju, men nä, det fanns ingen som helst motivation till det... dels för att den, inspirationen alltså, lös med sin frånvaro och dels för att Natta kom inrusandes i cykelsalen och undrade om jag kunde stanna tills nästa pass startade ifall om att Carina, som har det passet, inte skulle hinna i tid... hon hann, med fem minuters marginal! Så jag kunde släppa klassen jag inte skulle ha och gå ut och eftersnacka med Lukas en stund innan det var dags att bege sig ner och dra i några hantlar... men när jag kom dit där det där hanteldragandet skulle ske så fanns noll och ingen lust till det... så jag åkte hem...

Kvällen har spenderats i telefon med farmor, i soffan med utlovat (lät som om det vore under pistolhot men nej då, absolut inte under pistolhot, det var helt för mitt eget höga nöjes skull) blogg-ikapp-läsande och provsmakat den nya LOKAn med smak av Chocolate Shake...



Kan ju inte säga att den var äcklig, det kan jag inte... den var riktigt god... närapå skrämmande god chokladshake-smak... men det blir helt konstigt när det är vatten!! Det går liksom inte ihop! Men den var godare än Lemon Pie, tror jag iallafall... den smakade jag på i lördags och nu inser jag att jag borde ha testat dem samtidigt... och dessutom borde jag ha köpt Strawberry Ice Cream också... det får bli ett komplett test en annan dag istället!

Bilden är lånad av Spendrups

Har du provat Lokas nya old school smaker? Vilken är din favorit?

måndag 22 april 2013

Förlåt!

Inte nog med att jag varit rätt kass på att skriva det sista... det jag skrivit har nog inte varit så lattjo att läsa heller... men jag har ju även varit urusel på att läsa och kommentera hos dig! (om du nu är en av de där bloggarna jag brukar läsa och kommentera)... skärpning på mig... asing basing... och en redig uppstramning är vad som behövs tror jag minsann... det får bli ikväll... efter träning och så... då jäklar!

tills dess, om du vill, kan du ju roa dig med att kolla in värsta vackra bilderna på brudparet jag var toastmadame åt för ett par veckor sedan! 

träningsplanering v. 17

Lika bra att satsa hårt... då kommer man kanske halvvägs! Men såhär har jag tänkt att denna veckan skulle kunna komma att få se ut om det vill sig väl... hade varit rart om den ville det, sig väl alltså...



Känner att jag behöver det, en uppryckning. Förra veckan var ju som bekant inte så träningsberikad som man skulle kunnat önska... och inte blev det någon löptur igår heller... men jag har barnvagnspromenerat massor iallafall! Man får va glad för det lilla!




Känner mig som Aretha Franklin!

R-E-S-P-E-C-T... svårt det där tydligen... svårt att visa för någon annan varelse än för sig själv i vissa sammanhang... om jag blir trött på sånt? Ja, en smula... förstår inte vilken sten man sovit under när det enda som existerar är det man själv tycker och tänker... när alla som inte tycker och tänker samma sak är idioter och fåniga...

för ett par år sedan satt jag uppe en natt och diskuterade livet med en vän... vi hade druckit några glas bubbel och var precis sådär på toppen av förnuftighet som man så lätt blir med några glas bubbel i kroppen... det var en varm sommarnatt, varm för att regnet hängde i luften och molnen hindrade värmen från att ge sig av... vi diskuterade hur man såg på saker och ting och då sa han en sak till mig, en sån där sak som jag känner kommer bli något att minnas i livet, något att sätta en "viktigt-flärp" på...

Saker är inte nödvändigtvis så som man själv tycker att det är... det är bara ens egna variant av verkligheten... från just sin egna infallsvinkel... minns inte om det var exakt så han sa... bubbel-och-natt-suddig som man var... men kontentan var den iallafall!... kanske något fler borde lära sig...

Åh va jag tycker det är härligt det där, att kunna minnas såna där guldkorn i livet, eureka-moments... alla fina dagar, stunder, ögonblick med de fina människorna jag har i min närhet, de jag valt att kalla vänner... extra skönt är det att kunna tänka på dem när man möter inskränkthet och avsaknad av respekt...


Lite tomt, det är det!

Utan den lille som rusar runt i lägenheten alltså... skrämmande att man vänjer sig så snabbt! Har sovit som en sten i natt, fast vaknade väldigt många gånger imorse... övervägde om jag skulle ge mig ut och springa men förhandlade snabbt fram att sömn är att föredra...

Får helt enkelt se till att han behöver vara hos sin faster inom snar framtid igen, det tycker jag är en bra plan!

söndag 21 april 2013

När man knappt vet vad som hände!

på ett bra sätt! Så känns det idag... lilleman kom och hämtades av sin pappa, min bror, nu ikväll och jovisst, det är rätt lugnt och skönt nu, men samtidigt väldigt tomt! Jag tycker verkligen om att ha honom här, hur mycket man än måste vara på tårna hela tiden. 2-åringar är ju som bekant rätt all-over-the-place, närapå helt utan omdöme dessutom! Men det har gått bra, det har knappt varit några som helst sura miner alls på hela helgen, sovit och ätit som man ska... ja, det är liksom bara kärlek!

Vi har promenerat en hel del, varit på lekplatsen en massa, spanat in motorcyklar (till denna kategori hör tydligen även mopeder och cyklar!) ätit "jussin", målat, läst bok och kramats. Idag kom hans farmor och farfar ner och hälsade på en stund, då passade vi på att vara på lekplatsen och bygga sandkakor.

Men nu är jag helt slut, trots att vi sov middag i en och en halv timma idag på dan... fast vad gör väl det till den totala mängden sömn när man vaknar strax innan sju?! Så nu blir det sängen... imorgon är det som bekant måndag och ja, nya möjligheter och omöjligheter väntar... fast hur är det nu man säger...

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!

lördag 20 april 2013

Långlördag!

Ja, väcks man av en piggelin kille klockan 06:35 så blir dagen rätt lång hur man än gör! Men det har varit en väldigt mysig dag, mycket skratt, mycket mys... en hel del bus... promenader och lekplatsbesök... ritat har vi gjort, lite överallt faktiskt, men ingenstans det inte går att få bort på... än... eller vad jag har sett iallafall! Men vad gör väl det, sånt går att fixa!

Nu sover han, sedan ett par timmar tillbaks... kanske borde jag göra det också istället för att sitta uppe och försöka samla den här dagen i ett blogginlägg... japp, så får det bli, jag går och lägger mig... ser till att vara redo för morgondagen!

fredagsmys

med brorsonen... oj oj, inte mycket som slår det... helt ljuvligt och mysigt som skam! Vi har ritat och ätit, läst saga och busat... mycket mer än så behöver man inte! En helt perfekt fredag! Kärlek i högkoncentrerad form, minst sagt! Underbara lilla människan!

Gissar att det är hög tid för mig att gå och lägga mig nu, det lär ju bli en tidig morgon imorgon bitti... så, det var allt för idag! 

fredag 19 april 2013

Får fixa en ny spotifylista... Låtar som får tårna att krulla sig... på ett bra sätt!


Ja, jävlar i jösses…. Sitter med spotify i lurarna, självklart är det Håkans nya skiva som spelas… om och om igen… och om igen faktiskt! Och jag måste säga att jag blir helt salig, mer än vanligt… han har liksom sänkt tonläget en smula på nya skivan, så pass mycket att det känns sådär som om han sjunger över hela kroppen på en… underbara människa! Och bara tanken är ju vansinnigt trivsam… på riktigt…

Det finns några låtar som ger sån där ”sjunger-över-hela-kroppen-känsla”… Sunrise Avenue – Hollywood Hills är en, Inledningen till Andreas Johnssons A little bit of love… fast egentligen är det den där fantastiska inandningen i början som gör det hela så perfekt!

Likt en strandad liten val...

... så kände jag mig idag när jag klev ner i bassängen... eller inte så mycket när jag klev ner, mer när jag stod och skulle kravla på mig bikinin i sportbehåmodell på den nyduschade kroppen... sportbehå är ett gissel i vanliga fall... mot blöt hud är det en syn för gudarna... på ett komiskt sätt! Råkade få syn på mig själv i en spegel och ja... jag använder inte gärna ordet ångest... tycker det brukas, slits och vattnas ur lite för ofta i alla möjliga och omöjliga sammanhang... men jo... sådär i den arla morgonen, i oestetiskt lysrörsljus så att man smälter in i det gräddvit-gråa kaklet bakom så var det nog en smula ångest jag kände... eller iallafall förskräckelse... hur som helst, vilket ord jag än väljer att använda, bra var det inte!

Men det kändes skönt att vara igång igen efter dessa dagar av slapphet... nu jädrar tar vi tag i den arma lekamen, satsar stenhårt på kost och träning nästa vecka och ja, skippar ursäkterna helt enkelt! Får försöka fila på ett kostupplägg och träningsdito i helgen... såhär kan man ju inte ha det!

torsdag 18 april 2013

Denna veckan - katastrof

om man ser det ur ett träningsperspektiv alltså... en promenad igår, ett cykelpass idag... imorgon bitti har jag tänkt simma och ja, sedan kommer lillskrutten och då blir det ju fullt ös... men på ett annat sätt! Inte på något vis dåligt, men annat än träning! Fast lite rört på sig blir det nog... tänker att det kan komma att bli en del promenader... en del "pinga!!!" och att man då får "pinga efter"... fullt ös... längar efter den där lille virvelvinden! Gissar att jag med det även riskerar att få lägenheten en smula omdekorerad... köpte kritor och block till honom förra veckan... kanske inte det smartaste draget jag gjort... samtidigt... jag kanske ändå behöver måla om!



Hur ser din vecka ut träningswise, får du ihop det?!?

om jag var du och du var jag, då skulle du mina stövlar ha!

Fast det beror ju på vilken storlek på fötterna du har!

Fick nästan skrämselhicka idag... var nere på gymmet och körde mitt lunchpass som alltid på torsdagar... idag med lite mer återhållsamhet än vanligt... det tar att vara förkyld även om det bara är en liten förkylning! Stod och pratade med en av mina kollegor på gymmet och råkade nämna att jag har börjat springa lite... varpå denna lilla spättan hasplar ur sig "när ska vi springa ihop då?!"... saken är den att hon är en sån där som springer marathon... jag gör ju inte riktigt det... eller jo, om man får slå ihop det hela så skulle man kunna ha börjat räkna antalet km jag sprungit från början av mars och ändå skulle jag inte få ihop till alla de där 42 kilometerna som tydligen krävs... skrämmande!

Hade jag fått räkna med vad jag har simmat så hade jag kommit ikapp iofs, har simmat 12,6km sedan jag började för en månad sedan... imorgon bitti skall det simmas igen... längtar!

Grönt är också en färg...

... en färg jag gillar rätt mycket dessutom... men var sak har sin plats... i ansiktet, av avund, då tycker jag inte den är direkt smickrande... särskilt inte när den drabbar mig... man vill ju inte vara en sån där person som är avundsjuk... man vill inte vara den som Nanne Grönwall sjunger om... men jag blir det, lite... grön alltså... hur osnyggt det än är... tycker livet är lite orättvist när gud och alla människor verkar åka på skidsemester åt alla håll och kanter och jag inte har fått till det en enda gång i år!

"Men det är väl bara att åka?!" tänker kanske du... (och tänkte du inte det så ber jag om ursäkt för att jag lägger orden i tanken hos dig) ja, det kan man tänka sig, men jag har ju för fan ingen att åka med!!! Jag åker ju knappast upp till Hemsedal nästa helg helt själv! Även om jag har ett helt gäng vänner där så innebär det ändå att jag åker själv och nä, tack och bock, jag gör det inte! Förstår fan inte hur jag, så "himla social och käck" och " du känner ju alla!" hamnade i den här jävla limbon utan någon att göra saker med! Särskilt som alla andra, gud och alla människor verkar göra precis allt det där som jag vill göra?!

Jag vet, man ska inte klaga på sitt liv, det finns alltid dem som har det värre... väldigt många har det mycket värre än vad jag har det... men jag kan inte hjälpa det... jag blir sabla trött på det här... sabla trött... och hör sen!

kom låt oss stå på samma fläck!

Ja, nästan iallafall... du som har blogg vet att man hittar tillbaks till sina gamla inlägg ibland... oftast för att någon annan sökt på något ord på google och hittat det i något blogginlägg från förr... typ... som en söt liten reminder, som ett bokmärke med en ängel på ett moln ligger det där i statistiken över senast lästa inlägg... ibland är det jättemysigt att läsa de där, ibland blir man lite förtvivlad... somliga dagar kan jag inte annat än tänka "vad fick jag allt ifrån? hur kunde jag få till texten sådär? Underfundigt och rätt kul!"... somliga dagar blandas den där känslan med andra känslor... precis det hände idag när jag läste detta... ett sammelsurium av känslor... en del rätt goa, över fyndigheterna, några lite sorgsna över hur det var... en rentav skrämmande över att jag känner så än... att man står utanför skyltfönstret och kikar in...

En smula pinsamt...

Men hej, sån är jag! Egentligen är det inte ett dugg pinsamt förrän jag väljer att ventilera det här på bloggen, inför allmänheten, eller iallafall den delen av allmänheten som väljer att läsa detta! Så ett enkelt knapptryck från att förskona oss alla från pinsamhet väljer jag ändå att inte göra det... vet inte hur jag tänker riktigt, kanske att det härdar...

Igår när jag sladdade in på Maxi mötte jag mitt livs kärleks tvillingbror... minst lika snygg/söt/rar som den andre... de var nämligen smått omöjliga att se skillnad på när de var yngre... kan faktiskt hända att det inte alls var tvillingbrodern jag mötte igår utan ja, hans bror... men jag tror det var brodern... den andre... han som jag inte var kär i... och jösses va man kastas tillbaks till den där tiden då man hängde omkring i området de bodde i... jösses va man kastas tillbaka till den tiden då minsta glimt av dem gjorde hela dagen... haha, ja, det är härligt med känslor när de ger positiva vibbar...

Det är kanske rätt som det sägs ändå... gammal kärlek rostar aldrig! 

onsdag 17 april 2013

mysig kväll

ja, inte alls oäven faktiskt! Jag kom på att jag lovat farmor att fixa en blomma till mamma då hon opererat knät... lika bra att få det gjort samma dag som operationen kände jag och ja, det var idag... åkte vägen om blomsterbutiken, köpte ett par väldigt vackra orkidéer och åkte hem till pappa, där även lillebror och hans lilla familj var... härligt med lite bus med lillskrutten och middag... lite bra också att träffa lilleman idag i någon timma eftersom han skall vara hos sin faster i helgen. Kan ju vara bra om vi träffats lite inpå då känner jag!

Sedan kom Pia förbi och vi tog en promenad i vårkvällen, avslutade med en kopp te hemma hos dem. Så härligt med en spontangrej sådär! Gissar att det är en del av mitt nya, mindre uppbokade liv! Börjar se fler och fler fördelar med detta!

Och så kom den äntligen!!!

Som jag har längtat! Men idag, mitt i en vila, mitt i en sån där sömn någonstans mellan sömn och vaket, då spratt det till i brevinkastet på dörren och in damp mitt alldeles egna exemplar av "Det kommer aldrig va över för mig"... signerad och allt! För ja, det blev tydligen så när man förhandsbokade den... det hade jag ju inte riktigt koll på när jag gjorde det, ville mest bara få den hemskickad så jag slapp springa runt och leta...



För även om den finns på spotify så är det ju precis som han säger... man vill hålla den i handen, lukta på den... vrida, vända... känna... Äntligen! och ja, jag har redan hittat en ny favorit... Valborg... hittar den inte på youtube än... men texten är fantastisk... som alltid...

Änglarna har åkt på pisk
Gårdarna är grönsvarta
Och i Azalea kan man inte undgå att bli kär
Där går en som svär att allt du gör är gott

Ja, jag är din om du vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Har ingen plats att kalla hem
I detta pissiga vårregn
Ett förortsgäng kapar en spårvagn hem i vårkvällen
Provsmakar livets heroin

Och om du någonsin vill ha en idiot
Lägg din hand i min, lägg din hand i min

Du kanske aldrig når dit du vill nå
men du når mig

Du kanske aldrig får den du vill få
men du får mig



såååå tråkigt!!!

 Alltså på riktigt... jag ligger hemma och är sjukish... lite lätt febrig (fast bara när jag anstränger mig) lite känningar i halsen... en smula huvudvärk på det... och ja, kanske beror tristessen på att det inte blir värre än såhär, kanske ska jag inte klaga... imorgon går jag till jobbet! Men gudars skymning va trist det är att bara vara hemma, stirra upp i taket och ja, pilla sig i naveln!

Jag trodde jag var begåvad med ett något så när tålamod... men nä, uppenbarligen inte... det skrämmer mig en smula... att det kan vara så olika mot vad man hade tänkt! får ta och vila en stund på det tänker jag... hala mig lite... stora insikter tär på krafterna!

tisdag 16 april 2013

It's like having a circus in your mouth!

Inte för att jag hade direkt högtflygande planer för den här dagen... men feber, halsont och huvudvärk ingick inte i någon av dagens planer... men jag fick det liksom på köpet till den här tisdagen...

men när man ligger hemma i soffan och inte har mycket annat för sig än att skrota runt det man orkar, titta på vad som bjuds på tvn... Seinfelt... en fantastisk serie när det begav sig... idag, jag vet inte riktigt vad jag tycker längre... men jag håller med Kramer om att persikor ibland kan kännas så... som en cirkus!


måndag 15 april 2013

att gå tillbaks...


jag gör det ibland, går tillbaks och lever på gamla minnen... ibland blir det bra... ibland blir det mindre bra! Somliga dagar blir man en smula klokare av att se hur landet låg då... somliga dagar blir det bara värre... mer invecklat, mer förvirrat och ja, förvirringen kommer tillbaka lite...

för ett tag sedan letade jag efter en grej, rotade i lite skåp och hittade en gammal dagbok... hujedamig! Ja, hujedamig... dels för att jag inte verkar ha lärt mig så mycket av mina misstag som jag kanske kan tycka vore käckt om jag hade gjort... och hujedamig för hur frispråkigt och öppen jag var med allt... inte så konstigt iofs, den där boken är ju endast skriven för mina egna ögon... men på riktigt, det är skrämmande när man sitter och läser sina egna ord och tänker att "om man skulle ta och bränna den här kanske!"... men det är klart man inte ska... det är ju en del av ens liv som man klätt i ord... fast varför valde man inte andra ord?!

Strunt samma, det där med att gå bakåt för att kanske förstå vart man är på väg framåt... inte helt tokigt faktiskt... skriver/skrev du dagbok?

Måndagen i ett nötskal

Idag har jag velat en massa... redan innan klockan ringde hade jag velat en massa... huvudvärken, skulle den vinna? För ja, den är ett faktum, huvudvärken... sitter som en smäck... precis i pannan, över ögonbrynen... verkar inte vilja ge sig... anar att den har ett samband med min väldigt roliga helg och brist på sömn att göra... jag somnade strax efter halv två i natt... så det jag kanske egentligen skulle behöva är väl att sova... men ja, nu får jag ta det ikväll... om jag håller på och sover sådär konstigt så har jag ju snart vänt dygnet... då blir det ju ingen ordning med något! Hatar när det händer!

Funderar lite hur jag ska komma runt det där... dygnsvändandet och ändå hinna med alla skojsigheter... Älskar ju när det händer massa saker, älskar att sitta uppe på småtimmarna och diskutera livet. Men det där diskuterandet kanske måste försöka hålla sig till vissa tillfällen... igår kväll diskuterade jag inte med någon, men det grubblas en massa ändå! Måste nog försöka gå och lägga mig i tid denna veckan. Borde verkligen få till en bra rutin!

Känner egentligen bara för att åka hem och sova... huvudvärken har iofs mildrats... tror kanske jag druckit för lite vatten i helgen... men ändå... trött är ordet! Och när vi ändå håller på att jonglerar just det ordet, trött, så kan jag väl inte annat än erkänna att jag blir rätt trött, om än glad, åt jonglerandet med mig... jag borde verkligen sätta ner foten... snart borde jag det... snart, om snart var för ett år sedan... men ja, chopp tjolahopp, det löser sig med skridskor, bara det blir is!


söndag 14 april 2013

Vilken helg!!!

Den har varit helt grym! Förstår inte hur det är  möjligt nästan!

Denna helgen är ju första helgen på väldigt många år som jag inte har lördagspass (ja, förutom semester då förstås, men om man räknar vanlig jobbvecka) och det inte är påsk eller fullbokat pga. andra aktiviteter (läs bröllop). En nästan overklig känsla slog mig igår... jag trodde på fullaste allvar att det var söndag, men så insåg jag att det ju bara var lördag och jag hade hela söndagen kvar att gotta mig åt! Att dessutom förlänga den genom att sticka iväg från jobbet vid lunch... genialiskt!

Man kan inte säga att det har blivit för mycket sömn i helgen... man kan inte heller säga att det har blivit för lite! Jag tror mängden varit alldeles lagom, det mesta känns som om det varit alldeles lagom... mängden vin, mängden godis,antalet klubbor kan ha överskridit det normala, men det är vansinnigt va roligt det är att äta godis på pinne! Mängden kaffe har absolut varit alldeles lagom och ja, umgänget likaså! Fantastiskt trevligt!

Men, jag får nästan skrämselhicka när jag spanar i fotoalbumet i telefonen... försökte fastna på bild av det lite mer sensuella slaget... ätandes en klubba... det är ta mig fasen omöjligt! Särskilt om man börjat skratta... vi gav det, uppenbarligen ett gäng försök iallafall... trägen vinner heter det ju... jag vet inte om detta kanske är motsatsen som bevisar regeln!


 



Att jag ens bjuder på detta! Det är ju kanske det mest korkade... men ja, ja, det må va hänt... roligt hade vi iallafall... man får bjuda på sig själv ibland... självdistans skall vara käckt har jag hört... kanske i lagom stora mängder dock... har aldrig känt mig snyggare!

Nu ska jag gå och lägga mig! Dagen idag innebar en lite tidigare uppstigning än vad jag kanske hade valt om kroppen fått bestämma. F skulle på fotbollsträning så då hängde vi på och kollade på honom och tog en promenad i det härliga vädret, sedan åt vi frukost till halv två typ och ja, sen var det dags för mig att åka hem, släpa in alla grejer, besöka tvättstugan och ge mig ut och springa med min Storsockiplast innan söndagskvällssoffhänget tog vid på största allvar... därifrån ska jag bryta mig loss nu... från soffhänget alltså... sängen kallar... ny vecka, nya möjligheter, nya omöjligheter... fast det finns ju tydligen inget som är omöjligt, sånt som verkar omöjligt tar bara lite längre tid sägs det... 

Jag borde kanske skriva...

Men jag är trött som en hel bokrea i slutet på mars... Har haft en heldag med familjen amazing. Frukost, fika på nybakad banankaka, loungeinvigning, pussel, kardborrebollspel, lasersvärdfäktning, vedstapling, kurragömma, middag, soffhäng, just dance, mer soffhäng och musiknostalgitrippar...

En amazing dag med amazing vänner! Tro fasen man är trött! Särskilt som jag somnade vid fem imorse... Nu ska hon sova! Är så glad att det är söndag imorgon! God natt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 13 april 2013

Nina and Ninas day of fun!

Ja jösses! Vilken dag!!! Asgarv från början till slut... Playlisten var succé... Eller ja, en del av den iallafall och vi fann en tydlig koppling mellan låt och hastighet på bilen!

Vid lunch stack min namne och jag från götelaborg till Ullared. En avstickare och energibunkring på gyllene måsen och sedan raka rör till det stora varuhuset med massvis med kunder just idag. Vet inte riktigt vad jag skulle ha eller vad jag fick köpt, men jodå, handlat fick vi!

Och skoj hade vi, dels åt oss själva, varandra, alla tokiga fynd och onödigheter som finns! Våra likadana pyjamasar är verkligen pricken över i!!! När vi hade köpt mycket mer än man behöver åkte vi hem till Nina och hennes familj. Här har vi ätit middag, pusslat, pratat, druckit vin och ätit godis. En makalöst trevlig kväll helt enkelt!




Ett axplock av alla bilder som tagits under dagen... Vi är inte alltid snyggast i stan men rätt goa ändå i den åldern, som vi brukar säga! Och våra Maria & Mindy pjs, de är störtsköna!!!

Nu är det natten för fröken fräken, har avrundat med att kolla på kvällens avsnitt av Skavlan på svtplay på iphonemeftersom allra bästaste Håkan var med och jag missade det när det begav sig... Jag satt nämligen och försökte posea för en instagrambild av det sexigare slaget med en pim-pim-klubba... Gick sådär faktiskt! Men men, man kan inte lyckas med allt! God natt!

fredag 12 april 2013

Håller jag på att bli sjuk?!


Har gjort en playlist i spotify till dagens lilla roadtrip... 55 låtar varav INGEN är Håkan Hellström, U2, Bo Kaspers eller ... ja, nä, det var nog de som annars alltid är med... känns lite riskabelt nästan... lite som att mixa ihop ett pass utan en U2-låt... finns knappt på kartan... men jag tänker att jag har så många andra playlists med just dessa så i nödfall får man bara byta! Blir så bra så!

Att tänka efter före... eller efter... eller bara låta bli!

Om man tänker till lite, så är ju framförhållning när man gör just det, tänker till före... då borde de tankarna man tänker under tiden vara underhållning?! Och eftertanke borde bli något man gör i bakhåll... eller det kanske inte funkar så!? Lite som att om något inte är roligt så är det oroligt, fast så funkar det ju inte heller... där stämmer det ju iallafall överens... att det inte gör det!

Nä, men det är väl tur att jag bara jobbar halva dagen idag, att det snart är dags för mig att dra mig in till stan och hämta min amazing namne och sedan är det dags för spektakel! Eller som jag valt att kalla det "Nina and Nina's day of fun!!! Vi ska ner till Gekås och spana, shoppa och bara umgås! Kan bli hur kul som helst, jag har fixat en playlist enkom för denna dagen... är rätt nöjd måste jag säga!  

Bästa starten!

Japp, jag och en sjuhelsikes massa vatten... några pensionärer och KSS som crawlar så det går vågor i simbasängen... men det är så gott... jag njuter verkligen av de där minuterna på morgonen då man jagar längder, vattnet far in i näsan och man får kallsupar... och framför allt, att gå upp ur bassängen efter 1000m och vara sådär alldeles trött i hela kroppen... Allra helst hade jag velat slippa samsas med en massa folk sådär dags, men man kan inte få allt... man får va glad för det lilla!


torsdag 11 april 2013



Jag älskar ju listor... kan knappt få nog... det sista har jag valt bort att ens spana efter dem eftersom detta annars lätt skulle kunna bli en blogg med enbart listor... men istället har det blivit en blogg helt utan några listor alls nästan... så idag hittade jag en rolig här. 50 frågor... svaren handlar om mig... du får gärna sno den vidare till din egen blogg och har du ingen egen blogg så är kommentarsfältet fritt till ditt förfogande! 

1. Hur gammal är du? 34 (skrämmande som tusan!)
2. Hur gammal känner du dig? 27
3. Vad har du gjort i dag? Jobbat, tränat, jobbat lite till och sedan repat.
4. Vilken film såg du senast? Eat, Pray, Love
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Jag gillar alla årstiderna, var och en har sin charm
6. Är du besatt av någonting? Nä, inte besatt... tycker mycket om många saker
7. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Stökig och i stort behov av en storstädning... lite dovt ljus... sitter hemma i soffan och har bara ett par små lampor tända
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Vad skulle det vara som man inte vet... jag har bloggat i över två år... allt måste vara sagt! Nä, jag har nog säkert några grejer man inte vet... Jag använder bara Maria Åkerberg schampo, jag blir tokstressad av att chatta och jag tycker det är obehagligt att spela sällskapsspel med folk som varken är goda förlorare eller vinnare.
9. När vaknade du i dag? 06:30, för att ge mig ut och springa innan jobbet, men jag var för trött, ställde om klockan och sov en timma till...
10. Vilken är din favorithögtid? midsommar tror jag... eller jul... eller nyår... 
11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara? Vakna relativt tidigt tillsammans med någon man tycker om, kramas massor, gå och simma, äta frukost på något café på stan
12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Indien är alltid trevligt, god mat framför allt... eller New York... 
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? 
14. Hur vill du tillbringa din pension? I ett hus på landet med min man och ett par hundar. Barnbarn som hälsar på, någon resa utomlands ibland. En dröm vore att ha en atelje också, så man kunde måla en massa!
15. Vad lyssnar du på just nu? Håkan Hellström - Det kommer aldrig va över för mig
16. Har du någon gång brutit ett ben? Ja, armen förra året, i Val d'Isère... skulle åka ur liften och det stod en massa folk i vägen, så istället för att åka in i dem så satte jag mig på marken, tog emot med handen och krasch sa det... 
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Ägg, mild lätt yoghurt, kesella kvarg, frysta blåbär, mousserande vin
18. Vad är du på för humör just nu? rätt bra, lite trött, lite förvirrad... lite i limbo helt enkelt!
19. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Asien, Nord Amerika
20. Snarkar du? Har ingen aning, jag sover ju!
21. Vilka yrken har du provat på? Servitris, kassörska, receptionist, delikatessbiträde, charkuterist, inköpsassistent, säljkoordinator, designer, gruppträningsinstruktör
22. Hur går du helst klädd? jeans och tröja, converse eller träningskläder. Det är ju trots allt då, i spinningsalen jag känner mig mest bekväm med mig själv!
23. Vilket stjärntecken är du född i? våg
24. Vilket är ditt favoritgodis? Jelly Belly Beans och polkagrisar
25. Vad sa du senast? "Ses om en vecka! Hej då!"
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Bild och Form, Svenska
27. Vilken är din favoritaffär? Det beror ju helt på vad jag ska ha! Stadium verkar ha blivit en butik jag besöker rätt ofta det sista! 
28. Vad har du i dina fickor? I byxfickorna har jag ingenting, i jackfickan har jag min nyckelknippa och halstabletter (Fishermans friend Peppermint)
29. Vad köpte du senast? Proteindrinkar och Swebar lakrits
30. Hur många gånger har du flyttat? 10gånger... En gång med familjen, 200m från gamla huset till det nya, sedan till USA för ett år som AuPair, sedan hem igen, ihop med en pojkvän, till Värnamo ett år för att plugga, hem till M igen, hem igen när det tog slut, till en lägenhet jag hyrde i andra hand ett tag, hem igen när kontraktet tog slut, till min lägenhet där jag bor idag... Men där har jag bott väldigt länge, i elva år typ... det är verkligen dags att flytta snart igen... men jag vill inte flytta bara för flyttandets skull. Det måste finnas en anledning.
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Pincett, tändstickor, kniv
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? kvällsmänniska... om det inte blir så sent att det blir morgon!
33. Senaste filmen du såg på bio? Anna Karenina
34. Har du blivit sydd någon gång? ja, när jag var 2,5 så opererade jag tummarna, då sydde de tydligen... när jag drog en tand för något år sedan så försökte de sy också, men det trasade sig bara...
35. Vad åt du till frukost? Kesella kvarg och blåbär
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag jobbade jämt... som inköpsassistent, ville visa mig duktig och brände nästan ljuset i båda ändar! Levde singelliv och hade nog rätt roligt... det var i den vevan jag halkade in på min "yngre-killar-period"... rolig men farlig... 
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Min storsockiplast, hon sparade en tidning och kom vägen om mig bara för att hon visste att jag skulle bli glad. Min mamma lagade en av mina favoriträtter igår och pappa bytte däck på min bil. Min namne skickade peppiga sms i helgen då jag höll på med toastmastrandet av bröllopet och en av mina fina vänner talade väldigt rakt ur hjärtat när jag pratade med henne igår!... tycker inte jag vill välja en sak...
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På hyllan bredvid sängen
39. Vad var det sista du åt? Kesella kvarg och blåbär
40. Är du blyg? Ja, tro det eller ej, inte sådär allmänt blyg men när det gäller någon speciell blir jag blyg!
41. Vad heter du i andra namn? Nina Helene Leontine, Leontine efter min mammas farmor. 
42. Har du varit med om en bilolycka? Nej, ta i trä!
43. Vilken är den roligaste träningsformen? Spinning, särskilt om jag själv får hålla i passet! Simning är nog den skönaste.
44. Har du några husdjur? Räknas dammråttorna?
45. Vill du gifta dig? Ja, absolut
46. Var växte dina föräldrar upp? I Göteborg
47. Har du någon gång ringt polisen? Ja, en man hade somnat på gatan en natt och det kändes inte bra att låta honom ligga där, så jag ringde polisen för att de skulle komma och ta hand om honom
48. Har du svenskt ursprung? Ja, så gott som, det finns några Valoner bak i släkten, men det är flera generationer bort.
49. Har du, eller har haft, något smeknamn?  Minininis, Ninisen, Ninis osv.
50. Vilka är dina största svagheter? Godis och sötsaker... detta inkluderar även söta pojkar och smicker!


WTF... idag blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig!


Antingen kan man då tänka att jag tänkt fel... eller så tänker man att det blev fel... eller inte fel kanske, men annorlunda!

Jag skulle varit ute och skuttat runt i grannskapet imorse, skuttat runt som i joggat/lufsat/masat mig... mina 3-4km skulle avverkats idag igen, men jag hade ingen ork... den där lätta feberkänslan infann sig imorse igen (funderar på om jag har för varmt i sovrummet) och jag valde att sova istället för att gå upp i den arla morgonen.


Sedan, efter uteblivet löppass, gick jag till jobbet men jodå, lunchpasset (cykel45) med obligatorisk proteindrinkslunch efteråt genomfördes. ingen som helst feberkänsla där inte! Tror bara jag är trött. Det är liksom ingen fara med mig förutom att jag skulle behöva få sova i sju dygn eller så. egentligen skulle jag nog även behöva springa lite... för det goda samvetets skull... men nä... det hinner jag inte idag!

Skulle behöva kopiera den där träningsveckan jag hade för några veckor sedan och köra efter det schemat känner jag... men det kommer ju saker i vägen hela tiden!

Vart man än vänder sig så har man rumpan bak...

Jag vet inte hur jag ska tolka saker... så jag låter bli... känns som om jag står och trampar vatten i någon sjö, vid en sten, i en skog, i ingenmansland... Ingenting verkar leda någon vart... och då är det ju kanske onödigt att ge sig ut på de där stigarna... samtidigt, någon stig måste ju leda någonstans... och om man inte testar dem så vet man ju inte vilken stig som leder vart... eller om det skuttar runt små ekorrar eller hamstrar på de där stigarna! Om man aldrig har prövat, hur kan man då veta om man tycker om eller inte... eller ännu mer, om man kan eller inte!

Åh, vilket jobbigt inlägg det blev... men det speglar mina tankar rätt väl just nu... vattentrampartankarna i ingenmansland... 

onsdag 10 april 2013

men va f-n, det bara försvann!!!

La just på telefonen efter ett mycket roligt samtal med en väldigt härlig vän! Det skrattas och pratas allvarliga saker om vartannat... fantastiskt roligt! Mitt i vår konversation, eller mer mitt i vårt avslutande av den, som för övrigt tog ca. 20min, avslutandet alltså... så sa någon av oss något som jag såg framför mig som en helt fantastisk blogginläggsrubrik... det var sådär klockrent... och nu är det borta!

Det skulle kunna ha varit "Fit inuti... fet utanpå..." men det tror jag inte det var... men det var nog något åt det hållet... kanske... jag minns inte! Sedan när fick jag teflonminne???! Äsch, nog om det, det kommer nog till mig... vilken dag som helst!

Har varit hemma idag... gick upp imorse och skulle gå och simma innan jobbet... men jag frös och kände mig sådär risig, febrig och med en huvudvärk som liksom inte gick att skoja bort, så jag gick och la mig igen, sov till 13:17... pip... men när jag vaknade var jag mest bara dåsig... vet inte riktigt vad jag fick gjort på eftermiddagen... mådde bättre och bättre ju längre dagen gick dock så innan jag åkte hem till mamma och pappa för att byta däck på bilen och äta middag så stack jag faktiskt vägen om simhallen och la mig själv i blöt en stund... tänker att kloret i vattnet nog är bra mot eventuella förkylningar!

Hemma hos mamma och pappa tog pappa hand om bilen  medan mamma och jag gick en promenad med Dolly, deras hund och sedan fixade mamma middag... supergott... kokt potatis, torsk, riven pepparrot och skirat smör... jag älskar det!!!

Sedan var det bara att köra hem, med sommardäcken på och rattmuffen av!

Men åh, nu kom jag på det, blogginläggsrubriken jag skulle ha i ett inlägg! "Av barn och fyllon får man höra sanningen!"... men det är ett annat inlägg än detta!

tisdag 9 april 2013

Vecka 15, ur mitt drömperspektiv

träningsvis alltså! Anledningen till att jag utsätter dig för mina planer är att då blir mitt samvete så mycket svårare att brottas med... du stärker min vilja till att faktiskt ge mig ut i den arla morgonen och springa en sväng istället för att sova vidare en halvtimma... det är så väldigt mycket roligare att stryka över det där träningspasset med grönt än vad det är att göra samma sak med orange! Tack för peppet!


Jag känner mig lite tom...

lite tom och utan mål... så som det ofta blir när ett projekt man jobbat en massa på är över... men oftast när det är det, över alltså, så är man ju ganska trött på allt... men jag vet inte, jag känner mig inte trött på någonting förutom fysiskt! Jag saknar det mesta med det... planerandet, kontakterna med alla trevliga människor... tror du att de tycker det är konstigt om jag ringer dem  någon dag sådär bara?

Mest av allt saknar jag de nästan dagliga samtalen med mina fina vänner Jennie och Henrik som gifte sig i lördags... samtal om planering och detaljer... och just som jag stod och kände att jag saknade dem sådär mycket så ringer det och det är min fina Jennie. Så mysigt att få prata om hur vi uppfattat deras dag, alla detaljer och sånt där som man behöver få ventilera lite! 

måndag 8 april 2013

bebisgos och energipåfyllning

En av bröllopsgästerna är bara knappt tre månader... lilla sötaste H... henne såg jag till att norpa igår morse efter frukosten... satt och mös och bondade, pratade och bara njöt av denna lilla fantastiska varelse som somnade så gott i famnen medan hon åt. En sån där här-och-nu-känsla som man kan leva länge på... eller som jag sa till hennes far... "hon är ju så söt så man får ägglossning!"

I have a dream!

Jag har många drömmar... men en av dem... tro det eller ej... är helt klart att kunna jobba som wedding planner. Jösses va roligt att få vara med och stötta och ge råd i alla små detaljer som skall beslutas över. Knyta ihop säcken och ge brudparet den dag de drömt om!

Man skulle kunna tro att man efter veckor av planering och alldeles för lite sömn, klipp och klistrande, samordnande och klurande skulle känna sig lite fed up på det hela... att man inte vill se ett brudpar igen på väldigt länge... men jag känner verkligen inte så denna gången! Det var bara så roligt! 

Hade man kunnat kombinera det hela med att både planera bröllopet och faktiskt även få vara toastmaster på bröllopet så hade det ju varit helt fantastiskt! (tänk bara så många klänningar man skulle behöva beställa för att ha så det passar till varje tillfälle!)

Vad tror ni, finns det en marknad för en sån som mig? Är det något att spinna vidare på? Det kanske inte är något man kan leva på men att ha som bisyssla... (jag vet, jag är hopplös, två veckor utan mina pass i Kungälv och jag letar efter nya projekt att ge mig i kast med). Googlade lite på det och det verkar inte finnas så väldigt många wedding planners i Göteborg med omnejd faktiskt... kanske finns det en orsak... men man kan ju testa! Vad tror du?!

Man kan inte lyckas i alla lägen!

Om man ska få till det i några så kan det hända att andra måste stryka på foten... i mitt fall blev det träningen som fick stryk förra veckan... och ja, kosthållningen också, men strunt i det! Det var det värt, alla skratt och kärleken i brudparets ögon väger upp allt och lite till!


6/9 träningspass utfördes iofs... övriga fick helt enkelt inte plats i livet... det var annat som fick lov att gå före... och ibland måste det få vara så. Jag hade kanske kunnat ge mig ut och springa igår på kvällen, det hade nog varit rätt bra för mig om jag hade gjort det... men jag orkade knappt röra mig från soffan... 

Man kan då tänka sig att jag borde varit ute imorse... men då sov jag... det var gott, och välbehövligt! men men, nya, friska tag i kväll och resten av veckan... känner faktiskt ingen jätteentusiasm över det men gissar att den infinner sig snart... eller gissar och gissar, jag räknar kallt med att det bara händer! Veckoplan kommer!

Nu är det gjort!

De sa ja, allt var fantastiskt vackert, brudparet något av det vackraste jag sett, maten väldigt god, talen lagom långa, lagom  många och alla väldigt bra!!! En helt underbar dag, kväll och natt i kärlekens och glädjens tecken helt enkelt! Som toastmadame för det hela är jag väldigt nöjd, känner inte att jag hade kunnat göra det bättre och brudparet var väldigt nöjda också, det var iallafall vad de sa! Och jag litar fullkomligt på dem båda!

Det var verkligen så sabla roligt att få den stora äran att vara den som höll i rodret på deras stora dag! Jag är så glad att jag tackade ja till det där och att jag valde att göra det på mitt sätt... eller valde och valde, jag har inget annat sätt att göra någonting på så det var bara att köra!

Och jag måste ju säga att det var en helt fantastisk gäng gäster jag fick ha att göra med, så tillgivna och med på noterna! Alla glada och ödmjuka, ställde upp på de små upptågen jag presenterade och visade alla stark tävlingsinstinkt!


Om jag tog några bilder?! Nä, det hann jag liksom inte med! Det var fullt ös från början till slut för min del, jag minns knappt om jag åt någon tårta! Men det gör ingenting, det var så himla roligt! Är så tacksam att jag fick äran att vara med och dela deras stora dag med dem, mina vackra, fina vänner!

lördag 6 april 2013

Dagen D... eller B... som i Bröllop!

Tror mig vara i fas... lever under den tron just nu iallafall och hoppas på det bästa... det känns som att det borde bli hur bra som helst! Men det innebär ju självklart att det kommer att vara tyst som skam här... men det har du ju redan vant dig vid den här veckan!

Nu ska fröken fräken  hoppa in i duschen, packa lilla väskan, få med sig alla saker och sedan bär det av på dagens stora uppdrag... om jag är redo? Ja, det måste jag väl nästan vara vid det här laget... måste köpa schampo bara!

fredag 5 april 2013

listeri, listera. listor är så bra att ha!!!

Jädrar, jag skriver listor nu va! Ja jösses... någon över vad jag behöver handla, någon över var jag behöver göra... någon över vad jag behöver packa... och eftersom det skall packas många olika saker så skriver jag även listor för varje område som skall packas...

Känns ganska bra dock... lite hysteriskt men bra! Har liksom kommit till det där läget att man bara vill köra igång! fast först vill jag hinna måla naglarna och sådär!

En sak jag kommit till insikt med är att alla sociala medier inte bara förenklar... det förvillar också! Det rings, smsas, mailas om vartannat... jag blir rädd att jag missat något viktigt... att något sms kommit i skymundan och jag förlagt någon viktig detalj... men jag gissar att det är så det ska kännas, att man ska vara lite nojjig över sånt där, i stil med "jag har väl inte glömt!?"... det är nog då man är mest på tårna och skärpt... eller ja... vem försöker jag lura?! Det löser sig, jag tror det kommer bli en skitrolig dag imorgon!

Vad har du för dig en fredag som denna?!

Så trött att jag mår illa!

Men jag är nog i fas iallafall! Eller jag mår inte illa längre, jag gjorde det i natt när jag gick och la mig... halv två... men det kan ha berott på allt spraylim jag hade använt under kvällen också... tänkte då, när jag gick och la mig, att jag kanske skulle ta och skippa simmandet imorse... sova en halvtimma längre... men nä, imorse när jag vaknade så kändes det helrätt att gå upp och bege sig till simhallen...

och nu är jag så glad att jag gjorde det... vet inte vad det är men det blir nästan meditativt att ligga där och undvika kallsupar, traggla längder och tänka "köttbulle - glasstrut - pinne!" Fast det sista gör jag inte, inte så mycket!

Så, fredag idag, dag före bröllop och knökfull med saker att göra... en av de där sakerna är att tvätta bilen... den är så sabla smutsig nu... nästan så jag skäms! Fast det är ju onödigt att skämmas över en sådan sak, så nä, det gör jag inte... men jo, kanske, lite... äsch, bättre att göra något åt det än att skämmas... ikväll åker jag till en biltvätt!

torsdag 4 april 2013

I brist på annat... värt att tänka på!

Det blir en del letande efter inspiration på nätet när man ska skriva ihop ett festhäfte till ett bröllop... samtidigt vill man ju göra det personligt... jag tror jag har fått till det...

men när jag satt och letade på nätet så snubblade jag över den här:


Inget jag kommer att använda i festhäftet men jag ville ändå dela med mig till dig! tyvärr minns jag inte var jag hittade den, men jag kan inte ta till mig någon som helst ära för den.

Det är tanken som räknas...

Den där joggingturen tex, den är en sån... som bara räknas i tanken... idag fick skorna vila... jag likaså... ställde om klockan och sov en stund extra... den där kvällströttheten som blir morgonpigghet om man går och lägger sig när man känner att man behöver, den funkar ju bara om man faktiskt gör just så... lägger sig i tid! That I did not do last night... No indeed I did not!

Men men, min veckoplan fick stryka lite på foten... men vad gör väl det... en plan är bara en plan... jag ska köra spinning om ett par timmar... står inte och faller med en utebliven joggingtur känner jag...

Torsdag, solen skiner och våren är här... life is grand! Eller vad säger du?!