söndag 26 maj 2019

Snart är maj över...

Vi har grävt nytt jordgubbsland, sått en massa fröer, nyttjar glasverandan som orangeri och jag har varit ifrån barnen i nästan 9 dygn, kommit tillbaka och alla har vi överlevt... eller ja, mina Zinnior verkar inte ha överlevt frostnätterna i mitten på maj men i övrigt mår alla bra!

Men jisses... vart tog tiden vägen? Vad hände med alla dagar sedan sist. Kan inte säga att de varit innehållslösa, men allt går i ett. vab och förskola, jobb, tvätt, disk... livet... Vi försöker få ihop livspusslet så gott det går. Prioriterar kanske bort en massa sociala grejer mot att bara vara hemma med familjen, vi prioriterar absolut bort måsten som städa, röja och greja, men vet du, just nu känns det helt rätt. Vårt fokus ligger helt klart på de där två gossarna som förgyller vårt liv med alla sina upptåg lika mycket som vårt fokus absolut inte ligger på inflyttningen av sandlådan till hallen (?! vad händer liksom? Hur mycket sand får plats i en sko???)...

Helt plötsligt står vi redo att slå om till juni, Idas sommarvisa, Den blomstertid nu kommer och bara ben... sångerna är jag med på, de bara benen inte lika mycket. Dock är potatisen satt och tomaterna har flyttat ut i växthuset, så nu känns det som att vi blir mer och mer redo för sommar.

Knoll och tott, ja, vad ska man säga, de växer och frodas, utvecklas som människor i både tal och färdigheter. Det är fullt ös, från deras första "gomojjon!" när de vaknar till sista "sova sängen!" när de ska sova. Fantastiskt att vi fick bli föräldrar till de där två.