torsdag 15 augusti 2013

Plötsligt händer det... inte...

Har pratat med en mäklare idag, om ett hus som jag egentligen inte har råd med men som ger mig en massa framtidsplaner, drömmar och till och med en liten affärsrörelse-tanke... sedan pratade jag med banken om lånelöfte... det gick la sådär... eventuellt skulle det kunna gå bra OM jag hostar upp ca.700 000 i kontantinsats... nej nej, huset jag hittat kostar inte 4 500 000... men banken kan tydligen bestämma hur stor kontantinsatsen ska vara...

Hur som helst... jag köper hela grejen att man inte ska sätta sig i en orimlig situation, att man inte ska ta sig vatten över huvudet och allt sånt där... banken vill mig bara väl egentligen... men ja, man vill ju inte släppa drömmen heller... en dröm som än så länge bara setts på rätt kassa bilder på hemnet... det kanske inte ens är värt att tjoa och tjimma över... men det hade varit roligt om det var det!

Men, nu behöver jag din hjälp lite... hur farao får man ihop 400 000 på ett raskt och käckt sätt? Resten av kontantinsatsen räknar jag med att få ihop när jag säljer min lägenhet... och nä, trisslotter funkade inte...  köpte några när jag åkte hem ikväll... inte en vinst! Och då valde jag ändå att vänta med att skrapa dem tills alldeles plötsligt... jag är annars en sån där som typ aldrig spelar... men om man inte gör det så lär man ju aldrig vinna heller så idag tänkte jag att det kanske ändå var min tur... men nä... inte ens en ny lott! Va fasen, "otur i kärlek - tur i spel" heter det väl?!? Tycker jag borde ha vunnit storkovan!!!

Hur som helst, jag måste säga att både mäklaren och båda personerna jag pratade med på banken var ovanligt trevliga, lättsamma och glada, sånt gillar jag! Och ja, blir det inte detta huset (heller) så kommer det kanske ett ännu bättre ruckel med en massa charm om någon vecka eller så... tills dess fortsätter jag att hemnetknarka, drömma, möblera, planera och hemnetknarka lite till... jag gör det så mycket att jag använde ordet minst tre gånger när jag pratade med bankpåtelefonkillen... ett samtal som spelades in... om någon lyssnar på det så kommer de tro att vi båda hade knarkat... på annat än hemnet!


Denna är tex. på huset jag ratade i söndags... så ja, jag har lånat bilden från hemnet... men jag är ju där så ofta så det känns knappt ens som ett lån!

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. haha, ja, det är ju ett alternativ, men jag tänker att det kan bli svårt att få låna sedan då!? Blir lätt så tråkig stämning liksom! =)

      Radera
  2. Köööp! det såg riktigt fint ut!

    //HH

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, ja visst gör det, men banken verkar inte tycka att jag är tät nog... förstår jag inte alls!

      Radera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!